Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysílačky - nějaký rušivý signál s cizí řečí

Od: cockpunk* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, synovec dnes dostal 2 vysílačky. Jsou to takové ty už trochu lepší, dosah je několik kilometrů. Před chvílí jsme byli před domem jednu jsme zapnuli a občas to chytne nějaký signál a někdo tam mluví asi španělsky nebo jak.. Co to může být? Otec tvrdí že letadlo ale to je asi blbost nebo ne?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím jaké máte vysílačky, ale je dokázáno, že občanské radiostanice občas zachýtí i odrazy z několika tisíců km...

To si zvykne,

Není to třeba na CH 10, kde sedí kamioňáci?

doplněno 02.08.12 18:51:

zde se toho dozvíte více...

ok1khl.com/...

martinhajek*
hodnocení

0x
Pokud jsou to PMR stanice, nemůže to být letadlo. Leda že by někdo v letadle vysílal z paluby, na přímou viditelnost může být dosah od desítek kilometrů až po cca 200 km.
doplněno 02.08.12 18:47: Myslím tím nějakého cestujícího, ne pilota :)
doplněno 02.08.12 21:50: Jsi si opravdu jistý že to jsou síbíčka? Tak v tom případě chytíš leccos a z různých dálek.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Veškerá komunikace letadel (kromě pozdravu) probíhá v angličtině. To spíš byla nějaká rozhlasová stanice.

Rozhlasové i letecké stanice vysílají na zcela jiných frekvencích.

brunclik*
hodnocení

0x

No nevím, jestli si cestující na palubě letadla vykládají přes vysílačku.*smich* V letovém provozu se používají jiné frekvence než v civilním, tak to taky nebude ono. Možná je to od nějakých radioamatérů, ti používají celkem silné vysílačky, tak mají velký dosah. Popřípadě třeba nějací turisté ve více autech se domlouvají vysílačkama.

cockpunk*
hodnocení

No jo vysílačka v autě mě nenapadla a to jsem řidič z povolání*smich* Od D1 bydlím kousek takže to bude asi ono.. Dík za odpovědi!

profík a nemá CB?

cockpunk*
hodnocení

No jezdím jen s osmi tunou u nejmenovaný firmy jako zásobování takže není zas tolik potřeba jako u kamionu. Ale napadout mě to mohlo:D

ar*

Podle posipu vysílačky jde asi oprvdu o CB (ručku). Je to jak psal Milan, když jsou atmosférické poruchy, tak se nechá chytit druhá vysílačka, kterou berete naplno jako kdyby někdo měl portejbl za barákem na zahradě. Ještě když jsem do CB "blbnul" taky jsem bral jednoho rusáka a když jsem na něj brejknul a zaptal jsem se portejbl tak z něj vypadlo , že severní Kavkaz.

Takže až tam zase budou slyšet ty hlasy, zaklíčujte a řekněte brejk, když vás uslyší a bude to slučnej cbíčkář tak vás "vezme".

hodnocení

0x

Pokud se jedná o kanály CB, velmi často se do vysílání pletou rusové. Zřejmě používají vysílačky nepovoleného výkonu, takže se pletou do řeči ostatním i několik set km daleko (ve východních Čechách si bez problémů poslechnete ruský rozhovor z Karlových Varů).

jirkamatapat*

Máš pravdu magdone,rusáci hodně používají staré vojenské typy vysílaček,které dost síbíčka ruší.Brejk na ně je zbytečný,protože Tě neslyší.

hodnocení

0x

V pásmu CB a nejenom na něm je v této roční době obvyklé, že se malé výkony odrazí od ionosféry a doletí hodně daleko. Dost často jsem na CB chytil italy v dobách, kdy rozhodně nebylo tolik kamiónů jedno léto jsem dokonce chytil španělskou a druhý den švédskou TV ;). Byly tak frekvenčně blízko, že než začala ráno vysílat ČST, tak jsem tam měl cizí zprávy...

ferda60*
hodnocení

0x

"bmbx" je jako obvykle nejblíž, rušení příjmu v pásmu CB (27MHz) vysíláním ve vzdálených zemích je časté v denní době a hlavně v období zvýšené sluneční aktivity. Ta je v současnosti v maximu a pomalu začne slábnout. Další maximum přijde přibližně za 11 let, v čase před ním bývá na pásmu od tohoto rušení klid.

buss
hodnocení

0x

Na to si zvykneš, co je tam slyšet, ale nedovoláte se. Trochu lepší, co to je? Ono je to všechno stejné, jen vybavením se to liší. Některé CB mají i pásmo radioamatérů, 28 MHz. Na barák pořádnou anténu, nebo na kopec, tím myslím směrovou ( i když předpis říká ne ale co se tady dodržuje, koncové stupně, antény) a můžete komunikovat.
Je kopa webů o CB a PMR, můžete si si zazávodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]