Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smart tv samsung a bezdrátová klávesnice /myš

Od: helllen* odpovědí: 27 změna:

Máme novou televizi Samsung s funkcí smart tv. Chtěla bych k ní pořídit bezdrátovou klávesnici a myš. Musím mít pořízeno stejné značky nebo je to jedno.? A na co si dát při výběru pozor?

Používáte, jste spokojení? A jak je to s instalací, připojením tohoto bezdrátového příslušenství..?

děkuji za každou radu H.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x
Jde to ovládat i z chytrého telefonu.
helllen*
hodnocení

No jo, ale když nemám chytrý telefon...:D

stirecek*
a mate v tv fiwi? popr wifi adapter?
helllen*
hodnocení

Myslím, že se dá připojit. Zatím mám jen připojený internetový LAN.

stirecek*
Připojit to určité půjde, zatím jsem se nedíval jak, ale měli by to byt v návodu. Buď kabelem přes usb, nebo bezdratove. Mne kdysi nabízeli k samsungu chytrý tel zdarma, ale nakonec jsem koupil sharp. Víc vám neporadim, mám jen tři odpovědi. V návodu by to ale mělo byt.
helllen*
hodnocení

díky za snahu...:)

vykuk*
hodnocení

0x

Mám teď pár dní Smart TV Samsung UE40EH5450 a mám k ní připojený bezdrátový set Genius Slimstar 8000 (cena pod 400Kč) přes USBčko a funguje bez větších problémů myš i klávesnice. Akorát jsem ještě nepřišel na to, jak deaktivovat virtuální klávesnici na obrazovce TV, když píšu z normální PC klávesnice (zabírá půl obrazovky a je tam fakt k ničemu). Pokud někdo víte, jak na to, budu rád za radu.

milp

Včera jsem koupil Samsung UE40 ES5500 a řeším teď problém jak na monitor dostat tu virtuální klávesnici. Návod od výrobce je troufalá drzost. :)

pavel*

Chtěl bych se zeptat, jaké funkce se tou klávesnicí dají ovládat. Jde mi o přehrávání z flešky. Pokud je tam připojena tato klávesnice, není už potřeba dálkové ovládání? Mám UE40ES5500, ale to bude stejné. Dík.

vykuk*

Pokud si nekoupíte originál klávesnici od Samsungu, která je pro tyto televize "stavěná", tak klávesnici použijete opravdu pouze pro psaní textu, televizi s ní neovládáte. Zato myš, ta má možnosti využití široké, díky ní není třeba sahat na ovladač příliš často (například, pokud jsou na obrazovce vysvětlivky, kterým tlačítkem lze spustit jakou funkci, tak stačí právě na tento popisek najet a kliknout) a nemluvě o tom, že díky myši lze pohodlně posouvat přehrávaný film, stačí na ovladači kliknout na pauzu, na chvíli se objeví časová osa... a když to stihnete, tak si můžete myší posunout film do libovolného okamžiku. Bez myši je to prakticky nepoužitelné...

pavel*

Tak to posunutí filmu bych právě potřeboval. Zkoušel jsem to originální dálkou a když dám pauzu, tak se mi objeví ukazatel času nahoře a nejde s ním posunovat ( jedině převíjet třemi rychlostmi ). Potřeboval bych, aby se objevil ten posuvník v dolní část obrazu, kam se dostanu dálkou Tools- Přejít na čas-OK. Na něm potom šipkou doprava skáču po minutách.

Jestliže by se tam dalo dostat myší ( v setu s klávesnicí za 350,-Kč ) tak to by byla pro mě výhra.

Ten přijímač od Genius Slimstar 800 může být zapojen do druhého USB přes nějaký HUB společně s fleškou ze které se bude přehrávat? "Nahrávací" flešku mám trvale zapojenou v USB 1 - do toho pro externí HDD.

Ta klávesnice od Samsungu je za 2200,-, tohle by bylo jiné.

pavel*

Teď mi to teprve pozdě ale přece došlo. Vy to posouváte na tom horním posuvníku kurzorem myši, což samozřejmě šipkami na dálce nejde. - je to tak? Ten posuvník se taky objeví při stisknutí tlačítka Info . Omlouvám se za dlouhé vedení.

Pokud si ten set klávesnice a myši koupím, je třeba provádět v televizi nějaká nastavení? Nebo stačí přijímač připojit do USB portu? Nedala by se tam dát třeba nějaká USB drátová - v Alze je teď za kilo. Vedle tv máme stůl, tak na to posouvání by to nemělo chybu!

Mám originální firmware, netroufl bych si dělat nějaké změny.

vykuk*

TV mi běží na originálním firmwaru a ten bezdrátový set od Geniusu si televize načetla sama hned po prvním zapnutí, jediné, co jsem musel nastavit v menu, byl jazyk klávesnice. Je to přesně jak říkáte, film zapauzuju, objeví se horní posuvník a stačí myší chytnout a táhnout, kam potřebujete (ale rychle, protože asi tak za 2 sekundy zase zmizí). Osobně si myslím, že půjde připojit jakákoliv USB myš nebo klávesnice standardu HID, která nepotřebuje instalovat ovladače např. pod Windows, tedy vyhnul bych se multimediálním klávesnicím s tunami tlačítek navíc a herním myším s přehršlí tlačítek, koleček a jiných bazmeků. Stejně tak není úplně jisté, že bude fungovat nějaký USB Hub, možná ano, ale já toto potvrdit nemohu, nezkoušel jsem to.

pavel*

Tak jsem to vyzkoušel s obyčejnou kabelovou USB myší od Logitechu ( asi za 150,-Kč ), stačilo ji jen zakliknout v Menu - Systém - Správce zařízení. Funguje přes HUB bez napájení, který je připojen k druhému USB a do něj druhý flashdisk ( přehrává filmy nahrané v PC nebo v PVR set top boxu ) a myš. K prvnímu USB je vzadu trvale připojen nahrávací 32 GB flashdisk ( záznamy pořízené televizí ).

Já ten skok vpřed při přehrávání chtěl řešit různými makro povely, hledal jsem vhodné univerzální dálkové ovládání ( Logitech Harmony, Philips Prestigo, General Makro... ) a ono je to takle jednoduché a téměř zadarmo.

Včerejší večer vyzkoušeno na několika pořadech a funguje to bezvadně.

Vřelý dík!

pavel*

Jen takový doplněk, není nutné film zapauzovat aby se objevil časový posuvník jen asi na 2 sec, ale pokud se během filmu stiskne tlačítko "Info", tak se nahoře na obrazovce objeví časový posuvník asi na 10 sec a myší jde skákat dle libosti.

karel6530

Zdravim,

chtel bych se zeptat, zda mate nekdo zkusenost s predchozi radou Samsung D65xx a jakekoliv klavesnice/mys zarizeni (mimo original Samsung)?

Veskere indicie vedou k tomu, ze klavesnici/mys lze pripojit az ad rady "E" rok 2012

predem dekuji

Karel

bruttus*
Chtěl bych se zeptat autora pavel* jakou flešku používá, respektive jakou má rychlost při čtení a zápisu?
Děkuji

okal9*
Mám tentýž TV. V hlavní nabídce Smart mi myš funguje.Funguje i při prohlížení filmů a fotografií přes Serviio. V některých aplikacích nefunguje, na př. idnes. Můžete poradit? Dík Pavel
karel6530

Zdravim,

co mate za klavesnici (touchpad) a mys?

Jak je to pouzitelne pri prohlizeni internetu?

Dik

Karel

okal9*

Děkuji za reakci na můj dotaz. Mám bezdrátovou klávesnici s myší, Logitech K 220. Na internetovém prohlížeči mi vše funguje ( klávesnice i myš). Jen neumím deaktivovat virtuální klávesnici. Rovněž tak funguje prohlížení fotek a videí. Naopak na př.na prohlížeči iDnes myší otevřu v nabídce okno, po otevření se mi již šipka myši nezobrazí a musím dále listovat klávesnicí nebo ovládačem TV.

Díky Pavel

karel6530

Zdravim @okal9 jen pro uplnost, vase posledni reakce byla k jakemu typu TV? Samsung D65xx?

Dekuji Karel

lucc*
hodnocení

0x

Tak já musím říct, že jsem koupila bezdrátovou myš (MT-PORT RF bezdrátová optická myš 1600 DPI,nanopřijímač), ale když jí připojím k naší samsung smart tv, tak mi televize hlásí připojení klávesnice, tudíž žádný kurzor :/ na žádné přepnutí na myši jsme nepřišli... nemá někdo stejnou zkušenost?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Dostali jsme teď k vánocům Smart TV Philips a k ní bezdrátovou klávesnici s myší Logitech. Moje prozatímní zkušenost: TV reaguje na klávesnici se zpožděním a pak třeba napíše písmeno 3x. Takže nic moc. Kurzor myši se na obrazovce objeví jenom v některých nabídkách v podobě kolečka. Všechny reakce jsou nezvykle pomalé. Ale zatím jsem neměl moc příležitosti zkoušet. Klávesnice se podle mě vyplatí jedině při psaní textu, např. ve vyhledávání. Jinak je pohodlnější ovládání DO. Příležitostně chci ještě vyzkoušet drátovou klávesnici a myš.

doplněno 26.12.12 10:54:

Oprava: ne Logitech, ale Genius.

tom11

U mne to bylo to samé do doby než jsem koupil prodlužku USB aby byl přijímač blíže hlavně ke klávesnici,možná by to pomohlo i Vám.Předtím bylo vše zpomalené a pak to zas psalo 3x a pod.Vadilo tomu že ty USB a tedy i přijímač je zezadu TV.

vidimta

sewa,ja mam bezdrotovu klavesnicu a myš od labtec som spokojny,šlape mi na mojom samsugu akurat som si všimol že zvadšej dialky musi byt snimač viditelny lebo nefunguje spojenie,...ten set stal 10 eur v okay elektre

bucek*
hodnocení

0x

Řeil u někdo mikrofon pro skype pro samsung smart tv?

Nechce se mi kupovat celej set s webkou za 2000,- , jinak moje bezdrát klávesnice logitech si na TV ani nekrtne,asi je to tím e potřebuje ovladče jak tu někdo psal.

bruttus*
hodnocení

0x
U TV Samsung ES406800,při používání bezdrátové myši jde sice perfektně ovládat kurzor při základním nastavování Tv a při některých aplikací ale u některých např idnes, počasí atd. kurzor zmizí a ovládat myší nic nejde. vypadá to že u aplikací které jsou napevno v TV to jde a u stažených z Samsung apps to nejde. Nevíte co s tím?
Děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]