Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svícení ve stanu na autobaterii

Od: zelenac* odpovědí: 4 změna:

Dejme tomu že natahnu z auta přenosku na 10W a spočítejte mi prosím odborníci, jak to dopadne např při permanentním svícením 24hod. Mám 80aH. dík Prostě abych pak nastartoval. díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Počítej s vybíjecím proudem cca 1A, tedy za 24 hodin spotřebuješ 24 Ah... Což při kapacitě 80 Ah není ´tragické´- je-li baterka v pořádku a necháš-li ji před startováním chvíli ´odpočinout´...

buss
hodnocení

0x

80 A hodin... 10W, ale aku v autě je? V? Asi 12 V, že. P= U * I a je to.

zelenac*
hodnocení

mowla dík. Musím konstatovat že zlatá Š100, Tam jsem zapojil spotřebič na 12V bez problémů- zásuvka byla živá(byl v ní proud). Dnes když mám Mondeo z r. 2007, tak aby se oživila zásuvka tak musí mýt zapnuto zapalování- čili další kontrolky odebírají proud navíc. Jedině snad přímo z baterky, ale to je primitivní krok zpět nebo máš jiný nápad bez hlubšího zásahu do elektro? dík

mowla*

Klidně přímo z baterky - já si pro podobné účely udělal zásuvku v motorovém prostoru (nemusím nechávat pootevřené okno či ´škrtit kabel´), jednoduše kablík z ´+ ´ přes pojistku, kostru si zásuvka vezme z plechu, kam jsem ji zašrouboval (případně je možné natáhnout i kablík z ´- ´, bez pojistky). Pokud ji nevyužívám, ucpu zásuvku špuntem, proti zbytečnému znečištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]