Nejste přihlášen/a.
Domá mám VHS Videorecordér, model: VR-255 SVK. S dvěma scart vstupy (TV,Dekoder) a RF out, AERIAL.
A LCD televizi sharp model: LC- 32DH500E. S těmito vstupy. ( , Zasuvka COMPONENTES / AV, SCART 1 AV/RGB, SCART 2 AV/S-VIDEO, ANTÉNNÍ ZÁSUVKA, ZÁSUVKA DIGITAL AUDIO OUTPUT. Bohužel video mám už delší dobu a návod k němu nemám , proto bych chtěl poradit, jak nejlíp zapojit LCD TV s Videem, tak abych mohl na vidéo nahrávat programy. Když byl ještě analogový signal tak mi to šlo bez problému nahrávat, ale po přepnutí na digitální. To už nefunguje.
No nahravať sa vam Už asi nebude dať.Ak je VCR analogove,televizny signal je už digitalny.Použiť VCR knahravaniu filmov sa da len ak budete mať septoboxčo zmeni digi signal na analog.
No a zapojiť VCR treba takto: analogovy tv signal zapojiť do anteny VCR. Na VCR naladiť program. Potom scartkou z VCR do tv. Stručne asi takto.
No, jestli se nepletu, tak všechny DVB-T settoboxy jsou od toho, aby přeměňovali digisignál na analogový PAL/NTSC. Taže prostě propojit SCARTEm settopbox a video, na videu zapnout vstup AUX (nebo VIDEO IN, nebo AV) a je hotovo...Některé settoboxy lze časově programovat, je ale nutné stejně naprogramovat i video.
Ale pán chce nahrávat na video (nejspíš s analogovým tunerem) tak mu nic jiného nezbyde, než si nějaký settopbox pořídit, moderní televize AV výstup nemají vyvedený, aby mohl nahrávat alespoň to na co kouká.
Předpokládám, že video je analogové. Nenapsal jste značku, nejspíš Orava.
Jestli byste chtěl brát signál z TV a nahrávat na video, tak to podle mě nepůjde, protože TV podle toho co jsem našel na netu nemá žádný výstup. Jen vstupy.
Jedinou možnost vidím koupit set-top-box a signál pro video brát z něj. Ty nejlevnější se dají pořídit už za 350,-
A s televizí video propojit klasicky přes scart.
A proč se ned zbavovat něčeho co je funkční? Vždyť ten převíjející pásek má svě kouzlo . Taky ještě udržuju video v chodu a mám k tomu dvoutunerový settopbox s harddiskem, když nejsem doma a chci si nahrát víc programů najednou tak i na video dojde :D
Opakuji - pokud potřebuji nahrát zároveň víc věcí najednou - příjde ke slovu i video. Vše mám propojené tak, že funguje co potřebuji, bez složité kabeláže a bez složitého přepínaní. Zapadá mi to do stolku s aparaturou tak, že i kdybych jej nepoužíval tak tam bude, aby nevznikla díra, nevím čím příhodným bych to prázdno po videu zaslepil
Děkuji všem za radu, koupit set top box je jedna možnost, ale věřím že skrz LCD TV sharp, lze nahrávat. Protože podle návodu. O zapojení vnějších zařízení můžu zapojit DVD i VCR, ale problém je že video nemá ty správné vstupy, takže nemůžů postupovat podle návodu.
Podle návodu potřebují k správnému připojení videa, přípojit TV z videém, kabelem zvuku a kabelem složkového signálu.
A klasicky SCARTem to nejde? Já bych dle návodu str. 13 a 26 (viz přiložené obrázky) chápal, že by to mělo fungovat.
Tak už jsem ten návod taky našel. Možná by to šlo, ale obávám se, aby to nebyl výstup jen na Dekodér. viz str. 15.
No za zkoušku tazatel nic nedá.
Propojit AV1 na tv - kabelem Scart - Scart (nejspíš dekodér) na videu. Případně zkusit i druhý konektor na videu.
Jen se musí zkusit jestli přehrávání půjde stejným kabelem nebo se bude muset použít druhý scart, případně anténí kabel. A taky při přehrávání vybrat zdroj signálu. Tlač. napravo vedle "nuly".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.