Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakovaný drát

Od: kibirad odpovědí: 11 změna:

Chci se zeptat je¨stli bych mohl použít tyto dráty na výrobu cívek :

ateliersnezenka.cz/...

ateliersnezenka.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nik*
hodnocení

0x

Použít samozřejmě můžeš, je lakovaný takže bez problémů uděláš cívek kolik chceš.

hop®
hodnocení

0x

No, některé laky jsou i vodivé, pak by to na výrobu cívkek k fíkovi moc nefungovalo...

Raději bych ten drátek sháněl v nějakém elektru, než v bižuterii...

kibirad
hodnocení

ja hledal na google : lakovany drat, lakovany vodic nebo civkovy drat nic nez tyhle bizu. draty mi to nenaslo a jeste teda specialni draty na civky 200 kc za 500 g

hop®

Hledej smaltovaný drát...

hodnocení

0x

tyhle dráty bych radši nebral...i kdyby byl lak nevodivý, nebude mít pravděpodobně dostatečnou elektrickou pevnost.

doplněno 31.07.12 19:21:

pselectronic.cz/...

koukejte na dráty na vinutí cívek a transformátorů

kibirad
hodnocení

ja uz jsem nasel ale mam problem najit prumer 0,9 a ja potrebuju 0,6ky 10m a ono na civce je jen 9 a vubec platit 200 za 10 m dratu to je mastny nekde kdyz sem koukal na mobilu tak me to naslo jao prvni100 m prumer kterej potrebuju a za 60 kc

kibirad
hodnocení

a chci se zeptat je nejakej vzorec podle kteryho bych zjistlil to ze az rozmotom civku bude mit napr 10m a prumer dratu bude 0,9 mm tak jak vypocitam naky cislo podle kteryho bych tam mel dat treba ze zjistim ze tam mam dat napr 20 m dratu 0,2 chapete me?

Popravdě nechápu...na co bude cívka sloužit?

kibirad
hodnocení

budu previjet zapalovaci civku z motoru

hop®

Minstrel: abyste byl v obraze:

poradte.cz/...

;)

hodnocení

0x

Já se omlouvám, ale po zvážení skutečností, kdy jste evidentně laik v elektrotechnice, navíc chcete provádět něco, co je mimo rozsah mého chápání, tak se vzdám odpovědi a přenechám jí kolegům.

Bylo by to pro mě jen trápení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]