Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Potřeboval bych poradit s elektronařadím (přímočará pila , mafl) jde mě o to že po nějaké době cca 2 roky začaly jiskřit uhlíky a snížil se vykon stačí uhlíky jen vyměnit nebo něco odešlo? a druhá otázka možna souvisí s prvním problémem jak se jmenuje elektrická součáska která je v těchto přístrojích připojená drátky k vypínači je to bud valeček nebo ma placaty tvar .
Díky za rady
Pokud jiskří uhlíky, v lepším případě jsou opotřebované, v tom horším bývá spálená část rotoru.
Druhá otázka pravděpodobně nesouvisí s prvním problémem, většinou se jedná o odrušovací kondenzátor, aby nářadí nevysílalo rušivé vlny třeba do rádia nebo televize v blízkosti.
ješte bych se zeptal na to proč se opotřebovává jeden uhlík víc než druhy je téměř o polovinu menší , Děkuji
O polovinu čeho - toho zbytku nebo původní délky?
Nedokážu tento úkaz vysvětlit ale mám podobnou zkušenost, pravděpodobně to způsobuje jiná tolerance uložení každého uhlíku, jiný třecí odpor, nevím, je to jen moje teorie, blíže jsem to nezkoumal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.