No, některé laky jsou i vodivé, pak by to na výrobu cívkek k fíkovi moc nefungovalo...
Raději bych ten drátek sháněl v nějakém elektru, než v bižuterii...
kibirad
ja hledal na google : lakovany drat, lakovany vodic nebo civkovy drat nic nez tyhle bizu. draty mi to nenaslo a jeste teda specialni draty na civky 200 kc za 500 g
koukejte na dráty na vinutí cívek a transformátorů
kibirad
ja uz jsem nasel ale mam problem najit prumer 0,9 a ja potrebuju 0,6ky 10m a ono na civce je jen 9 a vubec platit 200 za 10 m dratu to je mastny nekde kdyz sem koukal na mobilu tak me to naslo jao prvni100 m prumer kterej potrebuju a za 60 kc
a chci se zeptat je nejakej vzorec podle kteryho bych zjistlil to ze az rozmotom civku bude mit napr 10m a prumer dratu bude 0,9 mm tak jak vypocitam naky cislo podle kteryho bych tam mel dat treba ze zjistim ze tam mam dat napr 20 m dratu 0,2 chapete me?
Já se omlouvám, ale po zvážení skutečností, kdy jste evidentně laik v elektrotechnice, navíc chcete provádět něco, co je mimo rozsah mého chápání, tak se vzdám odpovědi a přenechám jí kolegům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.