Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Poslední měsíc mám problém s netem. máme rezervovanou rychlost od poskytovatele cca 500kb, ale když stahuju nebo chci něco (fotky apod) poslat emailem, tak to stahuje rychlostí řádově jednotek kb, což před měsícem ještě nebylo, a bylo vše ok. Když chci něco poslat emailem nebo i mmskou z netu, soubor několik kb se prostě ani nenačte.
Otázka tedy zní: Je problém u poskytovatele nebo u mě?
Když se otec ptal u poskytovatele, řekli mu že se to občas stane, jasný, ale když to trvá tak dlouho, řekl bych že je něco špatně. Iťák nejsem, tak se ptám zde.
Zkus pročistit PC (např. CCleaner piriform.com/... ), ale viděl bych to na dvě možnosti.
1. Netový provider má nějaký problém
2. Provider na tvé připojení aplikuje nějakou restrikci (např. FUP) - možná jste minulé období hodně stahovali (tím senastavil FUP,obvykle výrazné zpomalení uploadu i downloadu) a nedopatřením je nastavený i nadále.
Kontaktoval bych providera, aby připojení prověřil.
doplněno 17.07.12 22:19:Teď jsem si všimnul - "přijímač"- jedná se o wifi? - v tom případě by bylo možné i zhoršení kvality signálu (automaticky se přepíná na nižší rychlost) - nasměrování antény, zvýšení šumu (příliš mnoho spojů na stejném kanále)...
doplněno 17.07.12 23:20:Jo jo - provider je poskytovatel netu (ten, kdo oživí ten kabel).
BTW - FUP je pro celé připojení - tedy všechny počítače (a uživatele) využívající dané připojení.
Děkuji za radu, přijímačem jsem myslel spíše router. Wifi tu je taky, ale já mám internet přiveden kabelem. Jinak signál wifi je prý OK, ale problém je stejný na všech PC. Bratři mají PC přes wifi a signál mají plný.
PC čistím každý druhý den (mám win XP a používám Glary Registry Repair). S tím stahováním to možné je, ale spíš méně pravděpodobné. Jediné co stahuji jsou PDF datasheety a 1x za měsíc film nebo dva.
Jen se zeptám, Provider by měl být poskytovatel? Tento výraz slyším prvně. Každopádně ještě jednou děkuji za rady!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.