Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtečka elektronických knih

Od: kachnicka* odpovědí: 3 změna:

Mamka mi chce koupit čtečku na knihy, tak bych se chtěla zeptat, jaké s tím má kdo zkušenosti. Vybírám si ze dvou: PocketBook Touch a Amazon Kindle Touch. Ten Kindle je na všech servrech první nebo druhý nejprodávanější, PocketBook je všude třetí. Mně se víc líbí ten Pocket, ale nevím, který si mám vybrat. A ještě dotaz, jak funguje wifi na čtečkách? Normálně jak třeba na noťasu, nebo úplně jinak?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Která čtečka by vyhovovala konkrétně Vám, bude nejlépe zjistit tak, že si ji ohmatáte v obchodě. Já mám doma Kindle (ještě ten původní s klávesnicí) a jsem spokojen. Na zadávání textu je nromální klávesnice lepší, než používání kurzorových šipek.

Co se týká dotazu ohledně wi-fi. Nevím jak PocketBook, ale předpokládám, že na tom bude stejně... Wi-fi je na čtečce v podstatě stejné jako na notebooku, ale primárně je určeno k tomu, aby se do čtečky dostaly knihy. Čtečky sice mají browsery pro prohlížení internetu, ale nečekejte od toho stejný komfort jaký je na notebooku. Na čtení článků a vyhledávání informací to stačí.

hodnocení

2x

Pocket Book, podporuje větší množství knižních / textových formátů, Amazon Kindle umožňuje i přehrávání audia.

korolka
hodnocení

0x

Původně jsem měla Kindle 3 - šel na reklamaci, po pár týdnech se vypnul a už nešel zapnout. Po vrácení peněz jsem si pořídila tehdy vychvalovaný Pocket Book 360 - malinká skladná čtečka. Ta se bohužel sekala, následovala opět reklamace. Napotřetí jsem si zvolila Kindle 4 - s tím jsem maximálně spokojená. Mně osobně se nezdálo menu a celé ovládání Pocket Booku. Třeba je to u novějších řad jiné. Kindle mi sedí, vše jednoduché a intuitivní. Já bych nešla do dotykové čtečky, často mi ruce "tlapkají" po displeji a měla bych strach z nechtěného listování. Ale dotykovou čtečku jsem ještě v ruce neměla, určitě to chce zkusit. Bohužel moje zkušenost je, že u nás (Plzeň) nemají čtečky skoro nikde skladem a tedy není možné je vyzkoušet. Internet běží normálně, jen pomaleji, ale třeba na přečtení mailu nebo zpráv na seznamu někde v autobuse to stačí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]