Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit s výběrem LCD televize 82cm.
Mám satelit přes který televize běží. Doposud jsem byl zvyklý na HD ready. Nyní mám možnost zakoupit FULL HD a chci se zeptat jestli se vyplatí si za televizi připlatit.
Nemám představu jak moc se obraz změní a hlavně když se kouká na FULL HD televizi na normální program který nevysílá full , tak jestli není obraz kostičkovaný atp.
Nemůžu se dokopat se jít podívat do některé s prodejen. Zatím malá dětská televize nahrazuje velkou a stačí to.
Berte to tak, že televizor nekupujete na rok či dva. To že dnes nemáte BD přehrávač neznamená, že si jej nekoupíte třeba pod stromeček... takže určitě bych šel do FullHD televize. Cenový rozdíl tam nebude až tak veliký. Zrovna tak bych zvážil (jak radí i jiní rádci) větší uhlopříčku. Nevím, čím jste limitován, ale pokud žádná překážka není, tak si zvolte třeba 40" televizor (cca 102 cm).
Osobně jsem před 3 týdny kupoval 40" Samsunga (fullHD) + BD přehrávač od stejné firmy. Nějaké BD disky už jsem měl, tak je konečně je na čem přehrát a svou sbírku DVD na tom pustím taky. Krom toho to umí přehrávat i videosoubory z připojeného externího disku, nebo z internetu (dcera si pouští videa z youtube).
Co se týče obrazu - TV signál mi do toho jde ze satelitního vysílání, konkrétně Digi, což není obecně nejkvalitnější signál... kostičky se nekonají, ale hrubší rastr to má. Pokud na to nehledíte z půl metru, tak je to koukatelné, ale z fullHD signálem z BD disku se to srovnat nedá.
Zkuste překonat svou lenoru a vydejte se do prodejny. Mně třeba prodejce ukázal rozdíl mezi klasickým a HD vysíláním současně na jednom televizoru. Podívejte se na to zblízka a pak si poodejděte do vzdálenosti ze které TV normálně sledujete.
My Vám zde můžeme poradit, předat svoje zkušenosti, ale konečné rozhodnutí bude vždy na Vás.
dobrý,den musím vas zklamat ale ve full hd nikdo u nás nevysílá ani dlouho nebude je to nákladne jedině přehravač a disk blu-ray.
doplněno 05.08.12 08:39:obraz bude normalni žádné kostičky!
Jaký je tedy rozdíl mezi normálním vysíláním a HD Ready?
Full hd tedy nevyužiji, jelikož bluray atp, nevlastním, možná dobře, mám jednodušší výběr televize.
Taky se přimlouvám za větší než 82! Rozdíl v ceně už není tak velký, rozdíl ve vjemu a požitku je ale setsakra znát. Kolem mne už jsou 4 "hlavy rodin", kteří rozhodli, že 82 stačí a už mi všichni přiznali, že jsem měl pravdu, když jsem je lámal na větší úhlopříčku. Je to samozřejmě na tobě, ale opravdu pouvažuj. Jen pro připomenutí, obraz na úhlopříčce 82 v poměru 16:9 (nové televize) je menší než byl obraz na stejné úhlopříčce u starých televizí s poměrem stran 5:4. Písmo, titulky, program a t.d. jde taky dost špatně číst. Tak abys nebyl zklamaný. Lepší výběr HD stanic je na satelitu a nebo kabelovce. Nerad bych se mýlil, ale na anténu a běžný settop box (pozemní vysílání) se HD program dá chytit jen na 4.multiplexu (jen ČT1,ČT4 a Nova), jinak ne.
doplněno 06.08.12 20:13:Opravuji svou chybu: Místo poměr stran starých TV 5:4 jsem samozřejmě chtěl napsat 4:3.
Jedině full HD, chytáme v DBV-T STV1 HD v precizní kvalitě (1080) a už Brno - Kojál má 2 kanály v HD. 82 cm je opravdu málo, budete litovat jako já .
Děkuji všem za rady. Skočil jsem si do prodejny a podíval se na televize.
Nakonec jsem zvolil zákládní model HD ready 82, jsem spokojen, obraz výborný a pro nás bohatě dostačující.
Spokojím se koukat i na 19" , takže 32 je luxus.
Jsem ještě opožděnější a i po 4 letech mám podobný problém jako zakladatel acer.
Na chalupě mi odešla 20let stará TV, dosavadní příjem je ze setopboxu "ze vzuduchu". Chci koupit LCD 82cm (větší se nevejde) a nevim jaký bude rozdíl v kvalitě HD ready a Full HD. Jak se po 4 letech změnila situace? Co se dá aktuálně chytit ze vzduchu?
Normálně kupte Full HD 32". To je dnes zcela běžný standard. Ze vzduchu chytíte ledacos. Pokud jde o tv programy , tak záléží jaký a odkud máte příjem signálu. Programy téměř každý ( ty běžné) na který si vzpomenete. Kostičkovaný program je pokud nemáte dostatečně silný signál. HD je znatelnější na větší uhlopříčce, ale i tak je kvalitnější na 32" než sd rozlišení.
... ale jaký je rozdíl proti HD ready? Když si seřadím v eshopu 32" tv podle ceny, tak první stránky jsou HD ready a až pak přicházejí Full HD.
Já na to budu koukat maximálně tak když bude pršet. Přes zimu ji pak možná někdo ukradne a v zastavárně mu ten rozdíl v nákupní ceně ani neocení.
HD ready má nižší rozlišení 720, Full HD je plné rozlišení 1080. U 32" obrazovky to není zásadní rozdíl pro sledujícího diváka.
Taky jsem vloni zvolil HD v 82cm (taky kvůli místu), ze vzduchu (DVBT) vysílá HD stejně jen ČT, u ostatních není rozdíl v této úhlopříčce vůbec znatelný. Nelituju, ale teď zase postrádám smart funkce.
Zpětná vazba - tak jsem nakonec koupil HD ready 32" (80cm) a nevidim rozdíl proti Full HD. Nainstaloval jsem to na chalupě a jak se tv zdála mezi ostatními v obchodě maličká, tak v pokoji je proti staré 60cm obrovská. Příjem je lepší než přes setopox.
Takže při rozhodování bych u úhlopříčky 32" neřešil zda z hlediska obrazu stačí HD ready nebo je lepší Full HD. Mě stačí HD ready.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.