Nejste přihlášen/a.
Cau,nevite nekdo jak je to se zarukama s mobilem,ktery sem si objednala napr z eBay.com?
Jelikoz je to z ameriky,tak by me zajimalo,ze kdyz se mi ten telefon nejak pokazi,a dojdu s tim do ceskeho servisu,vezmou mi tu americkou zaruku nebo ne?
A máš k tomu snad český nebo alespoň evropský záručák?
Když se to pokazí, prostě to pošleš prodejci na opravu. Pokud to je nové zboží tak je záruka většinou měsíců. Ale z eBay to může být klidně nějaká bazarovka takže se zárukou nepočítej...
V prvé řadě ne všechny US mobily jsou kompatibilní z naší sítí. Na ebay by měl mít prodávající uvedeno jakou dává záruku (warranty) většinou to bývá za příplatek. Pokud je prodejce seriozní hradí v případě opravy nejlevnější dopravu z CZ do cílové země.
Moje praxe z dealextreme.com. Zboží se porouchalo za dva měsíce, reakce číňanů vstřícná. Odeslal jsem ofocený podací lístek- poštovné stálo kolem 120,-Kč. Příští den mi přibyla na paypal účtu stejná částka. Zboží mi bylo odesláno nové zadarmo. Tomu říkám servis a příklad pro naše internetové obchody. Nejmenovaný a velmi známý obchod si měl vychutnal při reklamaci. Počkal 29 dní a zboží mi vrátil s tím, že je opravené. Absolutně nebylo, těžko by někdo DVD přehrávač za 800,-Kč opravoval, že. Takže druhá reklamace kdy mi za 30 dní vrátili peníze, prostě běs.
Při obchodech s Asiaty jsem neměl extra problémy, totéž nemůžu říci o prodejcích z EU, kterří nás mají asi za "banánovou republiku". Je to dáno zřejmě tím, že číňani si nemohou dovolit ztratil klienta a koukají mu vyhovět.
Ještě na závěr - po reklamci na dealextreme mě oslovil jakýsi supervisor s tím, jak jsem byl spokojen s přístupem pracovnice na reklamacích, jestli byla věc vyřízena k mé spokojenosti, zda byl postup pracovnice rychlý apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.