Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednicka ze sberneho dovora

Od: masterboy* odpovědí: 16 změna:

Dobry den,

shanim nejakou starsi lednicku a napadlo me, ze se stare lednicky vyvazi do sberneho dvora. Je mozne zde prijet a nejake si odvest? Nebo uz to neni mozne?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když jsem si koupila novou lednici, nestačila jsem se divit, kolik jsem ušetřila elektřiny. Ve sběrném dvoře už budou pěkně staré šunky. Koukněte raději do bazaru na repasované se zárukou. Výjde vás to nastejno. Nedávno jsem šla kolem takové prodejny a za výkladem byly lednice, pračky a myčky za nějakých 2.000- 4.000 kč. S půlroční zárukou. *hej*

des*
hodnocení

1x

Cojávím,tak tam dělá člověk,vždycky se dá domluvit(za pleskačku)

hodnocení

1x

Myslím, že oficiálně se ze sběrného dvora nic odvážet nesmí. Také mám dojem (spojený se vzpomínkou), že zrovna ledničky se při přenášení nesmí naklánět, jinak se někde něco pokazí. S ledničkou určenou do sběrného dvora se určitě nezachází opatrně.

Vedle bazarů bych doporučila:

www.nevhazujto.cz

Tam si buď vyberete, nebo zadáte.

doplněno 11.08.12 09:36:

www.nevyhazujto.cz

! Zrovna tam taková hloupá chyba.

bena*
hodnocení

0x

Vždycky se dá s někým domluvit, ale pamatujte na to, že ne vždycky ta lednička může být funkční a taky pamatujte na to, že ty ledničky, co se tam vyhazují, jsou postavěny povětrnostním vlivům (déšť, vítr, slunce, změna teploty, atd.) a tak může se stát, že nemusí zrovna spolehlivě fungovat a může se tam něco "vysypat".

Já když něco odvážím do sběrného dvora a vím, že to není funkční, ustřihnu tomu sňůru, aby to lidi nebrali.

Pokud chcete starou ledničku, koukněte do inzerátů(Sbazar.cz,Spechato.cz,...), spousta lidí ji tam má opravdu za odvoz nebo za flašku nebo něco pro děti, případně za nějakou symbolickou cenu.

masterboy*
hodnocení

No priznam se, ze tu lednicku nechci jako lednicku, ale potreboval bych z ni prave ten kompresor, je to mozne nekde sehnat oficialne?

bena*

babkazov: Taky jsem koukal, když jsme si teď pořizovali na Vánoce A+++ lednici, jak je tichá a jak má úplně minimální spotřebu.

masterboy: To je jiná, tak skočte na ten sběrný dvůr, domluvte se tam s tím chlapem, jak jsem já a des psali a určitě Vám tu jednu nechá. Pak si ji rozdělejte, ze zadu vyjměte ten kompresor a je to. Zbytek pak můžete buď zase tam odvést nebo jinam.

Správně by se ze sběrného dvora brát nic nemělo, stejně jako z těch červených elektropopelnic, ale vždycky se dá nějak dohodnout a vybavit to.

hodnocení

0x

Před týdnem jsem si pokládal otázku, zda vymontovat - ponechat kompresor v lednici, který jsme vyřazovali. Druhá možnost zvítěžila. Škoda...

masterboy*
hodnocení

Diky za odpoved. Jen jeste jeden dotaz, je mozne na techto kompresorech neco pokazit? Jde mi o to abych si neodvezl lednicku, ktera ma spaleny motor, tedy jestli spalit vubec jde?

1jara*

Pokud to chcete na foukání kol, tak kompresor z ledničky nedoporučuji. Původně je tam olejová náplň, jakmile cvaknete trubky olej a chladicí emulze vyteče, časem se kompresor zadře. Nehledě k tomu že po letech už má určitě svoje za sebou. Motor může být i spálený proto je to jeden z důvodu umístění lednice ve sběrném dvoru.

doplněno 11.08.12 11:28:

Pokud se olej nevyleje, tak bude obsažen ve vytlačovaném vzduchu.

Při troše opatrnosti se Vám povede ten olej nevylít. Občasně používám takový kompresor ze staré Calexky už 25 let a pořád v pohodě (lednice před tím byla v provozu cca 15 let, takže celkové stáří agregátu cca 40 let).

buss
hodnocení

0x

Tož bych tam prostě zašel a poptal se. To ví jen ten pracovník, jak se zachová. Nebylo by lepší napsat inzerát o darování než brát to co se vyhazuje?

uska*
hodnocení

0x

Zajděte do sběrného dvora a přímo u pracovníka si objednejte funkčí kompresor, dejte mu tel. číslo a nabídněte xx Kč. Nemusíte se tahat s celou lednicí a při odběru kompresoru (v tašce) nebude mít pracovník průšvih, tak jak kdybyste nakládal celou lednici. Budete se divit jak rychle bude pracovník dvoru shánět kompresor.

olaf71*

a bude ekologicky odmontován :-D

majsterjoe*
hodnocení

0x

Jestli chces jen kompresor, urcite si nekouopis novy za 1500-1500Kc. Ve sbernem dovore ti mozna za trosku neceho dovoli kompresor sundat a odnest. Riziko zniceni kompresoru tam je. Muze dojit ke spaleni vinuti, ale to poznas jak odrezes trubku, podle zapachu.

Jinak kompresory najdes i ve sbernach, kdy sikovni lidi staro lednicku roztridi na zelezny srot a zbytek. Oleje se neboj, vzdycky tam zustane tolik, aby to fungovalo.

masterboy*
hodnocení

Ano, vim, ze se v kompresoru nachazi olej, ketry by tam mel zustal ;) Navic tento kompresor nechci pouzivat na nafukovani kol, ale na vakuovani. Take vym to, ze bych ten kompresor nemel nechat bezet buh vi jak dlouho, kdyz budu odsavat ten vzduch, ale to uz mam vymyslene uP, takze mi to sepne kazdych 60 minut na 1 minutu. Toto je uplne prvni reseni, pac mam v planu pouzit podtlakovou komoru, ktera bude hlidat podtlak, takze se ve finale mohu dostat na 2x - 3x sepnut za 24 hodin.

endyfrog*

Mám funkční kompresor doma napište vnitřní poštou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]