Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Systémová deska

Od: adammmm odpovědí: 5 změna:

Zdravím, dá se, prosím, nějak poznat, zda mi při reklamaci nebyla vyměněna systémová deska? Vůbec této oblasti nerozumím, takže to bude asi blbý dotaz, ale mám telefon Samsung Galaxy i9000 S. Když jsem ho dával do opravy, tak horní lišta, která, když se rozbalí, tak vyjede Wi-fi, Bluetooth, atd., tak byla předtím úplně jiná než je nyní po opravě (hlavně graficky). Čím to, prosím, je? Může to být vyměněnou syst. deskou? Díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud by měnili sytémovou desku, změnilo by se výrobní číslo IMEI, které zjistíte zadánám kódu *#06# což není pravděpodobné. Nepíšete o jakou reklamaci se jednalo, součástí opravy ale bývá nahrání nového firmware, pře čemž se telefon nastaví do jakéhosi výchozího stavu. Pokud jste si horní lištu nadefinovala sama, toto nastavení mohlo přehráním zmizet. Stačí si znovu nastavit telefon podle svých požedavků.

adammmm
hodnocení

Takže to asi bude firmwarem, je mi jasné, že se mi moje uložení zrušila, ale jde tam o vzhled a uspořádání, nijak jsem to neměnil ani před opravou ani teď a je to jiné, takže to asi bude tím firmwarem... Syst. desku mi měnili již dvakrát a ani jednou se IMEI nezměnilo, respektive je pořád stejné. Jak je to možné? Díky

hop®

Píšete, že této oblasti nerozumíte a přitom si kontrolujete IMEI? To většina uživatelů nedělá...

Změnit IMEI není jednoduché a bývá při tom nutné spolupracovat přímo s výrobcem. Pro servis je jednodušší přelepit štítek s novým IMEI pod baterií. Spíše myslím, že Vám základní desku nevyměnili...

adammmm
hodnocení

Ano, nerozumím, tak ale kontroloval jsem si to v reklam. protokolu a na záručním listu a také na základě troho kódu, který jste mi napsal... Hm, tak pokud to jde změnit a nedá se to dohledat, tak to je špatné.

Může mi tedy prosím někdo z vás vysvětlit, když mi dvakrát měnili syst. desku, jaktože mám stejný IMEI jako při koupi telefonu? Podle toho, co tu někteří psali, tak po výměně syst. desky měl být jiný. Moc díky

mowla*

U většiny telefonů lze IMEI měnit - tedy je, zřejmě, servisní technik změnil na ´k telefonu patřící´...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]