Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gramofon - brum při pouštění gramofonu

Od: vonmira odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, při pouštění desek z gramofonu přes hi-fi věž, ozývá se bručení a zpětná vazba. Můžete mi prosím poradit, čím by to mohlo být. Nemám třeba propojit zemnící svorku na gramofonu ze svorkou na zesilovači a čím jí propojit. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

to zemnění určitě udělejte, měl jsem na gramochassis obyčejný slabý drátek v izolaci. mělo by to tím být

hodnocení

0x

Eventuálně zkuste přehodit vydličku zásuvky (otočit o 180°),nebo do jiné zásuvky!Někdy to může pomoci!

vidlicka

A tobě by zas asi pomohlo, zopakovat si češtinu, ty vydličko!

Když nedokážeš poradit tak nepříspívej debilnostmi!Leda,že bys byl Pan dokonalý,který se nikdy nesplete!

jabraka*
hodnocení

0x

Někdy je tento brum způsoben zemní smyčkou,vytvořenou zemnícím vodičem síťového rozvodu,pokud dvě zařízení jsou připojena každé do jiné zásuvky.Zemní smyčku může vytvořit i připojovací kablík,pokud má obě stínící vedení na obou koncích přizemněny.Stačí odletovat stínící vodič na jednom konci konektoru.

JABRAKA

lll*
hodnocení

0x

Pokud je to jen bručení, pak to opravdu vypadá na nějakou zemní smyčku, nebo upadlou signálovou zem.

Mate mě ale, že uvádíte, že to chytá i zpětnou vazbu. To by mohla být i zpětná vazba, kdy gramofon chytá otřesy z nějaké reprobedýnky umístěné ve stejné skříni. Třeba z basreflexu nebo ze středového repra, které bývá umístěno pod TV ve nějakém "fochu" dole. No uvidíte...

freak
hodnocení

0x

Pod gramofon musíš dát nějakou desku,, mramor, dlažba atd ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]