Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s elektromotorem

Od: franta98 odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

mám motor na cirkuli , ale dnes se po zapn utí se špatně rozbíhá, a jak se rozběhne se začne kouřit a je strašně horký?

Myslíte že je po motoru nebo co s tým?

Díky moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nechte si ho proměřit elektrikářem.

buss
hodnocení

0x

Mááálo informací. Je 1 fázový, 3 fázový s kondem na 1 fázi, 3 fázový? Pokud je horký a specificky páchne po impregnaci může být po něm. Možná vypadla jedna .. fáze. Ale jak je načatý tak už nevydrží.

hodnocení

0x

Pokud se z něj kouří, doporučuju sběrný dvůr. Oprava (převinutí načatého vinutí) se asi nevyplatí.

Převinutí je většinou vždy dražší, než nákup motoru nového.

technoman*
hodnocení

0x

To vypadá na mezizávitový zkrat. Nemáte tzv. otevřený motor - že má větrací díry kolem ložiska hřídele?( na jedné straně nasaje a na druhý vyfoukne? Tyhle jsou citlivé na prach který se nasaje při chodu do motoru , poškodí izolaci vinutí, třeba tam navlhne a to je šlus... Můžete maximálně zkusit na svorkovnici proměřit ohmmetrem odpory jednotlivých vinutí jestli jsou přibližně stejné, (ale jsou velmi malé) a izolační odpor jednotlivých vinutí proti sobě a proti kostře motoru. Ale s motorem bude tak jako tak asi ámen. Když motor rozmontujete, prohlédněte důkladně vinutí. Je li někde černé, zuhelnatělé, je to konec.

franta98
hodnocení

Dky všem za odpoědi , no byl to 3 fazak ale štve mě to že byl vykonný mám ještě jeden který je mez mohelnice, tam ten byl bulhasko, a měl 4,7 KW za to ta mohelnice ma 2,2 kw,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]