Dobrý den, potřeboval bych poradit - mám zrcadlovku Canon 1000D a při focení (hlavně na slunci) fotoaparát podává poslední dobou špatné fotky - nevýrazná kresba, neprokreslené, jakoby zastřené fotky, zkoušeno v různých režimech focení a výsledek je pořád stejný, nevíte, kde by mohla být chyba? Optika je čistá, srovnával jsem i s fotkami z Canonu G9 a 720IS a oba dva podávají lepší výsledky než zrcadlovka. Předem děkuji za rady. Přikládám foto, 1. zrcadlovka 10mpx, 2. Canon G9 12mpx, oboje foceno na automatický režim. doplněno 24.07.12 17:44: doplněno 24.07.12 17:44:
Snímek z tisícovky je znatelně přeexponovaný, pokud uvedené časy a clony jsou ve správném pořadí, mělo by to být proti G9 malinko naopak. Jaký objektiv je na D1000?
doplněno 24.07.12 19:37:
G 9 totiž ukazuje víc jak dvojnásobné ISO, ale pokud je clona 5 tak jím prochází trochu víc než polovina světla, z G9 se jeví dobře a podle parametrů by měl být snímek z 1000covky proti G9 podexponavaný...I když různé digitály v přesnosti měření mnohdy porovnávat nelze. Zvlášť kompakt se zrcadlovkou.
Ja jsem ted jen na MT, ale samozrejme Vam verim.Tak nam tazatel bud musi EXIF kompletne zkopirovat, podivat se sam..., nebo nam mailem poslat originalni fotografie.
ze zrcadlovky je to přeexponováno,ale hodnotit lze jen z původního obrázku,uvědom si,že zrcadlovka do snímku prakticky nezasahuje (doostření a pod.),navíc je předurčena pro fotografoivání v RAWu.Původní obrázek,trochu upravený
ze zrcadlovky je to přeexponováno,ale hodnotit lze jen z původního obrázku,uvědom si,že zrcadlovka do snímku prakticky nezasahuje (doostření a pod.),navíc je předurčena pro fotografoivání v RAWu.Původní obrázek,trochu upravený
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.