Nejste přihlášen/a.
Dobry den, kolik by asi stala oprava?
Jde nejak udelat unbrick?
Jina moznost jak to udelat?
Děkuji.
Brick znamená že mobil opravdu nefunguje, většinou to způsobí uživatel narušeným přehráním firmwaru.
Brick = Cihla ... mobil ma pak stejnou užitnost :oP
Ale k otázce ... aby na ni mohlo být odpovězeno, chtělo by vedět JAKÝ mobil byl bricknut?
V záruce? bez záruky? levnej android nebo drahá mašina?
Odpově se může lišit o tisíce ...
Heli, mně došlo, že asi telefon bude nepoužitelný. Občas se tu ale najdou jedinci, kteří používají anglické výrazy v jiném kontextu nebo používají špatná slovíčka. Chtěla jsem si být jistá, že tazatal ví, o čem píše.
Haukauk: Promiň mi, já to brala jako otázku tak nějak do éteru :o)
A máš pravdu, bricknutí nemusí být bricknutí ... kolega tvrdí že echt brick je vlastně docela těžké spáchat :oD
Chtělo by to aby dotazovatel doplnil jaký mobil a při jaké operaci "zemřel".
Jedna se o mobil Samsung i5500 s androidem ve verzi 2.2 froyo.Kdyz jsem ho dostal k vanocum tak stal okolo 3000,ted bude samozrejme stat mene.
Problem: udelal jsem si ROOT,stahl rom manager,pak dal flash clocworkmod,potom download rom.Vybral jsem si moznost googleapps a dal jsem verzi 2.3.5
Sam se vipnul a nechal jsem ho byt.Vecer jsem zkousel zapnout ale nic ;( vytahl jsem baterku a nechal to tak az do rana.Jenze to nepomohlo,zkousel jsem i nabijecku ale taky nic no.
Zitra jdu koupit novou baterku jestli se treba ta stara neznicila.
Děkuji.
Tak to už jsou informace, díky. Ale stejne se zas budu ptat :oP
Když jsi instaloval rom, asi podle návodu na netu, proběhla korektně do konce?
Nebo se právě vypnul behem instalace rom?
Měl jsi dost nabity telefon? Zakladni chyba byva ze mas skoro vybito a instalujes, telefonu pak v půli procesu dojde šťáva a na průšvih je zaděláno :o( To by pak diagnoza Brick mohla byt spravna ...
Ale porad je sance ze instalace dobehla, nez se telefon uplne vybil. Treba muj foun kdyz je uplne,uplne vybitej a to tak ze se nezapne, tak ani nedokaze nabijet baterii uvnitr, proste nabiji za pomoci softu ..je to takovej zacarovanej kruh, z kteryho vede cesta ven pres externi nabijecku baterii (neco jako nabijecka baterii fotaku) nebo kamarad co ma stejny mobil a pujci baterii...
Pokud si nabito mel, tak je moznost ze jsi zvolil spatnou verzi rom ... to je pak otazka jestli je telefon nejak videt ve spojeni s PC. Nasla jsem tudle diskusi (teda v anglictine) ale resi problem spatne nahrane verze, kdy je telefon videt v PC.
Nebo dat dotaz primo na androidforum.cz na presnou situalci s tvym telefonem.
.
A jeste jedno reseni, pokud je tefon opravdu Brick, ale jinak nedotknuty, a jak rikas ze ho mas od vanoc, takze je v zaruce...
Reseni je zarucni oprava - jim je jedno co si softwarove s telefonem delal, pokud pri tom telefon neshorel ... kdyz jim v servisu nebude reagovat, tak vymeni asi celou desku a mas hotovo, kamaradovi todle proslo a to narval androida do widlo mobilu - neuspesne.
No skocilo tam okenko: Reboot and install - dal jsem OK.Telefon byl nabity na 90%.Takze mi nezbyva nez zkusit v obchode jinou baterku a kdyz to pujde tak si ji koupim,nebo znas nejaky jiny zpusob?
Nwm jestli plati zaruka,protoze: 1.delal jsem ROOT
2.Ztratil jsem doklady o zaruce ;(
Děkuji.
Záruka platit určitě nebude, když jste chtěl dělat root teleofnu. Nemáte-li papíry od záruky, tak je velice naivní představa, že Vám uznají záruku. Takže za opravu si budete muset zaplatit.
Mno, tak černobíle bych to neviděla. Pokud jim řeknete Rootnul jsem to a telefon je mrtvej od toho že jsem tam přehrál rom, tak jo, narok nebude, ale říkat jim to nemusíte ...
Papíry jsou jiná věc, tam záleží na přístupu, třeba u HTC se to neřeší přes toho kde jste to koupili, ale přímo přes HTC servis a k tomu defacto potřebujete jen seriovku mobilu. Když je mobil podle seriovky v zaruce, tak záleží na přístupu pracovníka, jestli vám to vezmu i pez kupního dokladu. Kamarád takhle reklamoval mobil z druhý ruky, doklady neměl žádné a spravili mu to v záruce.
Takze nabito bylo ... instalace by baterku znicit nemela, ani ji z 90% procent vybit do sucha, ale rozhodne zkus tam dat jinou nabitou, clovek nikdy nevi :oS
Ale jinak se to zda ze si asi nahral nevhodnou verzi rom ... podle ceho si ji vybiral? Asi jsi sel podle navodu na netu, bylo tam primo receno jaka je pro tvuj mobil ta nejlepsi?
doplněno 03.07.12 15:30:No vecer jsem vyndal baterku a nechal az do rana,pak zkusil zapnout ale nic neslo ;(
Zkusil jsem to dat na nabijecku- byl tam hodinu a nepomohlo to
Jak dlouho ho tam mam nechat? dil nez hodinu
Děkuji.
hodka by mela stacit ... trochu sem doufala ze je to fakt jen vybitim ...
Takze ted uz fakt zalezi co si tam presne nainstaloval ... a protoze muj foun neni samsung a ono se to foun od founu lisi. Ti spis doporucim dat dotaz na androidforum.cz kde se hodne zabyvaji temito upravami a snad ti poradi lepe ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.