Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa + slučovač,rozbočovač

Od: heterak® odpovědí: 10 změna:

Pokud potřebuju na jednu anténu napojit 2 televize potřebuji anténí rozbočovač nebo slučovač?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

1x

Z hlediska provedení je to jedno a to samé, jen obráceně zapojené. Záleží jen na tom aby "pasovaly" konektory (a samozřejmě na přenášeném kmitočtovém pásmu, pro které je slučovač/rozbočovač konstruován - TV nebo např. rozhlas).

mowla*
hodnocení

0x

Rozbočovač...

hop®
hodnocení

0x

Potřebujete jeden signál rozbočit ke dvěma přijímačům. Nepotřebujete sloučit dva signály do jedné televize. ;)

luke237
On spise myslel, ze potrebuje sloucit 2 TV do jedne anteny *smich*

julek4*
hodnocení

0x

mě stačí dát antténní rozdvojku a mám to

doplněno 28.11.12 21:36:

vypadá jako písmeno T . Dělají se dva druhy . zleva samice uprostřed samec vpravo samice . nebo samec , samice, samec

jabraka*
hodnocení

0x

Jak už odpověděl ferda,slučovač i rozbočovač jsou elektricky jedno zařízení,pokud to není aktivní.Jen je potřeba na kabelech upravit konektory.

JABRAKA

luke237
Jak je to udelane vevnitr? Protoze kdyz se pripoji paralelne 2x 75Ω, tak je to celkove jen 37,5Ω. *ee* Predpokladam, ze VF trafa tam nejsou *nevi*
jabraka*

Je tam jen odporový dělič.Funguje skutečně oboustranně.

JABRAKA

luke237
Takze pasivni rozbocovace/slucovace rozhodi impedanci na kabelu? Vitejte, stojate vlny!

figurek*
hodnocení

0x

Rozbočovač rozděluje signál do více směrů. Slučovač slučuje signál z více antén do jednoho drátu. Potřebujete rozbočovač.

Moje rada : Než koupíte rozbočovač, pak pouvažujte nad průběžnou a koncovou krabicí. To se mi zdá být lepším řešením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]