Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat mobil?

Od: ajka* odpovědí: 15 změna:

Prosím o radu při výběru mobilu jako dárek pro partnera. Po zvážení finančních možností a jeho požadavků na mobil mi zbyly tyto čtyři.

Samsung Galaxy S Advance

Sony Xperia Go

Sony Xperia sola

Sony Xperia arc S

Kromě klasického užívání telefonu partner používá internet a je také důležité, aby telefon měl slot na paměťové karty, což už taky není samozřejmost, i když telefony mají velkou paměť. Takže tyhle čtyři to snad splňuji. Jedná se mi o váš názor, který z těchto telefonů je dobrý. Moc děkuji za pomoc

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

12fara43*
hodnocení

2x

Já osobně bych šel do Samsungu (je na tom nejlépe s RAM) ale nejni tam jistá aktualizace Androidu... což by nebylo tak hrozné, ale s každou aktualizací je telefon lepší co se týče výdrži i funkcí ;) Samsung má Andriod 2.3 s touhle verzí je to docela slušně použitelný telefon ;) akorát jsem nenašel kapacitu baterie. Záleží na tom, na co a jak často bude telefon používat :). Pokud cheš vidět více recenzí najdi si telefon na heureka.cz/... tak hlavně ať se telefon líbí :)

mark651156

osobně bych nekoupil telefon který nemá alespoň přislíbenou aktualizaci na Android 4.1 Jelly Beans ... telefon který umí tuto verzi je alespoň technicky trochu na výši a i ten software verze 4.0 a výš se ovládá DALEKO lépe

mark651156

no dobře škrtám to slovo daleko lépe není to samozřejmě až tak dramatický rozdíl, přesto je ale znát že uživatelské rozhranní verze 4.0 potažmo 4.1 je opravdu vyladěnější a lépe se v něm orientuje.

mark948

zkuste do svého výběru zahrnout i telefon SAMSUNG GALAXY W, je určitě lepší než GALAXY S a je levnější.

mark56156

beru zpět teď jsem si všiml že mluvíte vylepšené verzi GALAXY S ADVANCE který je lepší než GALAXY W ... omluva.

bena*
hodnocení

0x

Z tohodle výběru bych se přiklonil k Sony Ericsson Xperia arc s, protože má nejrychlejší procesor (1,4GHz) , má lepší foťák, umí i s HD, má sice o 256MB RAM méně, než Samsung, ale se Samsungy nemám až tak dobré zkušenosti a tak je moc nedoporučuju.

Problém je taky trošku v tom, že si partner bude muset telefon brzdit antivirem, protože pokud hodně surfuje na internetu, vystavuje se nebezpečí infekce viry. Virů pro mobily s operačním systémem Android denně přibývá a pokud chce, aby byl v bezpečí, je dobré nainstalovat antivir, protože třeba na sociálních sítích jich údajně čeká celkem dost a nejen tam. Ale výhodou Androidu je třeba to, že je pro něj dost aplikací, jen teda v některých je nacpána Google reklama.

Osobně mám rád značku Nokia, díky její kvalitě a výdrži a hlavně spolehlivosti. Mohu Vám tedy doporučit telefon Nokia Lumia 800 ( mobilni-telefony.heureka./...) s vestavěnou 16GB pamětí, žel bez slotu na paměťovky, ale 16Gb si myslím je dobré, má lepší foťák, rychlý procesor (1,4GHz) a má operační systém Windows Phone 7. Pro Windows Phone sice tolik aplikací není, nicméně je z čeho vybírat, většina uživatelů vždy nějakou aplikaci najde, kterou bude chtít. Výhodou je i to, že pro Windows Phone je málo virů, protože je málo rozšířený (je to relativně nový operační systém) oproti Andoridu, který je ve většině laciných, často i ne příliš kvalitních telefonech, které lidi kupují.

Cena této Lumie je zhruba na úrovni toho Samsungu a té Xperie Arc S. Jsou i levnější Nokie Lumie, můžete kouknout. Nokie se Symbianem špatné nejsou, ale Symbian už je na odchodu, apliakcí je sice ještě dost, ale nové se často nevyvíjí.

ajka*
hodnocení

Děkuji za rady. Byla jsem se na ně podívat a musím říct, že už se rozhoduji jen mezi

Samsung Galaxy S Advance a Sony Xperia arc S, protože tyhle dva i dobře vypadají.

přikláním se k Samsungu Galaxy S :)

mark894984

Galaxy W? není náhodou daleko lepší než stará S jednička? .. ano je daleko lepší za 5000 korun...

mark894498

vůbec nejlepšíz těch telefonů co jste si vybral je SOLA ale ta je i znatelně dražší. Když říkám lepší, mám tím na mysli vždy technické parametry jako kvalitu displeje, rychlost procesoru, velikost pamětí, kvalita fotoaparátu...

bena*
Osobně se přikláním k tomu Sony Ericssonu, se Samsungy nemám moc dobré zkušenosti a to že je pořád v reklamě, nemusí nutně znamenat, že je to kvalitní značka.
Nebo se koukněte po jiném telefonu, nepíšu, že to musí být nutně Nokia, určitě v podobné cenové relaci najdete i něco jiného. Ale Nokia je opravdu kvalita. A i iPhone, ale tam se za to ještě musí něco připlatit.
Jen ještě upozorním na htc - ten tedy kvalitou zrovna nevyniká a určitě se vyhněte levným telefonům s Androidem typu Sciphone a podobné čínské hračky, to vydrží často tak měsíc, pak je to na vyhození.
Na závěr upozorním ještě, že Nokie nabízí GPS navigaci na doživotí zdarma.
mark5165

samsung je rozhodně mezi Android telefony kvalitativní stálice, jejich GALAXY jsou na samotné špičce a jsou velmi spolehlivé, jako majitel GALAXY S II to mohu potvrdit. přestaňte tu proboha už trousit ty své nepodložené dojmy a rádo by rozumy ... Nokia je dnes už MRTVá strčte si ji za klobouk, nebyly schopni vytvořit slušný smartphone až nakonec do svých zařízení nacpali WP který má proti androidu naprosto mizivou podporu vývojářů minimum aplikací a her, přestaňte ji cpát těm nebožákům kteří vám uvěří koupí si nokii a pochopitelně spláčou nad výdělkem.

bena*

Nokia narozdíl od Samsungu není kopírka Applu. Se Samsungy prostě dobrý zkušenosti nemám, nikdy tak dlouho jako Nokie nevydržely. Je možné, že se to teď zlepšilo, to se hádat nebudu, ale mě to už nezajímá, prostě už bych si ho nekoupil.

Nokie, pokud vím, mrtvá není, stále funguje , neívm, kde jste na takový nesmysl přišel.

Pro WP aplikace i hry josu, sice oproti Andoridu to je málo, ale většina lidí v WP prostě tu aplikaci, kterou chce, najde. Ono Windows Phone není počítačový Windows, je to prakticky něco jiného, když to tak napíšu, má to jen takový název. A hlavně bych do Androidu nešel kvůli tomu, že je pro něj celkem dost virů, nové vznikají. V dnešní době, kdy se telefon používá na kde co, chodí se s ním na facebook a internet vůbec je to trošku odrazující. Android je stále více rozšířen a tím více se na něj budou hackeři zaměřovat a už dnes se dá říct, že Android je další Windows.

A to, že tady nepíšu nějaké bludy, můžu dokázat i tímto článkem: mobilmania.cz/..., kdy šéf Symantecu (vyvíjí Norton). Případně můžete kouknout i sem: androidpolice.com/...

Též mi na Androidu vadí, že je googlí. A google = velký bratr tě sleduje, jinými slovy zneužití osobních dat, o kterém se tedy moc nemluví, ale je to dokázané, například u GMailu, Google Chrome, ale nakonec i u samotného vyhledávače. Google toho zkrátka o nás ví toho víc, než by měl. Zajímavé taky bylo, že před několika měsíci byly dokonce nebezpečné aplikace na Android Marketu (Google play). Nejsem si jistý, ale přidávat aplikace do toho katalogu aplikací může dávat každý, stačí zaplatit. Je ale možné, že se to už změnilo.

Co si pamatuju, v květnu nebo červnu roku 2011 upozornil server The register, že skoro všechny telefony s Androidem obsahuje díry, které dovolují reklamním společnostem krádež přihlašovacích údajů používaných k přístupu k různým citlivým údajům (kontakty, atd.). tato díra byla sice už opravena, ale kdo ví, co tam je dále.

trixie*
hodnocení

0x

Ahoj,já bych brala Samsung.jen přece je to kvalitní značka a rozhodně bych brala ten .)

mark984489

GALAXY W ... 5000 Kč slušné technické parametry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]