Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna žárovky u sušičky AEG LAVATHERM 59850

Od: lubro® odpovědí: 16 změna:

Chtěl bych se zeptat, zda už někdo řešil výměnu žárovky pro vnitřní osvětlení u sušičky AEG LAVATHERM 59850. Nejdříve se nám v sušičce nějak uvolnil ten kryt (malinko je prasklý) a poté praskla žárovka (její zbytky se vysypaly do prádla). V návodu píší - používejte jen speciální žárovku určenou speciálně pro sušičky. Ale kde se dá tato speciální koupit, případně objednat z nějakého e-shopu (servisu) a kolik cca stojí? V upozornění píší, že standartní žárovky vytvářejí příliš mnoho tepla a mohou poškodit spotřebič. Popř. zda se dá ještě koupit ten kryt světla, snad nebude až tak drahý...Nebo pojede sušička bez toho osvětlení *nevi*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilfein*
hodnocení

0x

srovnanicen.cz/...

;) v googlu zadejte "žárovka do sušučky aeg"a je to :)

doplněno 11.08.12 21:29:

Kryt by se měl taky dát sehnat. Nejlepší by bylo foto a pokud je na tom krytu nějaká informace (například kryty žárovek v troupě mají na sobě informace uvedené).

doplněno 11.08.12 21:32:

Kryt by se měl taky dát sehnat. Nejlepší by bylo foto a pokud je na tom krytu nějaká informace (například kryty žárovek v troubě mají myslím na sobě informace uvedené).

doplněno 11.08.12 21:32:

Kryt by se měl taky dát sehnat. Nejlepší by bylo foto a pokud je na tom krytu nějaká informace (například kryty žárovek v troubě mají myslím na sobě nějaké informace uvedené).

hodnocení

Na krytu je označení 7 W - viz. foto: 2i.cz/...

hodnocení

Ovšem ta žárovka byla úplně rozbitá, takže vcelku jsem jí bohužel nikdy neviděl...

hodnocení

Pochopitelně těch 7 W je zřejmě míněno jako maximum (max. 7 W)

vilfein*

Jmenovitý příkon 7W může být doporučení výrobce, nikoliv maximální hodnota. Hledám všude možně a nemůžu ten kryt najít v náhradních dílech :(

hodnocení

To je docela divné *nevi*

hodnocení

0x

Napište mi serial a product number sušky do vzkazu mrknu zda je v dílech popř. za jakou cenu..

hodnocení

Mod. T59850

Type P502867

Prod. No 916 096 532 00

Ser. No 10760681

KRYT SVETLA 196,-

OSVIT 7W 201,-

TESNENI SVETLA 96,-

Ceny nejsou konečné vyšší/ nižší ...

Všechny díly jsou ve velkoskladech elektroluxu někde v evropě a teoreticky dostupné..

doplněno 12.08.12 20:02:

Cena není konečná může být nižší ale také vyšší...

Obyčejná žárovka v sušce nevydrží, zkoušel jsem s jedním šetřilem na jeho zodpovědnost...

Byl to on kdo pak 4800,- za modul který žárovka za 25czk odbouchla...

Holt něco za něco, jinak ty žárovky praskaj/kazí se velmi málo...

Minimum je cca 5-7 let kdy se to mění běžně... jinak je to smůla anebo je chyba mezi návodem a přístrojem...

doplněno 13.08.12 22:33:

Žárovka je spotřebka a pokud není prodejce velký šikula tak se na to vykašle ale pokud se pokazilo něco dalšího anebo spíše prasklo tak by to mohlo v rámci možností ukecat...za zkoušku člověk nic nedá...

Výměna žárovky u sušičky AEG LAVATHERM 59850
hodnocení

No tak to neni úplne nejlevnější dat za žárovku 200 Kc *sok*

doplněno 12.08.12 23:04:

Pak je asi neco špatně, nebot tu susicku nemáme ani 2 roky. Je tedy v zaruce, ale pochybuji ze by se na ni vztahovala praskla žárovka, na to jsou prodejci az moc vychytrali (rekl bych to možna ještě jinak). Nicméně ten kryt na žárovku by se na tu záruku měl vztahovat. Ale muže nastat i to řešení, ze tam tu žárovku vůbec nenamontuji a bude to fungovat i bez ni...

aa*
06.10.12 20:12

feEDSA

patmat*

Měl jsem podobný problém.

Po necelých dvou letech mi praskl kryt žárovky, žárovka samotná naštěstí zůstala v pořádku a nevysypala sklo do prádla. Kryt byl na dva kusy. Klobouk a část se závitem. Po vydolování závitu a příslušného "o" kroužku z plechu sušičky bylo jasno. Jde o klasické kurvítko, které nějaký zmr. manager kurvítek u AEG protlačil v rámci katování kostů do finálního produktu. Díl je zřejmě vyroben z něčeho jako PMMA (plexisklo) které je extrémě křehké ale výrazně levnější než PC (polykarbonát). Na výlisku označení materiálu chybí. Mám dojem, že původně mohl být díl právě z PC či podobného materiálu, ale postupně byl nahrazen křehkým a levným PMMA, pravděpodobně - soudě podle kvality výlisku, se značným přídavkem recyklátu což zajistí mizernou kvalitu a ještě lepší cenu (čti: "vejvar" na ND 190,- Kč). Díl z PMMA , kterému navíc úplně (plánovaně) idiotsky kouká klobouk dovnitř jinak hladkého bubnu kde se točí přezky, kovové knoflíky atd., nevydrží a ani nemůže vydržet, spolu s tepelným namáháním které provází pravidelná masáž právě knoflíky atd. Být díl z PC který je houževnatý a pružný (samozřejmě je to technologicky mírně složitější, ale zase žádná tragedie) nebo v obrysu stěny, vydržel by, ale zase by nebylo tolik neuznaných reklamací a kurvítko by se muselo dát jinam, výměnkáři v servisu bez kšeftu. Viz výměna řídící desky za cca 4800 kč jak tady psal zaměstnanec servisu - výměnkář přede mnou, kterou "neznačková" žárovka "odbouchla" a kterou bylo potřeba vyměnit. Servis neopravuje, nemá lidi kteří tomu rozumí, a tak se zaměstnají právě výměnkáři. "Jó pané vadna deska, 4800,- to se mění celý..." :) Ovce platí.

Ehm, nechal jsem se unést.

Pardon.

Takže jsem oba díly slepil CA lepidlem, odnesl známému soustružníkovi a ten mi za patnáct minut a pěkné poděkování vytočil ze silonu identický díl se závitem bez klobouku, z plného materiálu, fungující pouze jako záslepka. Po osazení "o" kroužku jsem zašpuntoval otvor vzniklý po žárovce (opravdu nechápu smysl žárovky svítící do bubnu sušičky) a sušíme vesele dál s pocitem jednoho odstraněného kurvítka.

jirver

Dobrý den,

mám dotaz. Nám právě po 3,5 letech odešla řídící deska a 4000,-, co po nás chtějí v servise, se nám moc dávat nechtějí. Ale díval se na to další elektrikář a prý neví, co s tím, že prý asi fakt vyměnit celou desku, což mě teda s prominutím ser*, jelikož to není levná záležitost, abysme po třech a půl letech dávali tolik peněz za opravu.

Máte nějaké zkušenosti, nápady, co s tím?

Díky a zdravím.

jakub11

Dobrý den, mám podobný problém – odešla mi deska. Asi někde ve zdrojové části. Mohu se zeptat, jak dopadla ta vaše deska? Případně jestli jí máte...Díky Janovic 608 333 198

patmat*

Ještě mám dotazy na nick "hangar".

OSVIT 7W 201,- To je žárovka? Podle vašeho obrázku 19B?

TESNENI SVETLA 96,- A tohle je "o" kroužek? Podle vašeho obrázku 19C?

Ceny jsou v Kč?

gumidek*
hodnocení

0x

Možná, pokud je to žárovka se závitem E14, by se mohla použít ta, co je v el. troubě. Mají ji skoro v každém elektru. Podobná je v ledničce, ale ta je zase stavěná na nízké teploty.

Jen nápad na dočasné řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]