Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednoduchý zdroj

Od: fatalwir® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, potřeboval bych nějaký jednoduchý zdroj 230V ∼ / 12V 3A _. Výstupní napětí může být i o něco málo menší nebo větší (konkrétně 8-28V), ale nejlépe bez trafa ty jsou drahé. Na internetu jsem nic nenašel. Nevěděl by někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak bez trafa?.?.? To chceš aby tě to zabilo? Asi chceš spínaný a ten má taky trafo...

praivo*
hodnocení

0x

Trafo z vyřazeného notebooku ;)

Proč chceš bez trafa?

doplněno 21.06.12 21:34:

"Trafo" = AC/DC měnič

Pozotr. můžou mít vlice nízkou účinnost - třeba moje asi 20 %!

takjan*

Třeba cenyzbozi.cz/... Levnější asi nebudou..

buss
hodnocení

0x

Na šrotiště a zdroj z PC, bez trafa jde o hubu. Ale na intu jsou, třeba 12 V.

hodnocení

Trafo z vyřazeného NTB ne protože je v bedničce a já si to budu montovat do vlastní. Zdroj z PC je moc velký a má velkou spotřebu na to abych ho použil na napájení zesilovače, ale doteď to tak mám.

praivo*

Měniče na zesilovače moc vhodné nejsou kvůli vydávanému rušení. Použij toroidní trafo s napětím 8-9 V (po usměrnění a vyhlazení kondenzátory aspoň 6 mF ti vyjde 12 V)

doplněno 21.06.12 21:56:

spínaný ges.cz/... - 419,-

toroidní trafo ges.cz/... - 319,-

2 kondenzátory ges.cz/... - 65,-

můstek ges.cz/... - 6,-

-

dohromady 390 ,- a ověřené mnoha konstruktéry

Taky k zesilovači můžu rozhodně doporučit toroid a k tomu pořádný fitrační kondenzátor. Je to skoro nesmrtelné (sám to mám v zesilovači starém několik desítek let a nikdy v něm nebylo nic měněno, funguje denně).

hodnocení

Dobře, dobře ukecali jste mě seženu si toroida.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]