Nejste přihlášen/a.
Pravděpodobně máš v telefonu povolenou asistenci GPS (A-GPS). To funguje tak, že se telefon připojí na internet (funguje jen přes operátora, protože ti díky tomu určí tvoji polohu) a pomocí toho si stáhne informace o družicích a rychleji je najde. Takže tato funkce zrovna přes WiFi snad ani možná není. Proto si tuto asistenci zakaž a potom ti bude klasicky přímo GPS modul vyhledávat družice. To ale může trvat třeba i několik minut.
V ostatních případech je připojení přes WiFi samozřejmě zdarma.
doplněno 01.08.12 23:44: Tak se omlouvám ze dezinformaci, A-GPS údajně nezjišťuje polohu pomocí operátora, jen si zjistí, jaké konkrétní satelity jsou nad Vámi. Tím pádem by to mělo fungovat i přes WiFi a samozřejmě zdarma. Jen nezapomeňte, že v budově GPS těžko zprovozníte, musíte mít alespoň částečný přímý výhled na oblohu
Mít v dnešní době u operátora takový tarif, kde se platí objem přijatých dat je docela masakr :D
A to já ho právě s radostí využíval, protože jsem pomocí něj posílal SMSky přes SMS bránu, kde mi jedna vyšla na 12 halířů (normální SMS mám za 1Kč). Jenže T-mobile si vymyslel, že nejnižší balíček bude 24Kč/den a za přenesená data se už nebude dát platit. Takové zjištění polohy pro A-GPS mi taky vyšlo na půl koruny. Jinak internet v mobilu nevyužívám a ani nevyužiju. A přece nebudu platit takové pálky za paušální internet...
Nevím ale při WiFi to po mně nic nechce!Internet do mobilu mám samo vypnutý,protože jinak se chce neustále přihlašovat a navíc to běžně netřeba,jen 2x jsem použil a hned po použití vypnul.GPS klidně moho mít neustále zapojenou (jen hlásí že je mimo dosah sítí) a nic se neděje dokud nezapojím,resp.nepovolím mobilní sítě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.