Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojit tv se starsim domacim kinem

Od: tommigi odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by šla propojit LED TV Samsung UE46ES6300 se starším domácím kinem DENVER (DVD 426 + repro DSS 200) tak aby když sleduji televizní stanice nebo si pustím film na flash disku ( flashka je v TV, DVD nemá USB slot) mi šel zvuk do beden od kina v 5.1? Přes optiku jsem to zkoušel, ale pak jsem zjistil že na TV i na DVD jsou pro optiku výstupy. Dík za každou radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To bude problém, dnešní TV nemají audio výstup. Bylo by možné využít její optický audio výstup a převest jej na elektrický aby šel zapojit dál:

avhifi.cz/...

tommigi
hodnocení

Doufal jsem že by to šlo i jinak, ale jinak díky za odpověď.

martinhajek*
Jakto že ne? Všechny dnešní televize stále ještě mají aspoň jeden ze SCARTů obousměrný. Pokud použije kabel SCART/CINCH, není důvod aby to nefungovalo. Ale nebude to 5.1 audio, samozřejmě.

martinhájek:

taky jsem si to myslel, ale s obousměrným scartem je v dnešní době televizí čím dál tím míň, spíš skoro žádná ;)

doplněno 23.07.12 17:50:

Konkrétně tento model má jako audiovýstup uveden jen výstup na sluchátka a optický.

tommigi
hodnocení

SCARTEM tu televizi mám propojenou s DVD, ale zvuk mi jde v 5.1 jen když pustím DVDéčko. Když sleduji jen televizi tak mi zvuk z beden nejde. Ono je to dost staré DVD a v nastavení toho taky moc není.

Logicky, protože scart na TV nemá audiovýstup, navíc by to stejně nebylo 5+1

tommigi
hodnocení

Ok, já jsem se chtěl jen ujistit a zeptat se někoho kdo tomu rozumí. A kdybych měl DVD které má optický vstup tak by to šlo?

Obávám se, že takový DVD player najít bude oříšek, má ten váš vůbec nějaký audio vstup? Je zcela určité, že scart bude jednocestný - výstupní, on není důvod aby DVD player měl nějaké vstupy...

tommigi
hodnocení

Máte pravdu, žádný audio vstup nemá a myslím si jak píšete že nejspíš ani takové DVD není. Tady je asi jediná možnost repráky přes sluchátka, mám pravdu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]