Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit s reklamací telefonu od T-M. Již dvakrát jsem reklamoval telefon, jako důvody byly uvedené, že se telefon zasekává a sám vypíná. Dvakrát mi byla reklamace uznána, byla 2x vyměněna systémová deska, teď jsem měl stejný problém, do protokolu jsem uvedl, že telefon nechci opravit a že chci odstoupit. Po týdnu mi volali s tím, že telefon mám opravený a můžu si ho vyzvednout. Na operátora jsem volal a tam mi bylo řečeno, že závadu, kterou jsem nahlásil, tzn. samovolné vypínání telefonu (to bylo již potřetí, co jsem tuto vadu reklamoval, dvakrát mi to uznali a vyměnili právě tu systémovou desku), odstranili. Problém byl podle nich v baterii, kterou mi vyměnili, takže byla provedena záruční oprava (již třetí). Můjt dotaz spočívá v tom, jestli náhodou bych neměl právo již teď na vrácení peněz, když byla 3x ta stejná vada, tzn. samovolné vypínání telefonu. Nebo to T-M bude hrát na to, že to bylo způsobeno dvakrát "vadnou" syst. deskou a potřetí baterií? Nevím, přijde mi to divné, přece mě nezajímá, co byla příčina té vady, podstatné je, že se projevila potřetí ta samá vada, ne? Díky všem moc za odpovědi. Adam
Díky za odpovědi. Já vím, že právo na vrácení peněz mám při třetí stejné vadě nebo při čtvrté různé vadě, ale nevím, jak je to myšlěno přesně. Jestli je tam důležitá ta příčina, tzn. že dvakrát to vypínání bylo tou syst. deskou, kterou vyměnili, a teď to je vypínání způsobeno baterií a nebo to zahrají na to, že dvakrát byla vada syst. desky a teď potřetí to nebyla syst. deska, ale vada baterie. A nebo to zahrají na úplně jiný problém, hlavně, aby to nebyl ten samý, který se již dvakrát reklamoval, tzn. samovolné vypínání. Ještě jsem tam pro ten telefon nebyl, než tam půjdu, tak si to chci radši vše ověřit, ať tam na mě něco nezkouší, ptž mi je jasné, že se jim nebude chtít vracet mi peníze, telefon stál 12 000 Kč. Pokud tam půjdu a řeknu jim, že s tím nesouhlasím, tak pak bude potřeba zaplatit znalce nebo jak se postupuje v takovém případě? Díky. Adam
no pochopitelne muzes narazit na neseriozniho prodejce, stejne tak jako na servis, ktery spolecne s TM budou delat vse proto, aby nemuseli vracete penize. respektive je to starosti TM. Ty musis rict ze je to stejna zavada a ze chces vratit penize. Servis ti rekne ze je to necim jinym a opravi a vrati ti to zpet. No a ty pockas a doneses jim to za tyden bud se stejou zavadou a nebo jinou a k tomu uz by nemeli nic rict. Ale pozor, pokud se nemylim, tak na baterii je pouze pul rocni zakonna doba na reklamaci.
A pokud ti neuznaji a ty si presvedcen o tom, ze chyba je opravdu v telefonu, pak je muzes upozornit soudnim znalcem, nebo si ho rovnoou zaplatit a s vysledkem jit k soudu, kde to muze trvat mesice, nebo i roky. Pokud vvyhrajes, TM ti proplati i toho soudniho znalce. Ale kdo by mel chut se s nima po nekolik let dohadovat, co?
Já si taky myslím, že na baterii je jen půl roku záruka a já telefon mám i s baterií již rok a půl. Právě nechápu, když už je to baterií, tak proč mi tu reklamaci uznali, když je na tu baterii právě jen půl roku záruka. Pokud by to opravdu bylo tou baterií, tak mi neměli reklamaci uznat vůbec, natož baterii měnit (provést záruční opravu), ne? Takže je to zvláštní. Přijde mi to tak, aby to nahráli na jiný problém, jen aby ty peníze vrátit nemuseli. Samozřejmě při předávání telefonu jsem sdělil, že chci odstoupit, mám to i v protokolu uvedeno.
Omlovám se za kopii, nevím jak se to stalo Asi to je tím jak jsem zvyklí veškeré texty psát ve wordu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.