Nejste přihlášen/a.
Potřebuju vyměnit v rádiu potenciometr, na webu jsem nášel o jaký typ jde ale nevím jak ho v česku mám najít. Prosím pošlete mi odkaz na něj. (10,000 ohms, miniature potentiometer with SPST switch)
Málo údajů, co délka hřídele? Co typ odporové dráhy? Lineární nebo Logaritmická? zkuste stránky www.ges.cz nebo www.gme.cz tam rubriku potenciometry.
Za málo hlavně bacha na typ dráhy... lineární a logaritmická hraje v rádiích nebo jiných audio zařízeních podstatnou roli. Logaritmickou poznáte, když ohmmetrem budete měřit jeden vývod z dráhy proti vývodu z jezdce. Hodnota by měla po plynulém otáčení ze začátku narůstat pomalu a ke konci už velice rychle, zatímco u lineární dráhy se bude hodnota zvětšovat lineárně
jinak bývá označována písmenem G (10k/G). N je lineární průběh dráhy a E exponenciální. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.