Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Detektor kovů pro začátečníka

Od: kukurice* odpovědí: 23 změna:

dobrý den,

prosím o typ na levný ale spoolehlivý detektor pro začátečníka a nějakou radu do začátku,děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Garett ACE 250 je pro začátečníka víc než dobrej a rada do začátku?-pozor na výbušniny a soukromý pozemky(jo a prosimtě nenechávej po sobě vykopaný díry)

Přesně tak, manžel také začínal s Garettem 250, nyní má ještě 200 XPéčko, hned jakmile přijede z hókny učitě se ozve sám, toto je nota na jeho strunu, o detektoringu dokáže mluvit hodiny, já jsem jen ta co musí obdivovat ty hromady kovošrotu.

Příjemný den

St.

Doufám, že ho vezme na sraz :)

Spidere, on je do toho hledání takovej šílenec, že už to má v plánu. Se o nej stará líp než o mě *plac*. Kdyby mu to nebylo blbý, tak s detektorem i spí. Pořád je v tahu a myslí si, že najde nějakej poklad a neuvědomuje si, že ten největší má doma ... *zed**plac**plac*

jabraka*

Že jo,stanava,nejlepší detektor kovů je manželka.Jakmile manžel má výplatní den,dokáže všechny drahé kovy a nekovy zabrat.

JABRAKA

al bunda*

Z toho si nic nedělej, taková je většina z nás.

furtnic*

Ahoj.

Naprostý souhlas.Dobrý stroj a za ty peníze i dosah.Já jsem s ním začínal a můžu ho jen doporučit.Je dobrý na mince a menší věci.Má dohledávání,což je pro začátečníka výhoda a nález je vždy pod cívkou.Tím se zmenšuje ryziko,že se nález překopne.Další výhoda je v zvukovém rozlišení.Ale to je třeba se naučit rozeznávat.Dále má stupnici,na které se určuje tip kovu,takže se dá rozeznat,jestli jde o rezavý hřebík,nebo o minci atd.A to i ten zvuk.Ale v dnešní době se vyrábí spousta tipů,třeba firma Fischer má spoustu druhů,jen je potřeba vědět,co chceš hledat.Žádný detík není ideální.Jeden hledá dobře barevné kovy jiný zase železo.Garrett vyrábí novou verzi 250,jmenuje se DELUX nebo tak nějak,stojí necelých 9000,ten bych Ti doporučil.Hodně používaný je též XP,ale to už je jiná cenová relace,ale vyplatí se.Já jsem koupil XP ADX 200 a naprostá spokojenost.Hledá dobře a má dobrý dosah.Mince cca 20cm,válku,vyznamenání,náboje jsem kopal v cca 40až 50 cm.Dělostřelecký granát ráže 75 mm v jednom metru.A na to chci upozornit.Při každém takovém nálezu je třeba volat 158,oni zajistí místo a přijede pirotechnik.Určitě se v tom nevrtej a nech to ležet.Oni už ví,co s tím.Já je už párkrát volal a je to docela sranda,ale musíš vědět co dělat.Na webech o detektorech se toho dočteš víc,tak studuj.Hledání není jen o tom,co máš za detík,ale taky o lokalitě,o štěstí a hlavně trpělivosti.Studovat mapy,nové porovnávat se staršíma,ptát se pamětníků,číst kroniky atd.Mít rád přírodu,protože hledání s tím hodně souvysí.A jedno pravidlo,které bys měl dodržovat.Nekopat na soukromých pozemcích,jedině pokud to majitel povolí,vyhejbat se zřícenin,zámeckých parků,archeologických nalezišť a když už se zadaří a dostaneš požehnání,tak se chovej slušně zahrnuj díry a co najdeš a nechceš tak to zahrabej zase do země.Takový kus rezavýho plechu může zranit nějaké zvíře nebo i člověka,třeba děti se mohou pořezat,tak na to bacha.

Jinak jak píše moje drahá o tomhle se dá povídat hodiny,takže končím a jestli chceš něco vědět tak napiš.Přeju Ti hodně krásných nálezů,ať se Ti daří v hledání i v životě.

Kopání zdar.

PS:Spidere.Beru ho s sebou,tož se můžem vyblbnůt.Dobrej adrenalin.Akorát by to chtělo nějaký kopáče,aby jsme se moc nenadřeli.Když bude čas,tak to prubnem.

Zatím ahoj Furtnic.

al bunda*

Jako kopáč spolehlivě poslouží Spider. Mladý, svalnatý, trénovaný. Doporučuji.

Sáááákra, že bych si taky pořídila detektor *frajer*

tesyk*

Nebo jenom kopáče...?*houpy*

Pšššt, kamufláž ... ;)*smich*

al bunda*

Bacha, chodí Ti tu manžel... *frajer*

Jeho už ode mě nepřekvapí vůbec nic. Možná by ho překvapilo, kdybych takhle nereagovala.

Navíc, ví, že se mnou prostě nic nenadělá..., takže děkuji za varování, jsem si vědoma. :)

al bunda*

No snad jsem toho až tolik neřekl..?

V pohodě,

co si dotáhl to má, dobře mu tak *smich**smich*

furtnic*

Ji dám myslim brzo na pr...Jeptiška už z ní nebude,neprošla by vstupní prohlídkou ale jak píšu na některých webech o detektorech,ten největší poklad mám už najitý.

Zdarec bude mazec

al bunda*

Tak to bys jí to měl tak dvakrát-třikrát za den říct, holky to potřebují slyšet. Věř mi, vyplatí se ti to.

hodnocení

0x
A co takhle napsat co chceš detekovat? UV záření, železné či neželezné kovy, únik plynu, napětí...
kukurice*
hodnocení

detektor kovů :()

kukurice*
hodnocení

zkus detektor GARRETT 150
výtka
Upozornění od sys al bunda 17. 05. 2008 12:08:11
Sama si vkládáš dotaz na který si sama odpovídáš? Proč?

miljan*
hodnocení

0x
Spolehlivý a levný detektor se ještě nikomu nepodařilo a v dohledné době nepodaří vyrobit. Tyto dvě vlastnosti se vzájemně vylučují. Takže buď jedno nebo druhé. *palec*

pandatron
hodnocení

0x

A co treba tento bezdrátový i s video ukázkami o použití: pandatron.cz/... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]