Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychle vybité baterie ve fotoaparátu

Od: poetrrr odpovědí: 12 změna:

Mám problém s digitálním Canon foťákem při koupení nových baterií můžu udělat tři, čtyyři fotky a hned mi ukazuje, že mám vybité baterie. Prosím o rychlou odpověď zda -li někdo nenví kolik bude stát oprava.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedině Sanyo Eneloope, Camellion Always Ready, GP Recyko - nic jiného nepoužívat, jinak jsou to vyhozené peníze ;)

lolaprasatkova

No,ale o může být něco jiného. Tj. foťák je polámaný a vybíjí baterky sám. To si pamatuje přes 10 lety na starý digi olympus taky to dělal.

Takhle rychle těžko, to by v něm dávno shořely pojistky ;)

hm*
hodnocení

1x

Jen pro jistotu dotaz: dáváš tam správné baterky? Když do svého foťáku (Olympus) dám alkalické, dopadne to prakticky stejně, jako u tebe; můj potřebuje NiMh nebo něco lithiového.

kepio*

zbav se ho já měl olympus 10 až 15 fotek a baterky prázdné.Šel z domu koupil jiný a nedá se to srovnat

hm*

To ne. Už jsem i uvažoval o změně, ale ne kvůli baterkám. Je to už rozpadající se "stařík", jenže v nabídce není žádný model, který by měl alespoň stejné možnosti nastavení a fotil dobře (mám na mysli kategorii ultrazoomů).

hm:

pořesně tak, nové foťáky jsou čím dál tím víc pro úplné laiky a nabízejí čím dál tím míň možností vnutit jim své já :D

jdukolem
hodnocení

0x

Zapomněl jsi napsat,co myslíš pod pojmem baterie,k napájení by měli sloužit NiMH akumulátory.

poetrrr
hodnocení

Zkoušel jsem tam hodit akumulátor i klasické se stejným koncem...

rv*
hodnocení

0x

U některých foťáků je volba typu baterie. Ale mám stejnou zkušenost, že u některých foťáků i nabité NiMH akumulátory hlásí, že jsou vybité. Několikrát provedu zapnutí/vypnutí a pokus o fotku s bleskem, akumulátory se zahřejí, jejich vnitřní odpor poklesne, a pak už to funguje normálně.

praivo*
hodnocení

0x

1. Zkontroluj, jestli máš správně nastavený typ (někde v menu). Některé přístroje se se špatným nastavením ani nezapnou - alkalický článek má totiž nabitý kolem 1,5 V, NiMH kolem 1,2 V. Takže při nastavení "alkalický" s vloženými NiMH je okamžitě vyhodnotí jako vybité.
2. Zkus radu od "rv" - "Několikrát provedu zapnutí/vypnutí a pokus o fotku s bleskem, akumulátory se zahřejí, jejich vnitřní odpor poklesne, a pak už to funguje normálně."
4. Jestli je foťák vybíjí, to lze poznat snadno změřením napětí před vložením do přístroje a po několika fotkách/pokusech o zapnutí. Jestli je rozdíl více než 0,1 V, znamená to, že je chyba ve foťáku.
3. Pak už jedině reklamace.
Mám podobnou zkušenost s Kodakem EasyShare CX7530, který mi taky hlásí "vybito", i když Lumix DMC-LZ2 s těmi samými články vyfotí ještě 250 fotek...

mkat*
hodnocení

0x

Skuste si tu najst nejake odpovede: #vybijanie+baterie+vo+fotoaparatu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]