Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba zesilovače

Od: zeppelin* odpovědí: 7 změna:
Zdravim, chci se zeptat jestli nekdo nevíte jak to udělat abych měl u tohoto stavebnicového zesilovače conrad.cz/... regulaci hlasitosti-jak a kam zapojit potenciometr. Chci prostě k němu připojovat různě-mp3 přehrávače, dvd a tak...a regulovat si hlasitost na tom zesilovači Díky jsem začátečník.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zeppeline.

Tvoje představy jsou veskrze naivní.To,co máš k dispozici od Conráda,nebo si to teprve chceš pořídit,je výkonnový zesilovač.Bez detailního schematu jej ani neuvedeš do chodu.Pokusím se ti aspoň nastínit tvoje potřeby.

Řetězec bloků zesilovače,schopného zpracovat a zesílit signál od jakéhokoliv zdroje sestává:

1. Vstupní zesilovač nebo předzesilovač.

Přizpůsobí vstupní impedanci zdroje signálu ke vstupu do zesilovače.Má různě korigované vstupy pro každý zdroj analogového signálu.

2. Korekční zesilovač .

Připojuje vstup k výkonovému zesilovači a umožňuje korekci výšek,basů a celkové úrovně signálu.Stále se pracuje s napětím signálu od 0,2-0,5 V.

3. Výkonový zesilovač.

Umožní zesílit napětí signálu z úrovně korekcí na napájecí napětí zdroje a tím stanovuje max výkon Zařízení.

Z těchto funkčních bloků musíš vycházet.

4. Napájecí zdroj.

Umožní dodat proud pro napájení všech bloků a jeho výkon stanovuje výkon celého zesilovače.

JABRAKA

zeppelin*
hodnocení

Aha...tak ti moc dík, ale nejde mi pořád do hlavy proč je ten Conrad opatřen už konektory pro vstup? Navíc mám k němu návod kde se píše že je to dělané do aut a rovnou připravené k zapojení? Díky za další odpověď.
zeppelin*
hodnocení

Ještě Edit: takže pokud bych nechtěl tu regulaci hlasitosti tak bych ten korekční zesilovač nepotřeboval že jo? A ten předzesilovač stejně potřeboval-takhle to je? Dík.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to zesilovač do auta,nevyžaduje napájecí zdroj a je napájen přímo z baterie.Jeho vstup se propojí s výstupem radia nebo cd nikoliv s výstupem pro repro.Korekce nebudou.Ovládání hlasitosti máštedy na zesilovači.

JABRAKA

zeppelin*
Moc ti dík za ochotu, ještě jsem to teda zvážil a vybral toto: předzesilovač s korekcí W021 na této stránce http://hadex.cz/stavebnice-moduly-datamedia-zesilovace-predzesilovace a k tomu tento výkonový zesilovač http://www.tipa.eu/cz/produkt/09810215-stavebnice-n-zesilovac-2x50w1x100w-078/ je to takhle možný a správně? Opět bych to chtěl udělat tak abych k tomu moch připojovat (přes Jack nebo Cinch) různý věci-mp3, dvd...samozřejmě ještě zdroj-s tím se počítá. Tak ti zase dík za odpověď.

jabraka*
hodnocení

0x

To Zeppelin:

Ještě trošku změnu bych ti poradil.

Jako výkonový zesilovač doporučuji W 719.Je totiž smontovaný i s chladičem,kompaktní.40 W výkonu je až dost.Zdroj je totiž i pro těch 2x40 w poměrně rozměrný a těžký,pokud použiješ spínaný,ten nebude nejlevnější,snad by se dal použít z nějakého počítače.

Na těch 80 w výkonu je třeba použít co nejvyšší napětí,nevím co je doporučeno u W 719.Pak je jednoduché spočítat proud,který poteče do repro a podle toho volit i propojovací kabely.Zesilovačů jsem postavil několik,takže vím,že to není problém jednoduchý..

Až budeš mít vše pohromadě,ještě přijď na konzultaci.

JABRAKA

pejvos
hodnocení

0x
odpoved hele ucilsem se elektrykarem a ze zacatku sem mnel taky problemi,rada zapoj potencijometr krajní vívod na zem,prostrední jako výstup,anadruhej kraj signál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]