Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro nařadí - vyměnit uhlíky?

Od: stene* odpovědí: 4 změna:

Dobry den

Potřeboval bych poradit s elektronařadím (přímočará pila , mafl) jde mě o to že po nějaké době cca 2 roky začaly jiskřit uhlíky a snížil se vykon stačí uhlíky jen vyměnit nebo něco odešlo? a druhá otázka možna souvisí s prvním problémem jak se jmenuje elektrická součáska která je v těchto přístrojích připojená drátky k vypínači je to bud valeček nebo ma placaty tvar .

Díky za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud jiskří uhlíky, v lepším případě jsou opotřebované, v tom horším bývá spálená část rotoru.

Druhá otázka pravděpodobně nesouvisí s prvním problémem, většinou se jedná o odrušovací kondenzátor, aby nářadí nevysílalo rušivé vlny třeba do rádia nebo televize v blízkosti.

stene*
hodnocení

ješte bych se zeptal na to proč se opotřebovává jeden uhlík víc než druhy je téměř o polovinu menší , Děkuji

hop®

O polovinu čeho - toho zbytku nebo původní délky? ;)

Nedokážu tento úkaz vysvětlit ale mám podobnou zkušenost, pravděpodobně to způsobuje jiná tolerance uložení každého uhlíku, jiný třecí odpor, nevím, je to jen moje teorie, blíže jsem to nezkoumal... *nevi*

hodnocení

0x

U ručního nářadí měním uhlíky vcelku pravidelně, v tom nevidím sebemenší problém. Naopak, nechce to nechat dojet úplně do konce, radši je vyměnit dříve než později.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]