Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sestrojit telegraf

Od: kumar odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, dal by mi někdo plánek, návod nebo web. stránku, kde bych našel jak sestrojit telegraf?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Telegrafický přenos zpráv je založen na Morseově abecedě.Elektrický proud je veden přes přerušovač a po drátě převeden k posluchači,který vyhodnotí sled morse signálů na písmena a slova.Pokud chceme u příjemce zaznamenat signál písemně,stačí el mag cívka s pohyblivým jádrem na němž je pisátko a to vykonává zápis na pásku.Vylepšení přišlo později přenosem modulovaného signálu na vysokofrekvenční nosné vlně a u příjemce demodulací a zpracováním v zapisovači.

Celá záležitost se dá dnes realizovat snadno pokud je člověk šikovný mechanik.

JABR

kumar
hodnocení

No mě šlo spíš o bezdrátový telegraf. Přerušovač a přijímač mám, ale jak udělat ten vysílač, to mi opravdu nejde do hlavy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]