Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotky z mobilu, který umí kvalitní?

Od: betonovahlava* odpovědí: 24 změna:

existuje mobil který udělá fotky kvalitní jako digitální fotoaparát? Děkuji za odpověd .

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

3x

Jako hodně špatný digitální fotoaparát leda :) Skutečnost, že je ta čočka maličká, se prostě ničím nenažene.

kelllne*

nemas pravdu ten mobil ma fotoaparat 8mpx

A myslíš, že dělá lepší fotky než třeba starší zrcadlovka? Já bych fakt neřekl.
Megapixely nejsou všechno, chce to kouknout v testech telefonů jaké fotky z toho lezou..

No a? Megapixely nejsou všechno.

kelllne*

No dobre.Takze podle vas neexistuje zadny takovy mobil? Me napadla treba ta nokie, tu ukazovaly v reklame a vypadala huste xD

To jsem nikdy netvrdil, jen jsem napsal, že počet megapixelů není jediný (ani rozhodující) ukazatel kvality. Jinak mé zkušenosti se netýkají přímo highendových přístrojů. a s tím , co mám (samsung SGH D900i s třímegovým foťákem) nečekám zázraky, ale jako pohotovostní zápisník dobrý.

doplněno 03.07.12 09:24:

Tenhle obrázek je výřez, tedy kvalita ještě poněkou snížená.

Fotky z mobilu, který umí kvalitní?

Prozraďte mi, jak byste to s Vaším fotomobilem udělal, kdybyste chtěl ty paneláky v pozadí rozostřit, a nechat ostré popředí.

doplněno 03.07.12 16:29:

což u zrcadlovky s možností ručního ovládání není problém.

No tak to vám neprozradím, o něco takového bych se se svým fotozápisníkem nepokoušel. Nikdy jsem netvrdil, že je to zrcadlovka s ručním ovládáním.

No, když už bych musel, tak bych to zkusil v kompu.

Fotky z mobilu, který umí kvalitní? #2

Jasně, Photoshop umí zázraky. Klidně Vám tam přimaluju i Sněhurku a 35 chrpaslíků*smich*, ale to už jsme trochu jinde. To nemá s kvalitou fotomobilů nic společného. Já nezatracuju fotomobily, mají své místo na slunci. Ale klasický (teda v poslední době digitální) foťák těžko plnohodnotně nahradí.

hodnocení

2x

žádný mobil na světě neudělá tak kvalitní foto jako "opravdový fotoaparát digi"!§

lidi pochopte to prosím! *modla*

kelllne*
hodnocení

0x

Zkus HTC one X :D

bena*
hodnocení

0x

Takový telefon neexistuje a pochybuji, že by někdy existoval. Jinak co vím, tak nejlepší foťáky mají Nokie a co vím, tak mizerné jsou u HTC a Huawei. Samsung, Sony Ericsson a Apple jsou někde mezi. Toť z nejznámějších značek.

:D :D

Doporučím porovnat fotky z nokie a z jiného telefonu... nokia je dost pod průměrem...

Poslední dva modely Apple a Huawei má velmi kvalitní fotky... nicméně člověk od mobilu za 3 tis nemůže čekat tisk plakátů...

I HTC má v top modelech kvalitní fotáky...

Tak tady máte ukázku z Huawei U8650

doplněno 01.07.12 01:19:

.

Fotky z mobilu, který umí kvalitní? #3

vlku, nic moc! základní chyba - fotil jsi proti světlu, zkus to příště tak, aby to okno nebylo vidět. Hned bude fotka trochu lepší...

bena*

Nokie co vím, používají optiku Carl Zeiss, která patří ke špičce.

Pokud mám v mobilu objekiv o jedné čočce 2mm v prúměru tak může být 100x o Zeisse *haha*

čím menší průměr a světelnost objektivu tak tím je jednodušší výroba, že se Nokia chlubí tím, že užívá ve svých mobilech optiku od Zeisse je reklamní trik hrubého zrna! Takovéto objektivy fungují víc na principu dírkové komory, než aby na to měl vliv kus toho vybroušeného skla - pardon, vylisovaného plastu :D

Každý kdo obchodoval s akciemi a sleduje nákupy tak ví že nokie šoupla ty Karlovy čočky do pár kousků na 15 tis...

Na všech ostatních plečkách byla pouze pronajátá značka... ale jo letáky toho tehdy byly plné..

A ta fotka... to není fotka ale sled fotochyb... od úhlu, držení, světla atd...

Jeden z nej foto mobilů ALE VE SVÉ DOBĚ byl myslím samsung neb měl normální optiku 3x optický zoom. Atd... kvalitka.

doplněno 01.07.12 22:02:

Rozhodně to nebyl Emgeton... možná dělají dobré mp3 ale telefony :D

Na 90% to byl tamtung.

hanher*

Existuje takový, ale je to plečka:

Emgeton Flexaret mini

to jo, ale né to cpát do 10mm tlustého mobilaparátu :-D

hodnocení

0x

Kvalitní fotoaparát dělá kvalitní optika. Profesionálové si často pořizují zvlášť tělo foťáku a zvlášť objektiv, přičemž cena kvalitního objektivu přesahuje cenu toho zbytku. Takový objektiv se zkládá z několika přesně broušených skleněných čoček, vzájemně se doplňujících. To nikdy nemůže nahradit sebekvalitnější objektiv mobilu, vylisovaný z jednoho kusu plastu a o průměru pár milimetrů. Počet Megapixelů s tím nesouvisí. A pokud se Vám obrázek ukládá v osekaném formátu .JPG, nemá honba za pixlama žádný smysl. Mimochodem pro běžnou fotku (když z toho nechcete tisknout bilbordy) stačí 3 mega. Okem rozdíl proti třeba 7 mega nerozeznáte.

siley*
hodnocení

0x

pokud chces jen mobil co dobre foti a nevadi ti cena tak Nokia 808 PureView par ukazek fotek mobilenet.cz/... mobilenet.cz/... dpreview.com/...

hodnocení

0x

odpoved: existuje, nektere jsou horsi nektere jsou lepsi = at uz diky optice, ccd chipu nebo stari

otazka: proc se ptate? K cemu to ma byt?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]