Nejste přihlášen/a.
Zdravím,také Vám vůbec nejde televize,když jen trochu zabouří,nebo víc začne pršet?Jsem z Trutnovska a když tu začne víc pršet,,nebo jen malá bouřka,už jsou "kostičky" a programy nefungují.Jako každý mám satelit.Nedá se s tím něco dělat?Jak začne pršet,nemůžeme se dívat na televizi/obraz se zastaví a objeví se ty kostičky.Neporadil by někdo co s tím?Mám Setebox.Děkuji za odpovědi.
Pokud je řeč o příjmu televizního signálu ze satelitu, tak je to jak psali přede mnou.
Máte buď špatně nastavenou parabolu a nebo malou velikost paraboly. Ještě může být parabola nepřesná z výroby nebo nějak zdeformovaná.
Takže zkuste najít ve vašem okolí někoho, kdo má stejnou velikost paraboly a ten vám také řekne, jestli má stejné problémy. Pokud mu to taky blbne při horším počasí, pak musíte vyměnit parabolu za větší (ze zkušenosti doporučuji minimálně 80cm; a pro větší rezervu na špatné počasí 100cm až 105cm.
Druhá věc je, že signály se na družici vysílají z Prahy a pokud je nad Prahou silná bouřka, tak signál na družici nedoletí a tím pádem není možné signál z družice přijímat. Toto se ale stává zcela vyjímečně (možná tak 3krát za rok).
Doporučuji vám někoho, kdo má měřící přístroj a podle něj nastaví vaši parabolu přesně na družici. Pokud se i potom bude obraz zadrhávat, tak musíte namontovat větší parabolu.
A ještě před těmi všemi úpravami zkontrolujte konvertor a kabel od konvertoru k přijímači. Do konvertoru se může při dešti dostávat voda, což zhorší příjem signálu, stejně tak starý koaxiální kabel může být někde zlomený a v dešťi se změní jeho parametry.
Jak vidíte příčin může být mnoho. Takže buď zavolejte nějakého odborníka, a nebo musíte jednotlivé části měnit až se vám podaří závadu odstranit.
Tazatel zcela určitě nemá satelit (ten létá 36000 km na našimi hlavami). Má pravděpodobně satelitní anténu a set top box. Zhoršený příjem při dešti může být způsoben buď malou parabolou nebo nepřesným nastavením antény. Já mám parabolickou anténu o průměru 80 cm a výpadky zaznamenám pouze 1x za dva roky při skutečně silné bouřce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.