Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojit Video s TV

Od: protlak* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. Doma mám LCD TV, která má zabudovaný digitální příjmač, tudíž nepotřebují k příjmání digitálního signálu set top box. TV má 2 vstupy pro scart. Taky mám video doma, se 2 vstupy pro scart. Když se vysílalo analogově, tak jsem v pohodě mohl nahrávat filmy na video, ale od té doby co se přešlo na digitální vysílaní, tak už to prostě nejde, vždycky jse mi objeví modrá obrazovka bez zvuku a obrazu. Prosím poraďte mi, co mám dělat.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nepíšete typ - ale TV by mělo umět na SCART posílat aktuálně zobrazovanou stanici - tedy video nahrávat přes TV - tak jako to měly ve ´své´ době oblíbené přehrávače s nahráváním (oblíbené kvůli ceně) - přehrávač neměl vlastní tuner, ale uměl nahrávat z TV (scart)...

hodnocení

0x

Pravděpodobně nebude mít televize na vstupu SCART žádný výstupní signál. Předpokládám, že u videa jsi přepnul vstup na SCART.

Pokud umí televize nahrávat na USB, tak by to bylo řešení, video poslat do křemíkového nebe a nahrávat na USB.

Pokud televize neumí nahrávat tak jedině koupit set top box a používat ho k nahrávání. Ovšem i v tomto případě bych se už s videem rozloučil a koupil STB který umí nahrávat na USB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]