Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doba nabíjení baterie

Od: radim3* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu resp. o výpočet času nabíjení batérií do e cigaret.Obě baterky jsou vybité,nové a jelikož mám dvě stejné nabíječky-USB-s výstupním proudem 200 mA,tak jsem je dal obě současně nabíjet.Samozřejmě každou na jinou nabíječku.Ale je to už 5 hodin a ani jedna není jěště nabitá.Nabíječky signalizují npořád že nabíjejí.Kapacity baterií jsou 1100 a 1300 mAh.Je to v pořádku!?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, je to v pořádku. Nabíjí proudem 200mA, kapacita je 1100mAh, tedy by se měla nabíjet teoreticky 5,5 hodiny. U 1300mAh to bude ještě víc.

Ale nic není ideální a proto se počítá nabíjecí doba přibližně (Kapacita v mAh * 1,4) / nabíjecí proud v mA

Ve Vašem případě (1300 * 1,4) / 200 = 9,1 hodin

radim3*
hodnocení

Já jsem si to v koutku duše myslel,i tak moc děkuji za radu a informaci.Děkuji.

buss
hodnocení

0x

Při nabíjení se počítá s desetinou kapacity. Pokuddvšak dává nabíječka 0,2 A tak 1,1 : 0,2...,přibližně.

zabu

Buss: nemáte pravdu. Pravdu má mikihans. kapacitu je nutno násobit 1,4. Je to z důvodu vyrovnání ztrát při nabíjení. Účinnost nabíjení není nikdy 100%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]