Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení ventilátoru k notebooku

Od: nemec112 odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Koupil jsem si větráček, ale evím, kam ho mám zapojit (potřebuju k chlezení notebooku)?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nemec112
hodnocení

* nevím

* chlazení

Ještě dodatková informace: je to na 12 voltů.

mowla*
hodnocení

0x

A jakým způsobem by větráček měl notesa chladit? - vevnitř vyměnou stávajícího (´vadného´)? - na původní konektor.

Nebo nějak zvenku? - sice si moc neumím představit jak externí větráček pomůže, ale v tom případě se, obvykle, zapojuje do USB...

doplněno 12.07.12 12:27:

Teplota 55°C je naprosto OK, připínat jakékoli externí chlazení je v tomto případě zbytečné.

nemec112
hodnocení

Já mám strarší model (Asus F5GL). Větráček uvnitř jsem vyčistil, ale pořád to dělá to, že když se teplota přehoupne přes 55 stupňů, tak se zapne a když ochladí pod 50, tak se vypne. A takhle se pořád zapíná a vypíná, tak jsem tomu chtěl pomoci tak, že jsem odšrouboval zespodu ten kryt, kde je měděný drát odvádějící teplo a do toho prostoru bych to teda chtěl chladit... :) sice si myslím, že je to kravina, ale zkusit to můžu :)

A to jako proč, když to funguje jak má? Pokud je ten notebookový hlučný tak jej vyměnit a nedělat žádné pokusy. Navíc to není měděný drát, ale trubka naplněná chladícím médiem a je zakončená radiátorem, kterým tan notebookový větrák prohání vzduch, takže nějaký extení větráček který na ten "měděný drát" bude funět pomůže, ale pramálo.

nemec112
hodnocení

A byla by nějaká jiná možnost ochladit ho? (kromě vyměnění chladící pasty a vyčištění. Za to si v servisu řekli 800 Kč zlodějové *bum*)

Znovu opakuju - proč? Podle popisu pracuje všechno jak má. Nač měnit chladící pastu? Procesor se přehřívá? Ventilátor spíná, procesor se chladí, tak proboha - PROČ?

doplněno 12.07.12 13:30:

Něco špatně by bylo kdyby větráček běžel pořád a nevypínal, kdyby taplota procesoru po rozběhu větráku neklesala, ale takto je vše úplně O.K.

nemec112
hodnocení

... protože mi jeden odborník přes elektro řekl, že ty teploty jsou vyšší, než je zdrávo. Pak jsem si nainstaloval CPUID Hardware Monitor, který ukazuje teploty: jádra, grafiky, disku... Jednou ty teploty byly i přes 60 stupňů.

A bojím se, protože se mi už jednou díky přehrátí zniči disk + ještě něco a oprava pak byla pěkně mastná *ee*

Toho odborníka bych rád poznal *haha*. Teploty jsou zcela v normě, spíš podprůměrné ;)

doplněno 12.07.12 14:40:

Pokud dojde k nebezpečnému přehřátí tak se zařízení vypne, to že odešel kvůli přehřátí disk, nebylo rozhodně větrákem v notebooku.

nemec112
hodnocení

No, koukám, že tomu docela rozumíš, dám tedy na tebe a nebudu to výrazněji řešit :)

mkat*
hodnocení

0x

Ked už maš obavy o počitač tak si kup podložku z ventilatorom pod notebook..Neodporučam ti experimentovat.Ako pišeš tak maš ventilator na 12 V,určite ho nenapajaj z USB tam je len 5 V.Vela ludi si chceli pomoc a rozobrali počitač a ked ho zložili tak už nešiel.Najlepšia rada pokial počitač ide ako ma ,nestaraj sa do neho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]