Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie GP = kvalita?

Od: vertigo69* odpovědí: 9 změna:

Koupil jsem si do externího blesku k zrcadlovce dobíjecí baterie GP 2700 mAh v Datartu. Při prvním nabíjení mi bliká dioda signalizující vadný článek. prostřídáním baterií po dvou jsem nalezl nejspíš ten "vadný". Dnes jsem je odnesl k reklamaci a bylo mo řečeno proč jsem si proboha koupil GP,že jsou to nejhorší nabíjecí baterky, tak by mě zjímal názor zda tomu tak opravdu je a jestli má někdo zkušenosti s výdrží, životností a tak. díky

Baterie GP = kvalita?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Také s nimi nemám dobré zkušenosti. Nabíječka pomalá, nenabíjí lichý počet článků (1 nebo 3)... Aspoň že má USB...

Koupil jsem si v LIDLu AA a AAA "značky"Tronic a k nim rychlonabíječku a jsem spokojený už rok :) Už je asi nemají, ale jak je uvidíš, neváhej a kup ;)

Našel jsem fotku slovenského letáku: svetelektro.com/...

hodnocení

0x

Každý člověk má své oblíbené modely a značky a ty ostatní jsou pro něj "ty nejhorší"...já osobně akumulátory GP používám dlouhá léta a žádné problémy jsem s nimi neměl, jsem spokojený.

bena*
hodnocení

0x
Nejhorší zkušenosti mám s nabíjecími baterkami Duracell - rychle ztratily kapacitu, po roce prakticky byly na vyhození. GP jsem si pak koupil, ty vydržely déle, ale nakonec jsem si v Penny koupil nějaké laciné baterie [podobné asi jako v lídláku] a ty mi drží pěkně dlouho.
Je teda možné, že vývoj šel dopředu, ale duracelky bych už si v životě nekoupil. GP, kdyby byly levnější, tak možná.
A co se týká tužkovek, nejlepší jsou Bateria Prima, ty vydrží nejdéle a přitom jsou levné. Žádné duracelky, žádné philipsky, žádné sony, nic opravdu nevydrží tak dlouho

tesla
hodnocení

0x
Jedine Sanyo Eneloop 2000 mAh a nic jineho. Samozrejme k nim odpovidajici nabijec ktery nenici clanky. S GP mam jen ty nejhorsi zkusenosti no a TRONIC co muzete chtit po baterkach z LIDLu za par kacek.
praivo*

Co můžu chtít? Víc než jsem čekal.

raduz*
hodnocení

0x

Tesla ma pravda - i ja nedam dopustit na Sanyo Eneloop, ale je pravda, ze nepatri zrovna mezi nejlevnejsi, na druhou stranu se skoro samonevybiji a i po roce maji cca crictvrte kapacity
praivo*

Až je budu potřebovat, koupím si je taky. 45 Kč za kus.

zabu
hodnocení

0x

Nevím jak jsou na tom nabíjecí, ale alkalické jsou ten nejhorší šunt, co jsem měl v ruce. Ne kapacitou, tam je to úplně jedno po jaké se šáhne, ale tečou. A to dost často. Bojím se, aby ty nabíjecí na tom nebyly stejně.

briketa007*
hodnocení

0x

... nikdy nemáte jistotu jaké jsou kvality. Myslím že žádný z uvedených výrobců nevlastní "továrnu na baterie" a reálně to funguje tak, že baterie jedou na pásu v Číně a pak se testujou na kapacitu ... vznikne několik kategorií baterií - podle kapacity např. ty nejlepší mají 110 % nejhorší klidně i 70% a pak to funguje jako s masem v restauraci. Do drahých výrobků kupují výrobci nejlepší kvalitu do levnějších ten průměr a zbytek - odpad se prodává za "pár yenů" sezóním firmám, tj. kde jim je jedno jetli jim to pokazí pověst.

Z toho vyplívá, že třeba Lidl může mít i dobré baterie...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]