Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrazák v teplé místnosti?

Od: lenka451* odpovědí: 13 změna:

Koupili jsme si nový mrazák (no frost tj. samoodmražovací) a umístili ho do podkroví.Přes léto tam je o hodně tepleji než v přízemí, které obýváme. Má to nějaký vliv na vyšší spotřebu, když je v teplejší místnosti? \Vadí\ to nějak mrazáku?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ono nejde jen o to, že tepelná izolace mrazáku není úplně ideální a teplo proniká dovnítř mrazáku, ale jde i o to, že chaladící systém hůře odčerpává teplo z mrazáku díky špatně ochlazovanému radiátoru...

hop®

Teoreticky, kdyby izolace byla ideální, spínal by kompresor vždy jen na chvíli po otevření mrazáku - zajímavá představa! *smich*

stirecek*

Já měl starý mražák v kuchyni a jel skoro nonstop. Pak jsem ho dal do sklepa a nikdy jsem ho nepřistihl při činu, až jsem se bál, že je pokazený...a hodiny si taky ulevily. Pod střechu dáváme kvasit rybízák nebo jiné pochoutky, nemusí se tak dlouho čekat*smich*

hop®

Jj, žízeň dělá divy, někdo místo pochlastávání slivovičky žere švestky... *smich*

stirecek*

Letos nejen, že se nebude chlastat letošní slivovička, ale nebudou se papat ani trnky, protože vše zmrzlo... Ale kdo má zásoby, ten se bez letošní obejde, navíc archiv je archiv;). Ale to jen mimo téma, aby nám admin nepřistřihl křidélka ještě víc...

figurek*
hodnocení

1x

výkon tepelných zařízení se vždycky počítá z rozdílu teplot. Čím větší bude rozdíl teploty v mrazáku a okolo mrazáku, tím větší výkon budete potřebovat, tím víc energie musíte do mrazáku dodat a taky zaplatit. Jasná věc, šup s mrazákem někam do suterénu.

hop®
hodnocení

0x

Ano, má to vliv.

Spotřeba energie je úměrná rozdílu teplot uvnitř a vně mrazáku. Uvnitř bývá -18°C, pokud (v extrémním případě v zimě) je venku také -18°C, tak se mrazák nezapne, má spotřebu nulovou. S přibývající teplotou okolí mrazáku roste i spotřeba...

jabraka*
hodnocení

0x

Samotnému mrazáku to nevadí.Bylo by vhodné nějakým způsobem dodávat chladný vzduch třeba trubkou z chladné chodby.Výrazně se omezí spotřeba proudu.

JABRAKA

solenza*
hodnocení

0x

My máme mrazák pulťák na verandě. V zimě je tam někdy i kolem jen 12 °C a v létě i 29 °C. Pro snížení spotřeby v létě snižujeme teplotu v místnosti alespoň v noci pootevřeným oknem. To jsou asi takové max. teploty, ve kterých by měly být umístěny moderní mrazáky. Velice nízka spotřeba zase způsobuje malou tekuost oleje v kompresoru a tím se zvyšuje opotřebení kompresoru. Ale zase nezapíná tak často a na tak dloho, takže šetří elektřinu. Jinak určitě bych se vyvaroval umístění mrazáku vedle kamen nebo sporáku, nebo jiného zdroje tepla.

doplněno 20.06.12 12:17:

Velice nízká teplota způsobuje malou tekutost... *hi* To jsem chtěl napsat.;)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Napiste jakou mate klimatickou tridu toho mrazaku. Zijeme v 21. stoleti, dneska neni problem mit mrazak ani na chladnem a ani v teplem miste.

Klimatickou tridu mate na stitku a i v navodu bna pouziti.

A posledni vec a tyka se v vsech prodavanych chladnicek a mraznicek.

Pokud je tam teplota do 30°C, funguje naprosto normalne kazda chladnicka (mrazak).

*cteni* chce to cist navod a doporuceni vyrobce.

doplněno 20.06.12 12:17:

Klimaticka trida je oznacena na stitku SN/N/ST/T

samozřejmě že bude fungovat normálně, jen bude mít logicky vyšší spotřebu.

majsterjoe*

Castecne, vetsi vliv na spotrebu ma zapraseny ten sraznik, cetnost otevirani a pod.

A napriklad existuje druhy extrem, kdy mame mraznicku v chladne mistnosti, a ta nam nemusi zapinat a chladit vubec.

doplněno 20.06.12 13:42:

Ono totiz chladnicka i mraznicka a jejich spotreba je hlavne zavisla na teplote vychlazovaneho prostoru. Cim vyssi teplota tam, tim je vice namahan kompresor. Dnesni vyrobci maji presne spocitane mnozstvi chladiciho media, delku potrubi a vyparniku tak, aby to zvyseni energie nebylo tak markantni. Jak pisu ze zacatku. 21.stoleti.

masterjoe:

tepelná isolace není ideální, teplo do chladícího prostoru uniká a tím víc čím větší je rozdíl teplot. Zaprášený radiátor má vliv, jako i okolní vysoká teplota, kdy nemá možnost se tak dobře ochlazovat, ale to jsem psal už výše. Samozřejmě i časté otvírání, ale to u mrazáku v podkroví asi nehrozí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]