Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si novou pračku (Zanussi vrchem plněnou, se spousty programů a displayem). Jsem s ní spokojen, ale zaráží mě jedna věc. A to odpočet. Když navolím program, tak to při praní normálně odečítá dobu do konce. Ale jakmile se to blíží ke konci, tak ty minuty jsou delší. Třeba když je tam pět minut do konce, trvá to třeba 6 minut než přeskočí na 4 minuty do konce.
Zkoušel jsem pátrat po netu a zjistil jsem že je to prý vlastnost praček, že ten odpočet je jen orientační.
Je to pravda nebo je to závada pračky? Měl bych jít reklamovat? Kdyby to nebyla závada, tak čím je to způsobené?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den Jirko, závada to není. Odpočet je opravdu orientační, během praní souhlasí, ale doba odstřeďování se vám může protáhnout. Pračka napřed vypouští vodu, pak začne odstřeďovat a zjistí, že prádlo je nerovnoměrně rozložené, přestane odstřeďovat, párkrát se zatočí sem a zpět, aby se prádlo rozprostřelo a tak se to děje několikrát, až je vše v pořádku. A toto se děje před každým odstřeďováním. . Kdyby to tak nebylo, pračka by vám pochodovbala po koupelně - viz staré pračky.
doplněno 16.06.12 20:27:*pochodovala
Děkuji Vám, zní to skvěle. Já jen že je to nová věc a neumím s ní. Dnes jsem dal vyprat malé kusy prádla a čas byl úplně v pořádku. Opravdu záleží na tom jak a co se pere.
Jirka
Nejpíš se malé kusy prádla rovnoměrněji rozprostřou po bubnu pračky a není takový problém s nevyvážením, takže pračka odstředí na první pokus.
Svoji první Philco jsem kupoval někdy v r. 1982 (tehdy prodávala Merkuria). Po vymáchání a krátkém odstředění si prádlo před hlavním dstředěním hezky rozprostřela. Pochodující pračka byla pouze tatramatka, která se plnila horem, neměla odpružený buben, takže se síly přenášely na excentrická kolečka. Proto také nemohla mít vyšší otáčky odstředění než 400... Fyziku jste na základce měli?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.