Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová vana pračky Indesit

Od: duff74* odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Dost jsem toho tady pročetl, ale odpověď nenašel. Jde mi o to, že mi na pračce Indesit IWD 5125 začaly hučet ložiska bubnu. Po oddklování jsem zjistil, že gufero vodu nepropouští a ani buben nemá nějakou znatelnou vůli. Prostě jen hučí při ždímání, hlavně když není buben dost naplněný. Předpokládám, že vnitřní ložisko nedemontuju pokud z vany nevytáhnu buben. Na vaně jsem žádný rozebíratelný spoj nenašel, jen v první 1/4 od dvířek je takový falc a přijde mi to jako by to bylo v sobě nějak zacvaklé. Takže jde vůbec plastová vana rozebrat? Ať se nepokouším o něco, co vlastně ani nejde. Díky za info.

P.S. Předchozí Indesit jsme měli 16 let a odešla až když prorezavěla smaltovaná vana. Ty dnešní stroje už evidentně nejsou ono. Dí

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne nové pračky opravdu nejsou to staré železo... měla zůstat v rodině...

Suché ložisko není, gufero povolilo a do ložiska se dostává voda proto hučí, druhé ložisko které vidíte vodu nepropouští neb se k němu ještě nedostala... to je celé.. pračka je jako hrnec cvoky jdou dát pryč a lecos opravit ale vzhledem ke stylu dotazu absolutně nedoporučím... aspon tazatel dle mého pračku asi zruší než opraví... prádlo tlumí hluk proto plná hučí mín..pokud je to příliš nový kousek vana rozebrat nelze.

Colombo co to tu pleteš? :D

Pračky mají odjakživa plechové ponerezované bubny z jiného matroše nejsou...

Snad jen vany se díky eu musí dělat z carboranu...

A jo mění se gufero i obě ložíska... na autě taky neměníte 3 pneu...

hankauk*
hodnocení

0x

Jestli máte pračku delší dobu, tak koupit novou. A nebo zavolat odborníka. Chápu, že zlaté české ručičky dokážou hodně, ale za totální odpravení pračky to nestojí, pokud je to zanedbatelná oprava. Jednou jsem takhle rozdělávala žehličku. Když jsem přišla na poslední šroubek, kterým už by se mi to "rozložilo" na díly, tak jsem zjistila, že má šroub takovou hlavici, na kterou snad ani neexistuje šroubovák. *zed*Taky by se mohlo stát, že byste pračku rozebral, ale už ji nedal dohromady...

Když píšete, že vám gufero nepropouští vodu, zkusil jste pračku prohnat nějakým pračkovým čističem? Rezidua po prášcích, gelech, avivážích nechávají dost nepěkný sajrajt v celém systému a pračka se zanáší. Občas to chce vyčistit.

Taky mi není jasný výraz "pračka jenom hučí"... co by měla dělat? Naše pračka taky hučí, když ždímá. A taky občas bouchá, když je prádlo špatně rozložené.

duff74*
hodnocení

No nevím, jestli si rozumíme, ale to, že gufero nepropouští je dobře. Nato tam taky je. Chtěl jsem tím říct, že to není tak tragické jako u jiných, kdy jim valí voda přes gufero do ložisek.

Pračku mám necelé 4 roky a hučí to tak, jako suché ložisko. Rozdíl mezi suchým a namazaným ložiskem je slyšet. Ale pořád nevím odpověď na mou otázku: je plastová vana rozebíratelná?

hodnocení

0x

S rozebráním plastové vany ti neporadím - nevím to.

Já si každopádně při koupi pračky vybírám plechový (nerezový) buben.

Ten buben musíš opatrně vyzkoušet a nebo se zkus zeptat nějakého ochotného opraváře.

Ale v každým případě, pokud se ti podaří vanu zdemontovat, tak rozhodně vyměň gufero i ložiska. Jinak bys mohl tu pračku rozdělávat ještě několikrát. A gufero je položka za 50Kč.

hodnocení

0x

Na tehle pračce jsem měnil ložiska a gufero před 3 lety. Montáž i demontáž nezáludná. Není potřeba speciální nářadí. Jen jsem si nafotil umístnění všech konektorů. Plastovou vanu s bubnem vyndat a pak uvidíte kde rozebírat.

fdh
hodnocení

0x

Zdarec chlapi :)

ta vana normálně rozebrat nejde. Našel jsem firmu Elektra U Nádraží v Hradci Králové. To zajišťuje výměnu gufera a ložisek u takto vyrobených pracích van. Doporučuji se obrátit na ně. Velmi mi pomohli. Ale hlavně vanu sami nerozebírejte. Je pak prý větší průšvih... a někdy se to nedá opravit... Ale řešit to jde a to je fajn :) každopádně dnes už je spousta van takto nerozebiratelně svařených... ale žijeme v česku a v česku se vždycky najde někdo, kdo to umí obejít :-D

tak zdar a sílu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]