Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dá se, prosím, pro přímání digitálního televizního signálu použít tohle?
Jde mi o to, jestli to můžu použít u TV místo standardní antény.
Děkuji
Nelze, to je příjímač k počítači. DVB-T settopbox pro použití k TV a ještě k tomu s připojením do antény, musí mít RF výstup.
Tohle je TV přijímač pásma DVB-T pro připojení do USB počítače.
K příjmu digitálního vysílání na TV s pouze analogovým tunerem potřebujete settop box.
doplněno 01.08.12 18:30:Např.: alza.cz/...
doplněno 01.08.12 18:34:Můžete koupit tzv. "mini set top box"- např.: volny.cz/... , zapojuje se přímo do konektoru (SCART)...
doplněno 01.08.12 18:37:BTW - také můžete set top box umístit skoro kamkoli - propojovací kabel může mít třeba 10 m.
doplněno 01.08.12 18:40:ECG ANT 808 I je pokojová anténa - řeší příjem signálu, ale ne jeho ´rozkódování´...
doplněno 01.08.12 18:42:I FZ DVB 2HA z Alzy je pouze anténa...
doplněno 01.08.12 18:48: Mohou být ty antény, které jste "sem hodil"- ale nemusíte anténu měnit vůbec - ta stávající bude fungovat taky...
Jen si ověřte, že TV má tuner (interní set top box) pro příjem DVB-T - existují ještě DVB-C a DVB-S, bohužel nejsou vzájemně ´kompatibilní´...
doplněno 01.08.12 18:49: TV ´na´ odkazu má DVB-T - klidně laďte...
A dá se set-top-box nahradit něčím menším? Jde mi o to, že to nemám kam dát a ta "flashka"by se mi šikla zezadu TV.
Co třeba tohle? dvb-t-anteny.heureka.cz/... Nebo nemáte pls něco podobného? Díky
doplněno 01.08.12 18:39:či alza.cz/...
doplněno 01.08.12 18:43:Existuje kabel, který vede z TV (nakonci kulatý) a rovnou do zásuvky? Mám totiž mezi tím adaptér, tzn. z TV kabel do adaptéru (ten je tam natvrdo) a z adaptéru je kabel do zásuvky. Vadí mi tam ten adaptér, páč nemůžu dát kabel do lišty...
doplněno 01.08.12 18:44: Ááá teď jsem zjistil, že TV má už v sobě settopbox, takže mi stačí anténa. Dají se použít ty, které jsem sem hodil? Díky (třeba i ta "flashková").
pletete si Set top box s anténou. Anténu můžete nechat stejnou co máte doteď, protože digitál vysílá na stejném pásmu (UHF), stejně jako analog. Potřebujete krabičku, která převede digitál na analog.
Ale pokud má vaše TV USB, tak si ale osobně myslím, že má STB vestavěný a nepotřebujete externí. O jakou televizi jde?
Nejpodobnější je jí tahle - alza.cz/... , bohužel nevím typ, páč jsem jí namontoval na zeď a teď už jí nechci sundavat (štítek je vzadu).
Jo, to je možné, pokud jste napojen na rozvod STA (společná televizní anténa) tak ta nemusí být pro přímý přijímaný signál průchozí. Je-li u vás dostatečný signál, stačí koupit pokojovou anténu, nejlapší výsledky poskytuje tato:
Pozor - lepší je bez zasilovače, je to divné, ale je to tak
Mno já to mám tak, že mám "anténu" (dlouhý kabel) hozený pres topení a k oknu a tam chytám signál. Takže stačí, když koupím nějakou tu, co jsem sem házel já? Nejakou tu pěknou z Alzy? A ten napájecí kabel by nešel nějak pořešit?
Díky
Většina TV nebo settoboxů má řešeno napájení po anténním kabelu, stačí se podívat do nastavení TV - tam bývá "napájení antény vyp/zap", ale jak jsem zmínil aktivní antény (napájené) jsou na tom paradoxně huře.
Mno já myslel napájení samotné TV. Ona má ten adaptér, který nešoupnu do lišty... Chtěl bych mít jen kabel od TV přímo do zásuvky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.