Nejste přihlášen/a.
Uměl by mi někdo poradit s problémem s moji JVC videokamerou.Z dovolené jsem pořídila videonahrávky,když jsem je pak doma stahla z disku kamery do PC zjistila jsem divné číslování snímky nejdou po sobě,jak byly natočeny čísla začnou 00A,00B,00C - 00F?nejsou to první pořízené snímky,první má č.001,řada pak nesmyslně pokračuje 0A0,0A1,0A2 - 0A9 a následně 0AA,0AB-0AF.Prostě guláš,těch klipů mám více než 100 a nedokážu je roztřídit. V manuálu ke kameře jsem nic nenašla. navíc se mi každé video načte 2x-jednou format MOV+číslo snímku a podruhé MOV číslo MOI,které nelze otevřít.lze to nějak seřadit. Pora´dte ješte program na úpravu videa v MOV -jednoduchý,potřebuji vystříhat a spojit do celku. Díky
Tvůj popis je trochu zmatečný, ale jestli jsem to pochopil správně, tak číslování nijak divné není, jen používá šestnáctkovou soustavu.
000, 001, 002, ... 008, 009, 00A, 00B, 00C, 00D, 00E, 00F,
010,011, 012, ... 018, 019, 01A, 01B, 01C, 01D, 01E, 01F,
...
090,091, 092, ... 098, 099, 09A, 09B, 09C, 09D, 09E, 09F,
0A0,0A1, 0A2, ... 0A8, 0A9, 0AA, 0AB, 0AC, 0AD, 0AE, 0AF,
...
0F0,0F1, 0F2, ... 0F8, 0F9, 0FA, 0FB, 0FC, 0FD, 0FE, 0FF
atd. Prostě za číslem 9 jsou ještě "čísla" A až F a pak teprve se jde na další "desítku".
Zmatek v tom zřejmě dělá jen tvůj průzkumník (program, kterým koukáš na soubory na disku), který blbě řadí názvy tak, že dává písmena před čísla.
Díky,je to tak.Lze to nějak převézt do desítkové soustavy?Tohle mi fakt nevyhovuje.Proč mám každé video 2x,vždy vedle sebe se stejným číslem video MOV a video MOV MOI.
Všechno jde, jenže ... Na převedení názvů z hexa do desítkové soustavy by asi musel být speciální prográmek. Přejmenování jiného druhu, např. stávající písmena A až B přejmenovat na K až P a potom stávající číslice 0 až 9 přejmenovat na A až J, by snad zvládnul i takový Totalcommander (soubory by pak sice byly "číslovány" písmeny, ale už by se řadily správně), jenže hromadné automatické přejmenování je akce velmi ošidná a nebezpečná. Nedodali ke kameře nějaký program, který by s takto pojmenovanými soubory pracoval?
Soubory MOV, pokud vím, jsou videa. Co jsou soubory MOVxMOI, to netuším, možná jen nějaké informace o parametrech videa, které pro prohlížení nejsou potřeba.
Otázek na editaci videa už tu bylo několik včetně názvů editačních programů, zkus pohledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.