Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ladění kanálů na TV

Od: mallediva odpovědí: 21 změna:

Ahoj, koupila jsem si novou tv Panasonic, mám příjem kabelové televize. Když jsem prvě spustila tv, rozběhla se automatická ladění programů. Viděla jsem tam i stanice jako Fanda nebo informační kanál našeho městečka. Když ale nyní vybírám programy info kanál nikde nevidím ani fandu ani ostatní kanály. Vidím kanály DVB-T nebo co ale NIKDE nevidím možnost, jak zobrazit zmíněné kanály. Nova, Markiza a spol lze navolit ale jmenované dříve ne... Pomůžete někdo?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardino555*
hodnocení

0x

zřejmě se je neuložila do paměti

mallediva
hodnocení

V návodu je napsáno, že proběhne automatické ladění a také automatické uložení nalezených programů.

hodnocení

0x
Nemá ovládání tlačítko LIST? Jeho stisknutí by mělo vyvolat seznam kanálů. Stejný seznam by měl být pod EPG. Nebo potom volba menu a ruční úprava programu tam by se taky měl objevit kompletní seznam naladěných kanálů a i kdyby televize ty vaše místní kanály z nějakého důvodu přeskakovala tak vyvolat číslem programu by měly jít.
mallediva
hodnocení

LIST nemám, EPG(GUIDE) tlačítko jsem našla. Tam jsem našla fandu i jiné programy ale jen pod nabídkou "analog", což by nevadilo. To co vadí je, že když zvolím třeba toho fandu nebo jiný analog kanál, tak obraz jede fajn ale místo zvuku tv jen šumí.

martinhajek*
Máš nastavenou špatnou zvukovou normu (DK/BG/I a podobně).
mallediva
hodnocení

Můj kompletní PDF manuál o normách, které udádíte, nepíše nic

jirbar*

Nejspíš v nějakém paneláku kde je digitální signál mizerně transformovaný do analogu a nebo špatně vybrán Systém BG DG

martinhajek*
hodnocení

0x
Zkus je naladit znova.

hodnocení

0x

No tak to jste naladila DVB-T, pozemní vysílání, to něco málo, co jste chytla na ten kabel. Vy musíte dát ladění v režimu kabelového příjmu, ne pozemního. V nabídce ladění musí být možnost volby ladění mezi Cable, DVB-T a Satelit nebo tak nějak.

doplněno 14.02.13 16:43:

Ten pozemní příjem (DVB-T, terrestrický) jde vzduchem. Kabelovka jde po tom kabelu.

jirbar*

Zajímavé. Analog se snad pozemně již vůbec nevysílá. Analog bývá v panelácích kde je transformováno digitální vysílán. No a ta transformace bývá právě v oblasti kabelového příjmu.

Ne analog. Chytlo to digitální pozemní příjem, zřejmě ten ladila. A protože nemá připojenu anténu na pozemní příjem, tak to špatně chytlo na ten kabel.

doplněno 14.02.13 16:59:

Píše, žee vidí kanály DVB-T. To je špatně, když má kabelovku.

mallediva
hodnocení

Takže říkáte zvolit ladění DVB-C. Problém je, že manuální nastavení ladění umožňuje jen DVB-T. Při prvotním spuštění bylo možno myslím vybrat i DVB-C ale nikde nevidím možnost nějakého resetu, abych se dostala do prvotního menu.

stirecek*
Dejte si tam znovu automatické ladění a vyberte kabelovy signál. To pojede. Anebo dát reset a odznova . Jeste záleží zda máte setobox nebo ca modul. Modul se ladí v tv, setobox musíte naladit samostatně, pak na tv vybrat příslušný zdroj signálu, treba hdmi 1 atd.
martinhajek*
V některých kabelovkách se distribuují základní programy i v DVB-T. A často ještě i analogově. Píše že některé má v nabídce "analog" a že ŠUMÍ, tzn. zřejmě se opravdu jedná o analog přes kabelovku.
Tedy má-li opravdu kabelovku, třeba se jedná jen o STA s několika DVB-T i analog programy. Ta televize naladila všechno, ze všech tunerů, potom je v tom maglajz, nezkušený uživatel nepozná, z kterého toho tuneru je ten daný program naladěn.
mallediva
hodnocení

Ne, takže ladit DVB-C nebylo řešením. Resetovala jsem TV do původního nastavení, zvolila ladění kanálů DVB-C a nebyl nalezen jediný kanál.

jardino555*

pokud jste z plzeňska - naladím osobně :)

mallediva
hodnocení

Díky*smich* ale jsem z druhého konce naší krásné zemičky :)

stirecek*
Tak to bych mohl přijít já :) a klidně pěšky. Nicméně myslím, ze tam nemáte vložený modul s kartou, takze vaše tv nemůže kabelovy signál vidět.

Taky možnost, máš pravdu.

doplněno 14.02.13 19:01:

Myslím s tou kartou, tvoje choutky nechávám bez povšimnutí.

doplněno 14.02.13 19:04:

Pro tazatelku: Chlapi si hrají na ladění tak, že zastrčí anténku a mačkají čudliky*smich*

stirecek*
Myslel jsem, ze bych tam zasunul jen ten modul, poněvadž antenka je uz na heslo :) A mačkat cudliky by uz zvládla tazatelka taky sama :)
jirbar*

Jo nevšiml jsem si, že je na kabelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]