Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amazon kindle 4 vs zvětšení textu

Od: mesic* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

koupila jsem si výše zmiňovanou čtečku... Zkusila jsem do ní nahrát knihu v pdf... Vypadá to jako klasická stránka, rozmístění odstavců, číslování stránek, prostě jako menší stránka, ale při delším čtení, obzvlášť v autobuse je to méně pohodlné a bolí z toho oči... tuto knihu jsem zkusila v calibre přeformátovat do mobi formátu... jde sice změnit velikost písma (u pdf ne), ale problém je v tom, že stránka končí např. uprostřed stránky, na řádku je jen jedno slovo rozdělené pomlkou a pokračuje na dalším řádku... Když skončí stránka, tak je to např v 1/3 stránky, pak je napsán autor a název knihy a na dalším řádku kniha pokračuje. Nemáte někdo nějaký fígl jak toto obejít? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporučuji pomocí OCR převést danou knihu do textové formy. Poté převedení do MOBI formátu je hračkou.

mesc

Právě, že v MOBI mi to dělá tu neplechu s useknutými konci řádků, nebo např. je na řádku jen jedna slabika pak rodělovník a pokračuje na dalším. V půlce stránky (eknihy) je předěl skutečné stránky ... název knihy, autor, skutečné číslo stránky :(

Nemyslím převedení e-book z PDF do MOBI přímo, ale pomocí OCR.

Pak se nedivím, že ti to dělá takovou hrůzu. Přiznám se, že bych neměl trpělivost to číst v takovém rozložení..

Pošli mi název knihy, ti pošlu upravenou verzi.

doplněno 22.07.12 18:06:

Dolouskala? To gratuluju *palec*

OCR = optické rozpoznávání znaků. V příslušném programu otevřeš nějaký soubor, který není textový, avšak takový, který text obsahuje. Dokonalý příklad je fotografie ( např. náhled knihy). Místo opisování dáš možnost automatickému "přelouskání" programem - ušetří ti čas, ale i usilí. Více se můžeš dočíst např. na Wikipedii.

Následně zjistíš, že programy jsou placené. Trhákem na poli OCR je Abbyy Fine Reader.

doplněno 24.07.12 01:01:

Bohužel nemám před sebou daný soubor, proto ti nedokážu s naprostou jistotou poradit.
Nerad ti kazím náladu, ale tvůj postup byl podle mého názoru značně experimentální. Existují jednodušší způsoby k dosažení uspokojivého výsledku.
Nabízel jsem ti službu, stačilo mi sdělit název knihy a nemuseli by jsme ztrácet čas... ;):) Třeba příště..
Kindle nativně podporuje TXT formát - možná jsi měla špatně nastavené kódování. Místo Calibre a převodu do MOBI jsi mohla využít bezplatný převod pomocí e-mailu, který nabízí sám Amazon. Stačí si Kindle provázat s Amazon účtem, nastavit mail, a do předmětu zadat heslo "convert".
K podrženému textu - Calibre by měl umožňovat editaci souborů MOBI, pokud to není možné, pak využít alternativního programu k editaci. Případně použít nějakou jednodušší metodu.

doplněno 25.07.12 23:54:

Přestaň mi komolit jméno, ano? :d Nějakým raptym mě jedině urážíš :d A nechtěj, abych si myslel, že mnou pohrdáš... bych pak neviděl smysl si nadále spolu psát.
Předchozí odstavec ber s nadhledem ;) Podle struktury textu hádám, že nějakou pubertu máš už za sebou, že si inteligentní, jen že došlo k omylu. O krátkodobé řešení nejde, měl bych aspoň díky tobě zajištěný pravidelný přísun knih :)
Teď k radě samotné. Pokud ti můžu poradit ( za předpokladu, že máš možnost přistupovat Kindlem k wifi ) - vytvoř si účet na Amazonu ( pokud sis jej kupovala přímo tam, účet máš už založen - to by bylo výhodou) , poté se přihlaš k účtu a zaregistruj si svůj Kindle. Poté stačí odesílat e-maily s přílohou, do předmětu zadat heslo "convert" a veškterý převod zajistí sám Amazon.
Běžně PDF převádím do MOBI za pomoci zmíněné možnosti, v případě potíží za pomoci Calibre. Doc/docx nepatří mezi podporované formáty.

mesic*
hodnocení

Ahoj, konkrétně tuto knihu jsem už dolouskala v pdf. Co je prosím ocr? Dá se někde zadarmo stáhnout? Díky moc

mesic*
hodnocení

Rapty, u kamošky jsem zkoušela na ten abbyy koukat. Bohužel to dělalo furt stejnou neplechu - oskakování řádků. Převedla jsem to do txt, to mi kindle vubec nezobrazil, ale doma jsem to zkusila převést v calibre do mobi a to je ok, ale mám vše podržené :( Otevřít mi to ale v pc nejde, mám world). Nevíte co s tím? Díky

mesic*
hodnocení

Rapty, tvoje nabídka je velkorysá, ale já přečtu knihu za týden, tak to že mi knihu převedeš je bohužel krátkodobé řešení :)

PDF jsem převedla do RTF, to se mi nezobrazuje a dokonce ani DOCX, i když jsou v seznamu vypsány jako podporované formáty...DOCX jsem zkusila i poslat přes email a taky nic...v tom appyy jsem nenašla možnost formátovat do mobi, jen do e2pub a to je taky naprd :(

Když se mi podaří docx dostat do čtečky mám vyhráno ale nevím jak..? díky

mesic*
hodnocení

Promiň Repty, znala jsem někoho s touto přezdívkou, tak jsem se spletla. DOCX nakonec po půl hodině do kindku přes e-mail prošel a je vše ok. Já mám v návodu, že to podporuje i tento typ souboru. No hlavně že to funguje. Dobrá zráva je, že to převede i pdf. Díky!

hodnocení

0x

Zkoušela jsi to PDF číst na "šířku", proste přepnout zobrazeni na Kindlu ze stojata na lezato?

mesic*
hodnocení

To taky není ideál, řádky to seká na půl, ale hlavně když přepnu stránku, tak musí člověk složitě hledat, kde to pokračuje :(

Vložím fotku, snad bude vidět, co za chyby to dělá... na řádku je jen jedno slovo, pak to pokračuje na dalším. V půlce stránky je předěl "opravdové knihy" číslem stránky atd.

Děkuji

Amazon kindle 4 vs zvětšení textu

Myslela jsem na sirku otocit to PDF, ne to prekonvertovane PDF do mobi ... s tim prevedenym PDF nic moc neudelas. Tam se totiz stalo to ze kazdy radek textu se prevedl jako odstavec, proto to silene odskakovani radku.

Skus nahrat do Kindlu (ne pres Calibre) treba pres Pruzkumnika nebo Total komandra, proste jako na USB flesku to originalni PDF a to skusit cist na lezato, kdyz je to PDFdo formatu A5 tak se tam da cist v pohode. Pokud je A4 tak je to na nic...

Pokud to citelne nebude tak musis knihu ziskat v jinam formatu, treba Doc nebo pdb. Na netu se daji najit nebo jak pise vys ze by ti ji upravenou poslal ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]