Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou koupit tv

Od: zakyn* odpovědí: 34 změna:

Zdravim,

chtel jsem pozadat o radu. Chystam se koupit novou TV cca do 20 tis. Max. uhlopricka kolem 106 cm. Muzete mi prosim poradit, zda ma cenu kupovat 3d, smart tv a nebo jen obycejnou plasmu, lcd ci led.

Dekuji za pomoc.

zakyn

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
3D posuďte sám - žádná TV stanice v tomto formátu dosud nevysílá, tzn. jste odkázán pouze na 3D BlueRay disky.
Plazma - levnější, velké uhlopříčky, vyšší spotřeba, možnost vypálení obrazu...
LCD - nižší spotřeba, matnější barvy...
LED - nižší spotřeba, ostré barvy...
... další specifikace si určitě dokážete dohledat sám.
Co je nejdůležiítější, až si vyberete nějaký model (nebo víc), vyrazte do obchodu, podívat se, jak to hraje v reálu - ideálně požádejte prodavače, ať Vám do toho místo promo BD signálu ve vysoké kvalitě pustí běžné vysílání.

figurek*
hodnocení

1x

3D televize má tu nevýhodu, že se na ni musíte dívat pěkně rovně a v sedě. Nemůžete si k ní lehnout na ucho. Já jsem novou televizi kupoval zrovna nedávno, všechno jsem probádal a vyzkoušel, takže bych vám radil, kupte si normální ledku.

zakyn*

Dekuji za radu. Jakou jste si nakonec koupil a proc a jake jste mel v uzsim vyberu.

Diky za informace

Shodou okolností, jsem tuhle otázku řešil minulý týden a v pátek jsem koupil Samsung UE40EH5450 za 11.777,- s tenhle čtvrtek a pátek ji mají v Okay ještě o 278,- levněji.

A proč jsem ji koupil? Dobrá cena za dobře vybavenou TV: 1x SCART, 2x USB, 3x HDMI, Full HD, Smart TV, atd. Po připojení flash disku či externího HDD přehraje audio, fotky, video (včetně MKV). Můžu ji ovládat třeba svým telefonem. Na připojené USB zařízení umí i nahrávat (pozor, nahrávku přehrajete jen na TV ke které je disk připojen, takže pro nahrávání nepřipojujte disk, kde máte nějaká data). Automaticky nastavuje hlasitost = konec uřvaných reklam. Energetická třída A (roční spotřeba do 80 kWh), ekologický stmívač (podsvícení displeje se přizpůsobuje okolnímu světlu).

figurek*
18.07.12 12:29

Toshiba.

martinhajek*
hodnocení

0x
Pokud máš, nebo si koupíš 3D BR player či HD satelitní receiver, tak si kup 3D TV, jinak je to celkem zbytečné, převod 2D - 3D jde totiž u těchto TV většinou bídně.
Navíc, koukat na 3D obraz není moc návykové, za nějaký čas tě to stejně přestane bavit.
zakyn*
hodnocení

Diky za radu a ma cenu divat se po tzv. smart tv? Jake vlastne maji funkce, ktere by se u nas a s upc daly vyuzit.

zakyn

Smart TV - televize je připojená k internetu, tzn. můžete sledovat třeba videa na YouTube nebo jiných video serverech, procházet internet, používat Skype, připojit se na sociální sítě, atd.

viz: samsung.com/...

zakyn*

Jak moc je to pouzitelne pres dalkovy ovladac? Moc si nedovedu predstavit, ze bych to ovladal, treba mail apod. A snad jeste jedna otazka - je mozne do tv smart pridat vlastni veci co chci, nebo je mozne jen stahnout jen predpripravene (napr. zpravodajsky server).

Diky

jirbar*
hodnocení

0x

MNě by zajímalo zda je vůbec v prodeji nějaká hybridní televize. Zatím jsem viděl pouze televizní hybridní kartu do PC.

A čo také, si predstavujeťe pod pojmom hybridný televízor, vojín Kefalín?

Trošku jsem tu otázku nepochopil... hybrid čeho s čím má být ta TV? Myslíte TV kombinované s DVD přehrávačem? Nebo způsob zobrazení?

Svým způsobem jsou hybridní právě LED TV... název navádí k tomu, že se k zobrazování používají LED diody, ale pravda je jinde. Je to LCD panel, který místo klasického podsvícení trubicemi používá podsvícení LED diodami. Jsou šetrnější, barvy jsou ostřejší, atd.

Hybridní Tv nebo karta je analog / digital ...

Ale to snad jsou dnes už všechny (nebo většina). Alespoň já mám TV vysílání ze satelitu, které je analogové, připojený BD přehrávač posílá signál digitální a pokud bych zapojil anténu, tak DBV-T signál je též digitální.

jirbar*

Pánové jste sto let za opicemi. Ovšem je možné že ten Samsung k tomu má již blízko

digizone.cz/...

Rád se nechám poučit... Proto jsem se ptal, co jste tou hybridní TV myslel... a máte pravdu, že u Samsungu se o tom, že by to měl umět zmiňují.

Každopádně díky za vysvětlení..

lolaprasatkova
hodnocení

0x

My máme LCD, má nízkou spotřebu a v testech vyšla dobře. Máme vše elektrolux, ale televize je LG

hodnocení

0x

Současné pseudo technologii 3D bych se vyhnul. Jasných důvodů je nepřeberné množství.

Pokud chcete koupit TV s pocitem, že jste pro správný výběr udělal maximum, podívejte se na nějaký test.

Osobně můžu doporučit značku Samsung.

zakyn*
hodnocení

Dobry den,

testu jsem prosel mraky, nicmene kdyz uz jsem si neco skoro vybral, tak nakonec jiny test danou radu totalne shodil. Testy se mi nezdaji objektivni.

zakyn

Konečně zase někdo, kdo pochopil, že testy a recenze jsou nadraka a píše se v nich to co chce zadavatel.

Copak existuje pouze jeden jediný test? Je jich mraky, a to, že jste narazil na nevěrohodný, neznamená, že každý je takový. Magazín Chip, Computer.. variant je spousta. Případně se optat vyškolených prodejců - lépe známých.

Co to je vyškolený prodejce? Ten podavač co stojí v drtivý většině obchodů? A ještě většinou každý dvě minuty prudí "jak vám mohu pomoci?" A neslyší, že až budu chtít tak se zeptám.

Známý pracuje v koncernu HP Tronic, konkrétně pod žáštinou Euronics v Samsungu. Jako prodejce elektra absolvuje nesčetné množství firemních událostí, různých předváděcích akcí, má dostatečný rozhled ve zmíněné oblasti a zná zpětnou vazbu mezi produkty a zákazníky.

doplněno 18.07.12 09:49:

Registrujte se, zašlu vám zprávu s doporučením, jak s ním budu mluvit.

zakyn*

Problem je, ze ja zadneho znameho nemam a byl jsem jiz v nekoliika prodejnach a casto prodavac ani nevedel, jaky je rozdil v technologii, jak je to s reklamaci apod.

Jak jsou na tom LED tv co napr. do poctu mrtvych pixelu (jestli to vubec je mozne).

Kdybyste mi poslali nejaky tip, tak bych to fakt uvital.

Diky

LED TV nejsou v prodeji, to co je nesprávně takto nazýváno je LCD s LED podsvitem, přísloví - kdo vybírá přebere - platí, tak pozor na to. Já vybírám asi tak 5-10 minut, chce to cenový limit a jaké funkce od toho člověk očekává, kvalita zobrazení se dá posoudit jen porovnáním a pokud by jste viděl každou TV zvlášť, tak se vám obraz bude líbit na všech :D

zakyn*

Jsem si toho vedom. Pokud jde o prislovi, tak to tak muze byt, ale ja nemam ani zadneho favorita, mit vybranou znacku by aspon pomohlo ;)

Samsung a Sony vedou v LCD technologii...

zakyn*

A jak je na tom philips? Myslel jsem, ze ten spolu se sharpem jsou nejdokonalejsi (aspon dle par testu ci odpovedi na forech).

stirecek*

sharp a samsung se přetahují. U některého modelu je lepší ten, u druhého druhý. Sharp dělá made in japan, samsung made in slovakia, součástky mají beztak všichni z číny. Lcd led z těchto dvou značek. U sharpu se mi nelíbí, že u některých nových modelů přešel na matné panely, i když tuším i samsung má některé matné.

zakyn*
hodnocení

Myslel jsem, ze matne panely jsou lepsi, nebot tam clovek nevidi sam sebe. Jak je v realu nutne zatemnit kvuli lesklym panelum?

stirecek*
Ono i v matnem uvidíš sám sebe. Hodně záleží na postavení tv vůči oknu. Leskly panel zase prohlubuje kontrast a barevnost. Speciální nátěr jako má samsungu, sharp odráží světlo pryč, takže černá je černá. Lg třeba dělá panely se sklem vepředu a to je jak zrcadlo. Mám lesklou sharpku, sestra matnou sony, neměnil bych. Na druhé straně ty nové sharpky jsou super, i když jsou matne, nové čipy dělají divy, obraz jak lusk, nevím co je vedlo k matnym panelum.

Philips? Ten bude mít stejně panel od Samsungu nebo od Sonyho ;) Firem co vyrábí panely je na světě hóóódně málo.

zakyn*

Zaregistrovan.

Jak už jsem psal... zamyslete se co na tom budete hlavně sledovat, vyberte si několik favoritů a vyrazte do prodejny, kde se rozhodnete podle toho, co uvidíte naživo.

stirecek*
hodnocení

0x
Smart tv - na stránkách topfun.cz si vyberete film, zaplatíte smskou a můžete se na něj během 24 hod podivat. 3d je zbytečná investice, nevysila se, pokud tedy nemáte bluray a nakoupene filmy. Co se tyka samsungu, modely rady 6tisíc a výš, již mají lepší cipy s lepší obrazovou kvalitou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]