Nejste přihlášen/a.
Zdravim, začínám se dívat po nové pračce na praní, nejedná se o pračku na peníze ale na prádlo
Vzhledem k tomu že na trhu je plno praček a prodejce me nabídně spíš to co potřebuje prodat než to co by bylo opravdu kvalitní či užitečné, tak se chci zeptat zda má někdo nějakou zkušenost nebo zda vlastní nějakou dobrou pračku?
Upřednostňuji plnění předem a prostorem nejsem nijak omezen, doma se pere tak nějak normálně, žádná kvanta prádla.
takže pokud mátě někdo nějakou dobrou zkušenost, tak hoďte echo. díky
Ty na sedm kilo jsou zvenčí stejně velké jako na pět Výhoda je, že tam lupnete i deku... jak pravil kolega, AEG či Electrolux, tam je skoro jedno, po jakém označení sáhnete (ono se to mění dost rychle, takže i kdo má pračku relativně čerstvě, už se to možná jmenuje zase jinak).
Jokr: tak to nesouhlasím, ždímu na 1200, prádlo tahám prakticky suché a stačí ho protřepnout a v pohodě. A jsem za to hodně ráda, nosit to div ne ještě kapající a tři dny schnoucí hromady mě už vážně nebavilo Choulostivější kousky se dají snadno odhadnout.
Hangar: matematika je jedna věc, praxe druhá... subjektivně bych ten rozdíl hodnotila výš, ale ono tam skutečně asi tolik vody zase nebude. Ale je pravda, že není 1200 otáček jako 1200 otáček - měli jsme jedno starší aeg podivné kdo ví kde sebrané, a to bylo opravdu jak ze sušičky, i vypráno perfektně. To nové je údajně na otáčky stejné, ale mokřejší. A u maminy, která má tuším pár let, ale ne nějak zásadně dlouho, LG, je ještě o něco mokřejší při stejném programu. Pak si má člověk vybrat K tomu pomuchlání - stává se to při hodně plném bubnu, pokud mají volněji, je to v pohodě.
AEG/Electrolux jinde bych se nedíval...
Pokud není omezení tak brát tu největší...
Klidně na nejvíc kg prádla pračka pozná zda se perou dvě ponožky anebo záclony...velká kapacita má výhody a nemá nevýhody..
Asi bych se také díval po energetické třídě A, jak si stojí s kvalitou praní... Pokud jde o odstředění, respektive otáčky, postačí klidně maximum 800, či 900. Čím více otáček, tím náročnější motor, tím dražší... ale efekt mizivý. Krom toho, u některých druhů textilií se při vysokých otáčkách "láme" vlákno, takže takové prádlo už nevyžehlíte, budete mít jakoby stále zmačkané.
Pokud budete volit kombinaci se sušičkou, pak je na místě opravdu volit něco s velkým bubnem.
Máme pračku Bosch. Skoro čtyři roky a bez jediného problému zatím.
Jasně, že byla tak o třetinu dražší, než obdobné jiných značek, ALE co jsem procházel všemožné dizkuze a fóra, tak na každou značku byla jak spousta stížností, tak i chvála, jen na Boschky jsem našel jen dvě stížnosti.
doplněno 01.07.12 22:10:Hangare, tři měsíce jsem procházel dizkuze testy a pod. Odkud čerpáte informace pro svoji jistotu, ze AEG/Elektrolux je nej, vy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.