Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s příjmáním MMS zpráv

Od: lucimera* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám mobil Nokia 5250. Není to žádná extraklasa, ale má dotykový displej, bluetooth a i možný přístup na internet, takže posílání SMS, MMS a volání by měl být základ. Telefon jsem kupovala asi před 2 lety na Alze. Občas s ním byly nějaké problémy, např. nešla vložit paměťová karta, telefon ji nepříjmal, občas taky sama z ničeho nic vypadla, když byl otevřený zadní kryt...Ale vždy se mi podařilo to nějak vyřešit a nyní mi telefon fungoval naprosto normálně.
Ale v poslední době jsem se setkala s tím, že mi kamarádka chtěla poslat fotografii přes mobil, přes MMS. Já MMS posílat můžu, už jsem mnohokrát nějakou posílala a vždy bez problémů přišla. Problém je ten, že kamarádka může fotografii poslat třeba 3x, ale mě pořád nepřijde - nezobrazí se vůbec nic, ani nová příchozí zpráva. Přijde třeba až na sedmý pokus a když přijde, tak otevřít i zobrazit jde v pohodě. V mobilu by tedy problém být neměl.
Kamarádka má i stejného operátora.
Myslíte, že je problém někde u operátora? Mám zavolat na infolinku a poptat se, co se to děje, že nemůžu přijmout MMS zprávu na poprvé?
Setkávám se s tím poprvé (a doufám že naposledy), ale vůbec nevím, jak to řešit. Zas taková újma to pro mě není, když MMS nakonec přijde, ale vadí mi, že ten, kdo mi MMS posílá, jí musí posílat třeba 5x a více a stejně marně.
Poraďte, prosím, co bude nejlepším řešením v této situaci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Samože je to operátorem,volejte tak dlouho,až to spraví.

iz*
hodnocení

0x

A není to nastavením u kamarádky? Daří je se jí odesílat MMSky na jiná čísla?

doplněno 02.08.12 19:16:

Reakce na Lucimera (2. VIII. v 17.23):

Nemáte-li to ověřeno, může jít o chybu v nastavení mobilu u Vaší kamarádky.

Může jít i o chybu v nastavení u Vás (zmiňujete jenom odesílání MMSek, nikoliv příjem z jiných číssel).

Vyzkoušela bych napřed nastavení u obou mobilů, teprve bude-li vše v pořádku, bych se obrátila na operátora.

lucimera*
hodnocení

Myslím, že jí to jde úplně v pořádku, i na jiná čísla u stejného operátora, kterého mám já.

hromabydotoho
hodnocení

0x

Je to zvláštní, protože pokud by fotografie byla moc velká (například Vodafone - nevím jak teď - povoloval MMS odesílat o velikosti do 300 KB, ale ostatní operátoři přijímali jen do 100 KB), operátor MMS uložil a poslal ve formě SMS informaci kde a jak si MMS vyzvednout na internetu.

Vyzkoušel bych následující:

1. Ať kamarádka pošle stejnou MMS sama sobě, zdali jí přijde

2. Ať Vám kamarádka pošle MMS jen s textem, či malým souborem do 100 KB

3. Vyzkoušet Vaši SIM v jiném telefonu

4. Od ostatních Vám MMS chodí?

5. Až pak bych volal na operátora.

Případně to můžete přeskočit a volat na něj rovnou, já bych ale šel napřed cestou zjištění možných příčin, viz, výše.

Dejte vědět jak to dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]