Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký potenciometr mám hledat?

Od: extazy odpovědí: 6 změna:

Potřebuju vyměnit v rádiu potenciometr, na webu jsem nášel o jaký typ jde ale nevím jak ho v česku mám najít. Prosím pošlete mi odkaz na něj. *hi* (10,000 ohms, miniature potentiometer with SPST switch)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Koukni na gme.cz/... ...

doplněno 05.08.12 21:06:

SPST switch je jednopólový spinač...

vilfein*
hodnocení

0x

Málo údajů, co délka hřídele? Co typ odporové dráhy? Lineární nebo Logaritmická? zkuste stránky www.ges.cz nebo www.gme.cz tam rubriku potenciometry.

extazy
hodnocení

Mi jde hlavně o to, co znamená ten spst switch. :(

vilfein*

Podle mých informací co jsem vygooglil jde o klasický potenciometr s mechanickým spínačem*hi*

extazy
hodnocení

Díky moc! Asi to tak bude *palec*

vilfein*

Za málo ;) hlavně bacha na typ dráhy... lineární a logaritmická hraje v rádiích nebo jiných audio zařízeních podstatnou roli. Logaritmickou poznáte, když ohmmetrem budete měřit jeden vývod z dráhy proti vývodu z jezdce. Hodnota by měla po plynulém otáčení ze začátku narůstat pomalu a ke konci už velice rychle, zatímco u lineární dráhy se bude hodnota zvětšovat lineárně :) jinak bývá označována písmenem G (10k/G). N je lineární průběh dráhy a E exponenciální. Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]