Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungování tel.přijímače při dešti

Od: japajp® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,také Vám vůbec nejde televize,když jen trochu zabouří,nebo víc začne pršet?Jsem z Trutnovska a když tu začne víc pršet,,nebo jen malá bouřka,už jsou "kostičky" a programy nefungují.Jako každý mám satelit.Nedá se s tím něco dělat?Jak začne pršet,nemůžeme se dívat na televizi/obraz se zastaví a objeví se ty kostičky.Neporadil by někdo co s tím?Mám Setebox.Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud je řeč o příjmu televizního signálu ze satelitu, tak je to jak psali přede mnou.

Máte buď špatně nastavenou parabolu a nebo malou velikost paraboly. Ještě může být parabola nepřesná z výroby nebo nějak zdeformovaná.

Takže zkuste najít ve vašem okolí někoho, kdo má stejnou velikost paraboly a ten vám také řekne, jestli má stejné problémy. Pokud mu to taky blbne při horším počasí, pak musíte vyměnit parabolu za větší (ze zkušenosti doporučuji minimálně 80cm; a pro větší rezervu na špatné počasí 100cm až 105cm.

Druhá věc je, že signály se na družici vysílají z Prahy a pokud je nad Prahou silná bouřka, tak signál na družici nedoletí a tím pádem není možné signál z družice přijímat. Toto se ale stává zcela vyjímečně (možná tak 3krát za rok).

Doporučuji vám někoho, kdo má měřící přístroj a podle něj nastaví vaši parabolu přesně na družici. Pokud se i potom bude obraz zadrhávat, tak musíte namontovat větší parabolu.

A ještě před těmi všemi úpravami zkontrolujte konvertor a kabel od konvertoru k přijímači. Do konvertoru se může při dešti dostávat voda, což zhorší příjem signálu, stejně tak starý koaxiální kabel může být někde zlomený a v dešťi se změní jeho parametry.

Jak vidíte příčin může být mnoho. Takže buď zavolejte nějakého odborníka, a nebo musíte jednotlivé části měnit až se vám podaří závadu odstranit.

hodnocení

2x

tak máte satelit nebo setebox (set top box)?

Tazatel zcela určitě nemá satelit (ten létá 36000 km na našimi hlavami). Má pravděpodobně satelitní anténu a set top box. Zhoršený příjem při dešti může být způsoben buď malou parabolou nebo nepřesným nastavením antény. Já mám parabolickou anténu o průměru 80 cm a výpadky zaznamenám pouze 1x za dva roky při skutečně silné bouřce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]