Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvětšit dosah bezdrátového zvonku?

Od: 999999 odpovědí: 5 změna:

Mam bezdotovy zvonec s dosahom 100 m,funguje cez mury len na 20 m.Dal by sa nejako predlzit dosah aspon na 100 m?

Rozmyslam pouzit pager/od gsm alarm/ ,ale rad by som bol keby sa to daco lacnejsie. Bud zvysit vykon,alebo vylepsit antenu,

alebo nieco ako opakovac.Prosim poradte,ak Vas nieco napada. Dakujem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

3x

Těch 100 metrů jste zjistil jak? Jen že je to tam napsané? Dosah všech těchto udělátek (zvonků, PMR vysílaček, bezdrátových psích obojků, čidel GSM alarmů) výrobci mnohdy nadhodnocují a když už se dosah k deklarované hodnotě blíží, musí to být za ideálních podmínek (volné prostranství, plné baterie, počasí...) Vyzkoušel bych tedy nejdříve, jaký dosah bude na volném prostranství. Pak bych zkusil dát přijímač třeba na vnější stranu domu a zbytek (k piezu) vést kabelem (více zdí je pro takové zařízení nepřekonatelný problém). Můžete zkusit i tu anténu (tedy vyvést drát). Vše ostatní bych pohřbil. Tyto levné bezdráty se velmi snadno rozladí i samy o sobě, natož zkoušet zvyšovat výkon nebo dokonce instalovat repeater (to je úplné sci-fi, aby byl uprostřed dvora napájený sloupek a do něho bastlit přijímač a vysílač. To už levnjěji vyjde položit ten kabel:)

999999
hodnocení

Dosah zvonca na volnom priestranstve by bol okolo 100 m ,ale mne to nestaci. Tam kde to bude fungovat kabel nepripada do uvahy./funguje ako alarm auto-byt/

.Snad to umiesnenie prijimac von, a tahat drat k piezu bude najvhodnejsie .Myslel som ,ci niekto neobjavil niekde nieco vykonejsie.Dakujem.

Jako alarm auto-byt je dobré použít starý přizpůsobený mobil, pak to funguje bez omezení kam až funguje pokrytí mobilního signálu. Takto jsem měl udělán alarm chata - byt na vzdálenost 550km a fungoval spolehlivě ;)

hodnocení

0x
Keď som to dobre pochopil, chcete signalizovať narušenie auta do bytu.
Môžem upriamiť Vašu pozornosť na niečo podobné, s viacerými funkciami, slúžiace nielen okolo domu, ale takmer kdekoľvek. Je to microalarm EMA od firmy Flajzar
flajzar.cz/...
řadu...
Zabezpečovací systém s nejjednodušší možnou instalací, bez nutnosti jakékoliv montáže, určený pro libovolný vůz.
Snadno přenositelný z vozu do vozu, snadno ovladatelný pomocí vašeho mobilu.
Vice info na odkazu vyše

Jo, Flajzar má výborné vychytávky, ale se starým mobilem to výjde poněkud levněji ;)

doplněno 16.06.12 14:43:

Mě se na to osvědčily mobily Acatel OT3xx, OT5xx (jestli se nepletu), měly možnost nastavit rychlou volbu na tlačítko a pouze podržením tlačítka vytočily a volaly, navíc měly nabíjení 12V, takže na výrobu celého alarmu stačilo jen vyvést dva drátky z klávesnice a bylo hotovo. Při poplachu mobil zavolal a při zvednutí hovoru jsem mohl zkontrolovat co se děje (hluk snímaný mikrofonem "alarmového"mobilu).

doplněno 16.06.12 15:28:

Nedavno jsem koupil jeden na Aukru, zase na výrobu dálkového alarmu, teď jsou na Aukru zase nějaké v dražbě, třeba tento:

elektro.aukro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]