Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se přejít ze satelitního vysílání (z důvodu zavedení "servisního poplatku" u Skylinku) na DVB-T a potřeboval bych poradit, jaký zvolit set top box, aby byl vhodný do oblasti se slabším signálem. Od známého jsem měl půjčený set top box mně doposud neznámé značky Professor (přesný typ nevím), jen na ověření, že signál zde bude dostatečný - příjem funguje v pořádku, ale občas se projeví rušení (např. když po ulici projíždí auto) - proto bych rád vybral takový set top box, aby pokud možno byl příjem pořád bezchybný.
Dle názorů v různých diskuzích jsou co se týče citlivosti převážně dobré zkušenosti se značkami Strong, DI-Box nebo Schwaiger.
Mimo dobré citlivosti bych od set top boxu zároveň požadoval další "samozřejmé" vlastnosti jako rychlou odezvu na dálkové ovládání nebo bezchybnou podporu diakritiky, dál by nebylo špatné, kdyby měl na sobě tlačítka pro ovládní programů nebo hlasitosti (aby bylo možné jej aspoň nějak používat v případě poruchy dálkového ovládání). Pokud by navíc podporoval HD příjem nebo měl USB konektor, tím lépe, ale podmínka to není...
Vytipoval jsem si dva modely - DI-BOX T-30 a Strong SRT 5303 - doporučili byste jeden z nich, nebo ještě nějaký jiný, aby splňoval moje požadavky? Předem mockrát děkuji za tipy!
JK
Sám mám DI-Box T22, což je předchůdce typu T-30 a jsem s ním spokojený. Sice nemá ovládání z panelu (bez DO) a "nebere"žádný z přednastavených kódů několika v domácnosti se vyskytujících univerzálních DO, ale řada e-shopů nabízí samostatný originální DO. Ten Strong vypadá dobře, ale s tímto konkrétním typem praktickou zkušenost nemám. Ovšem pokud využijete HD příjem a možnost záznamu na USB, pak bych vám doporučil se podívat na DI-WAY T-200HD .
Asi jsem se vyjádřil trochu nepřesně s požadavkem na citlivost - zkrátka jde mi o výběr vhodného STB pro můj případ, kde je nízká úroveň signálu a občasné rušení (tzn. aby se STB co nejlépe vyrovnal s těmito podmínkami).
Co se týče přechodu od satelitu, tak na tom nevidím nic moc nepochopitelného - jednak bych musel koupit stejně novou kartu kvůli přechodu Skylinku na systém Irdeto, a druhak je servisní poplatek podle mě podvod zákazníků, protože služba měla být poskytována po zakoupení karty Skylinku zdarma (aspoň tak to bylo před 3 roky, kdy jsem satelit instaloval). Takže tady jde i o princip (a mimochodem, dost pochybuju, že to skončí u 29 Kč měsíčně). Dalším důvodem je, že bych nejspíš musel koupit nový přijímač pro satelit (nebo investovat do jeho opravy, což nevím, jestli by se vyplatilo), protože ten stávající přestal reagovat na dálkové ovládání. Když to shrnu, tak přechod na DVB-T se naprosto vyplatí - jedna jediná nevýhoda, ale ne zásadní, bude absence slovenských programů, jinak samé výhody (když vyřeším ten problém s nepříliš kvalitním signálem).
Digitální přenos dat a tím i TV vysílání se používá právě pro velkou imunitu na rušení, bez ohledu na citlivost tuneru
Kdepak, televize DVB-T tuner nemá, je tak 10 let stará, nebo ještě starší. Anténu se pokusím ještě líp nasměrovat, ale nevím, jak moc se to podaří. Chci to ale mít na jistotu, proto se právě ptám po vhodném STB do mých podmínek.
Jinak ohledně praktik Skylinku souhlasím (právě proto ten přechod k DVB-T) a stejně tak souhlasím, že ty kanály, které na DVB-T můžu přijímat, stačí (abych byl přesný, jedná se o situaci u prarodičů, kterým to stačí; já osobně na TV prakticky vůbec nekoukám ).
U mě postup obdobný ,nejde tak moc o těch 29 korun ,ale dle servisáka musím koupit Reciever parabola z lidlu 80 větší je také na nic a výměna karty celkové náklady jsou skoro 4500 korun za to se dá koupit nový notebook a na volné wifi stáhnu z ulozto nebo kde chci všechno a bez reklam a dalších ochcávacích poplatků ,jinak DVBT za 400 korun tuším značka Alma má USB a přehrává krásně AVI i nahrává a okolo 250 korun je dnes 16 GB flash ,tak zbohem satelite ,ještě jsem za 7 let co mámk comp nezažil aby se nedalo něco stáhnout ,ještě je možné i vypalovat ,ale to mě nebaví škoda času ,dnes je prim Flash ,žádné odřené média vše jde bez chybně ,to se o satelitu tvrdit nedá ,stačí špatné počasí a je hotovo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.