Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám Zesilovač 2X20W 2 Ohm. Mám malý panel na přepínání reproduktorů a mám 3 reproduktory. Na panelu se přepínají vždy po dvojicích (stereo) alůe já chci na na jeden ten výtup tohopanelu na rkterý mám připojen zesilovač , zkrátka chti ty výstupy sloučit do MONO a nechi ty dráty spojovat k sobě. Někde jsem na netu četl že by se to nemělo dělat. Jak je tedy sloučit?
doplněno 13.07.12 11:54: Omlouvám se kvalitu. Děkuji za všechny odpovědi.
V tvém zesilovači jdou signály levého a pravého stereo signálu přes zesilovač do výstupu,říkáš 2Ohmy,ale to by bylo nestandartní,asi ses špatně díval,výstup bývá 4 Ohmy,nebo 8 ohmů.Ale v každém případě je zatižitelnost výstupů omezená,dá se připojit impedance stejná,nebo vyšší,než je označená na výstupním konektoru.Pokud bys chtěl mono signál,je nutné propojit svorky L + P na vstupech zesilovače.
JABRAKA
Výstup je opravdu na min. 2 Ohmy. Na přepínacím panelu to chci přepínat mezi dvěma stereo a jedním mono, takže výstup mono být nemůže. Ten jeden reproduktor co chci jako mono mám 4 Ohmy ale i tak bych řekl že by tam měly být snad nějaké odpory ne? Dalším háčkem je že zesilovač nemá u výstupu mezi levým a pravým reproduktorem společný mínus mezi jejich mínusy je je nějký odpor, prostě nejsou spojené a nevím jestli je mohu spojit na to mono.
On asi nepotrebuje mono vystup,On asi chce vetčši vykon.( Ved stači vstup zlučiť na mono a pustiť len jeden kanal,a ma mono ) Dalo by sa to urobiť ale musel by prerobiť cely koncovy stupen.Musel by si koncovy stupen zapojiť do mostika.Nepišeš aky zosilovač maš ,tranzistorovy, alebo z I O
Zesilovač je integrovaný a výstupy měnit nechci chci přece aby to hrálo i stereo Mám tam 3 repráky, (vím že to utáhnou a zesilovač je taky utáhne) a přes ten přepínací panel je chci přepínat mezi dvěma (stereo) a tím jedním (mono) a nevím jak ty výstupy sloučit aby ten jeden hrál mono a ne jen jeden kanál.
Takže jsem rozebral zesilovač abych se podíval. Zesilovač je velký asi jako dvě krabičky od sirek vedle sebe. Skutečně mínusy vedou do integrovaného zesilovaše vskustku každý zvlášť, mezi sebou jsou absolutně nezávislé. Uvnitř tohoto zesilovače je
TDA7374B . Potvrzuje to i Google podle obrázku vývodů. To tdáčko je v zesilovači normálně nestrčené v malé patici takže jsem bezproblémově vyndat a znovu zandat.
Tady je obrázek z Googlu: google.cz/...
Proč nespojit mono hned na vstupu zesilovače? Tak je to přece normální! Při spojení mono na výstupu zesilovače budou rozdílové signály pracovat v podstatě do zkratu. Zesilovač to mořná přežije, ale je to pras...
No v tom je právě ten problém já budu přepínat výstup mezi dvěma a jedním reproduktorem ale potřebuji aby ty dva byly stereo a ten jeden samozřejmě mono. Nechci aby všechny hrály mono jestli mi rozumíte.
Nezbývá jiná možnost, než na jeden reprák použít jeden kanál zesilovače a aby tam hrálo všechno, tak spojit levý a pravý kanál na vstupu zesilovače. Nebo nic nespojovat a oželet ten zbývající nepřipojený kanál Nebo vůbec nad jednou bednou mono neuvažovat a nekomplikovat si život :D
Pokud "nebo" , tak na spojit mono na vstupu zesilovač, jak jsem navrhoval. Obyčejný spínač, který propojí oba kanály, nejlépe na potenciometru hlasitosti. Vypnuto-stereo, zapnuto-mono..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.