Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mobil do 5tis

Od: podeprel* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.Rád bych si pořídil nový mob. telefon. Moje představa je taková,že mi nahradí i fotoaparát(pro mě důležité). Cenová relace do 5000 kč. Potřebuli poradit na co se zaměřit a jak postupovat.Díky Milan.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nahrazovat foták mobilem není dobrej nápad. 6ádnej telefon neudělá takový fotky jako běžnej foták.

To je podobný jako foták a kamera. Fotáky taky umí natáčet videa, ale na kameru to prostě nemá.

Foták v telefonu to je prostě jen taková nouzovka, ta plastová čočka (spíše by se dalo říci čočička) prostě moc parády neudělá.

mowla*
hodnocení

0x

..."představa je taková,že mi nahradí i fotoaparát(pro mě důležité)"...

Žádný ´foto´mobil nenahradí foťák - bez ohledu na počet px. - jde o optiku a na tu prostě v mobilu není místo.

Otázkou ale je, k čemu je ten foťák používán (jako zaznamníček apod. foťák v mobilu stačí) a jaký foťák má nahrazovat.

hodnocení

0x

Zdravím,

žádný mobil vám na 100 % nikdy nenahradí fotoaparát, ale tady mobinfo.cz/... máte přehled telefonů s dobrým foťákem za přijatelnou cenu. Jinak musíte si rozmyslet, co s tím mobilem budete fotit. Pokud např. fotky z dovolené, stačí nějaká nokia bez autofokusu. Pokud byste chtěl fotit návody, nákresy, tabule, taháky, papíry, tak raději nějaký mobil s autofokusem ( to je zaostřování). Za mě určitě vyberte mobil, který má nejméně 5 Mpx, pokud bude mít méně, fotky doma na tiskárně nejspíše nevytisknete nebo budou miniaturní. Anzionka.

edge*
hodnocení

0x

Doporučím Nokii N8

bena*
hodnocení

0x

Jak již tu bylo psáno, mobil foťáka nikdy nenahradí.

Jinak můžu doporučit již zmiňovnaou Nokii N8, ta má celkem dobrý foťák, ale doporučil bych spíš Nokia Lumia 610 nebo lepší 710. Oba mobily mají 5MPX foťák, ale umí i natáčet v HD... Samozřejmě jako z HD kamery to nebude, ale hold tohle žádný mobil neumí. Jinak na internetu se to do 5000 sehnat dá, ale pokud chcete známější eshop, budete si muset trošičku přidat. Jinak odměnou bude to, že to nebude nějaká laciná hračka s Androidem, která moc nevydrží a kterou si budete muset brzdit antivirem. Sice pro Windows Phone není tolik apliakcí co pro Android, ale ruku na srdce, budete si instalovat kdejakou píčovinu, co uvidíte, která je vlastně k ničemu? Užitečné aplikace pro WP jsou, navíc v Nokiích je GPSka nadoživotí zdarma.

stirecek*
hodnocení

0x

Jestli chcete fotit, kupte foťák, za pět tisíc zcela solidní, spíš ještě ušetříte a zbyde vám i na ten mobil. Pokud mobil s foťákem, tak je použitelný snad jen na prezentace nebo nějaké momentky nebo na posílání po netu. Na zaážitky z dovolené určitě ne, i když dnešní mobily umí fotit docela ostře a pěkně, na zvetšování to určitě není. Mám v telefonu 5mpx a fotky jsou opravdu slušné i na noteboku, na tv už je znát komprese. Co se týká systému, tak rozhodně android, za čtyřku dnes koupíte se 4palcovým displejem.

edge*

Na zážitky z dovolené to sice není, ale na takové to běžné focení to stačí. Nokia N8 poslouží i o něco víc než na běžné focení. Věřte mi, Nokii N8 mám a dá se s fotoaparátem dost experimentovat a výsledky těch oxperimentů jsou kolikrát úžasný. Fotoaparáty v levných Androidech jsou opravdu jen na fotky na Facebook... Lumie 610 a 710 jsem zatím podle fotoaparátu nezkoumal, ale asi to taky nebude žádný zázrak. Do 5000 je to opravdu těžký najít alespoň částečně na momentky náhradu klasických foťáků. A pokud se s tím budou fotit něco víc než jen obyč. dokumentární fotky, je lepší si ponechat fotoaparát a mobil jen na nejnutnější focení..

stirecek*
Bezpochyby na běžné focení nebo dokumentaci mobil stačí. Na fotky z dovolené nebo úpravy už není dostačující bez ohledu na rozlišení. Ona ta agresivní komprese u telefonů není ideální, i když z mobilu 5mpx mám fotky větší než z mého ultrazoomu 7mpx. Co se týká telefonu, nokia je možná dobrá, ale má jednu chybu, nemá android. Jinak jak jsem koupil za 3977kč android, 4" displeji, 1ghz procesor, je rychlejší než já, takže jsem nad míru spokojený. V dohledné době přijde aktualizace na android verze 4něco, 5mpx na dokumentaci něčeho stačí a je vcelku kvalitní, fotky ostré, barevné, ale na úprav a zvětšování nee...
edge*

To že nemá Android určitě není chyba. Chyba je nemilosrdné ukončení symbianu a tím i absolutně nezájem od společností a vývojářů. Různých aplikací je na symbian dost a dost a každý si najde to co potřebuje. Ale právě společnosti jako například banky a aplikace na správu účtu a podobně už na symbian nejsou a nebudou...

Ale pokud používáte mobil jen klasicky na volání, sms, internet a jen pár nejdůležitějších aplikací tak se ani nedivím že Huavei jede svižně. To jede i symbian v N8 na 680Mhz;) Ale občas se člověk nechá unést jako já poslední dobou a cpe do mobilu i nedůležité aplikace a to už se potom mobil zapotí, ale nejnovější symbiany s 1,3Ghz se nezapotí:) Ale Ascend je právě ukázkou toho jak to vypadat, ohledně fotoaparátu v mobilu, nemá. Ale za tu cenu určitě bezkonkurence jakožto smartphone low-end s výkonem deroucím se do střední třídy.

stirecek*
aplikaci v mobilu mam dost, vzdy se najde nejaka slusna a telefon vyuzivam na vsechny aktivity, treba endomondo nebo turisticke trasy na kolo a nemuzu si stezovat. k tomu vyhled pocasi atd, takze soucasne jede nekolik aplikaci vcetne moje poloha. jinak kvalita fotek byla hodnocena dost vysoko, presto si myslim, ze mobil by nebyl o moc drazsi, kdyby mel vyssi rozliseni a hd kameru. nicmene jde jen o in strukce procesoru a udajne se pracuje na jejich odblokovani nebo pridani a pak by mel jit i na hd. jenze ja telefon nekupoval na foceni, takze je mi to jedno a za tu cenu zatim nic lepsiho neni. mam v podstate vsechny dokumenty z pc u sebe kdykoliv potrebuju a nemusim sebou tahat notebok, stacilo dokoupit kartu a mista je habadej. taktez akcie mam primo na ocich, nemuzu si opravdu stezovat, na me potreby je telefon super, tolik moznosti jsem ani neocekaval. samo sebou eS trojkou bych nepohrdnul, ale je urcita hranice, kolik jsem ochotny za to ci ono ivnvestovat. symbian ma manzelka v nokii, fakt jsem o nem uvazoval, telefon byl ale drazsi, navic po zkusenosti s androidem muzu rict jedine - jsem rad, ze jsem ho nevzal, proze udelat neco na tom symbianu je hryza des nervy, je to znacne neohebny system a clovek se musi prizpusobit, naproti tomu si android prizpusobi svym potrebam a upravi k obrazu svemu.
doplněno 15.07.12 23:16: co clovek to názor, nakonec trh sam ukázal, čemu dává drtivá většina přednost. Taky se časem ukáže, jak je na tom huawei. V současné době je o telefony takový zájem, ze huawei nestiha pokryt poptávku. Jestli se modemy prehrivaly nevím, u telefonů to neplatí. Ani nevím, k čemu antivir, žádný nemám, nic mě nebrzdi, ani nekomplikuje život. Prostě ho nepotřebuju, aplikace stahuju jen ty, které mi něco přinesou a které opravdu vyuziju. Blbin je opravdu dost, to ano, každý má na výběr a je to značně individuální. Co se týká huawei, tak žádný jiný výrobce nemá takovou podporu. Tu můžou závidět i majitelé mnohem dražšch značek. Nakonec na Svět androida je stále ještě recenze na ascend 300g, tam je telefon dokonale rozepsan, včetně fotek a autory doporučováno. Další ohlasy na heureka.
doplněno 16.07.12 14:09: sporttracker jsem mel taky, i runtastic, mel jdem je spustene vsechny tri I s edmondem a vzdalenost nejpresneji ukazovalo endomondo, od toho se pak odvíjela i průměrná rychlost. Byly super vsechny tri, ale postupně jsem vyrazoval a nechal jen endomondo. Teď má novou aktual, koupil jsem ho za 24kč ve verzi pro. Sousedy ho má taky, takže si dám jeho trasu nebo on mou a vzájemně se překonáváne:) nebo se sledujeme online na netu, když je zrovna někdo vyjety. Online se da i povzbuzovat, pres net a telefon mu hlásí hlasky, třeba makej :) taková kravina, ale jinak super. Manželka má e52, nevím, jaká je tam verze symbianu, telefon je to super, kus poctivého železa, žádný plastak, ale už bych neměnil. Ona zas nechce dotykac, takže je to věc názoru, ja s
i zvykl rychle.
bena*

Andorid, to je jedna velká běrna citlivých údajů pro google, stejně jako google chrome a gmail, troufám si tvrdit. Huawei vyrábí příšerné modemy, které se hrozně přehřívají a občas jsou nestabilní, mobil bych si asi od nich nekoupil.

Do Nokii se symbianem si lze nainstalovat Mapy.cz, kde tohle všechno máte... i pro WIndows Phone to je. Pro Symbian je taky docela dost aplikací, je z čeho vybírat určitě.

Navíc mobil s Windows Phone si (zatím) nemusím brzdit antivirem, který při větší záteži telefonu je dost znát a u tehlech laciných telefonů s androidem dvojnásob. Opravdu, virů pro Android přibývá jako hub po dešti a antivir tam je už nutnost, stejně jako pro počítačový Windows.

Já jsem jeidně rád, že Nokie nemá Android, protože by ji to akorát znehodnotilo. Též musím říct, že je škoda, že byl Symbian puštěn k vodě a škoda, že se tolik nepracovalo na vývoji.Ale Windows Phone je taky dobrý, líbí se mi, aplikací sice pro něj tolik, co pro Android není, ale ruku na srdce, všechny běžný aplikace pro něj jsou a nějaký píčovinky, který jsou pro nějaké hračičky, běžný člověk nevyužije.

edge*

Ano však to je všechno v pořátku, každý má to co se jemu hodí. No a jinak na symbian existuje endomondo, ale já osobně víc upřednostňuji Sport tracker, ikdyž teda ho už nevyužívám, ale tenkrát byl pro mě přívětivější a jelikož fotoaparát jsem využíval hodně, tak mi Sport tracker při nějakých tůrách zaprvé počítal kroky/kilometry/vydanou energii nadm. výšku a podobně co umí i endomondo, ale navíc mi na interaktivní mapce mé cesty ukazoval kde a kdy byla ona fotka na kterým místě vyfocena:) No a nokia mapy myslim taky dokážou zobrazovat turistycké trasy, ale nevim zase nepoužívám, ale každopádně seznam mapy to umí určitě.

Jak jsem psal jediné co mi chybí jsou leda aplikace od různých společností jako jsou banky, nebo třeba aplikace k různým soutěžím, F1 magazín a určitě i aplikace na Olympiádu nejspíš žádná z oficiálních nebude:(

No a Multitasking je na symbianu plnohodnotný stejně tak na meego. Můžu se zeptat který ten symbian manželka vlastní?:)

No a jinak to už asi nebudeme rozebírat že ano jak jde vidět 3 lidé 3 názory a tak to je jen dobře. Kterýkoliv stále živej systém dokáže trošku zamávat s konkurencí. Ale jen ku prospěchu.(u Applu nevim nevim jak moc ku prospěchu) U nokie je to třeba tak, že WP se bude poučovat od symbianu jak mají vypadat dospělé funkce:D Ale to je asi spíš proto aby symbianisti přešlí spíš na WP a ten je oproti symbianu co nejméně omezoval. Já čekám na WP8.

doplněno 16.07.12 18:52:

Jo aha E52. No to je "starej" symbian S60 no. První verze pro dotyky byla otřesná, pouze S60 přizpůsobená dotyku (S60 5th) Ale symbian ^3 už začal zlatou éru vzestupu až po úplný sestup s Belle a Elopovým pohřbením. Od té doby je to s ním špatné z hlediska těch určitých aplikací. Ale i bez nich se dá pohodlně žít. Nejdůležitějších aplikací je v marketu plno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]