Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nokia C6 - praskl mi display

Od: hanysseq* odpovědí: 24 změna:

Zdravím,

nedávno mi praskl display u mobilu nokia C6. Když jsem volal, vše okey. Vložil jsem mobil do kapsy. Když jsem ho opět vytáhnul z ochranného pouzdra, byl prasklý display. Nejsou viditelné žádné vnější škody... Nejhorší je, že mobil je po záruce..

Nesl jsem to do prodejny, bylo mi řečeno - cena opravy = 2500 kč +. Byl jsem touto částkou zaskočen, protože je poškozen pouze display - né Dotyk..Na internetu jsem se koukal, přibližná cena opravy od 500 - 1500 kč. Takže co se mi vyplatí? .. Dát to za těch 1500, nebo hledat něco jiného?.. Kdybych mohl poprosit doporučit nějakou firmu na servis a opravy. Jsem z Orlové, kousíčkek východně od Ostravy.

S pozdravem Hanys.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Opravil bych si to sám...

Nové LCD na EBAY je i s dopravou a nářadím za 17USD (350,- )

http://www.ebay.com/itm/New-LCD-Display-Screen-for-Nokia-C6-C6-00-Tools-/230806972780?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bd2ae96c#ht_2425wt_1270

výměna cca 15minut

souhlasím,je to hračka ho vyměnit,stačí jenom vhodný šroubovák,samotný displej je jenom plochý kabel v konektoru,stačí pouze zasunout.

hanysseq*
hodnocení

Zdravím, pročítám odpovědi a zkusím si to opravit sám. Jen bych rád věděl, zda se nedá LCD display sehnat i jinak než z Ebay.. a také s nářadím a nějak za levno :)

hanysseq*
hodnocení

Už dražím, akorát by mě zajímalo nářadí :) jaké mám koupit.. kde ho sehnat atp. ..

hop®

V nějakém železářství či hobbymarketu torxové (hvězdičkové) šroubováčky nebo bity za pár kaček...

hanysseq*
hodnocení

Už jsem koukal na video víckrát, týpek ve videu říkal, že máme použít T6 a T5 Torxové šroubováky. Snad jsou snadné k sehnání v běžných železářstvích :).

Ano jsou běžně k sehnání. V sadách i jednotlivě.

hanysseq*
hodnocení

Dnes jsem prochodil všechna železářství a možné obchody, kde by tyhle šroubováčky mohly být.. Pořídil jsem "Torxovou T6tku" za 29kč, ale T5 neměli ani v jednom obchůdku. Přes net se mi to brát nechce, poštovné atp. :/ Zítra zkusím zajet do vedlejšího města, snad pořídím.

A jsou opravdu potřeba k tomuto mobilu oba rozměry? Já jsem zatím měl v rukou mobily co měli všechny šroubky jenom jeden rozměr buď 5 nebo 6 - teda myslím...*hi*

hanysseq*
hodnocení

Bohužel,

zkoušel jsem tam vrtat nožem, nebo jsem vyzkoušel hodinářské šroubováčky, ale ani za "prd" se tam nemohu dostat. Slečna v železářství mi řekla, že se jedná o speciální šroubky, které se jinak oddělat nedají. Pokud neseženu T5, tak se tam nejspíše nedostanu :-D ... V Pátek se mám stavit, že pry snad přivezou, tak jsem zvědavý.

Ach jo *ee*, žádný vrtání nožem, ani hod. šroubovákama - ožvejká se to a pak s tím nehne nikdo :D

hanysseq*
hodnocení

Právě, s tímto mám špatnou zkušenost, tak to nezkouším nějak aktivně, jen jsem zkusil, zda by to nešlo :-D .. - nešlo, čekám na pátek, jsem zvědavý.. při nejhorším zvolím možnost internetových obchodů...

hanysseq*
hodnocení

Malý problém. Koupil jsem torxe - T5, T6.. oba typy v šroubcích prokluzují. Mohl by mi někdo poslat odkaz přímo na ty co mám použít? ... šroubky jsou neporušeny.. je chyba se šroubovákem, nepasuje ani do jednoho mobilu co máme doma...

hop®

Třeba zde

telel.cz/...

nebo tady

i-cell.cz/...

... oba jsou to moje oblíbené obchůdky...

podezřele levné,to bude nějaké bláto s číny :D

hop®

No, vruty do betonu bych s tím asi nešrouboval, ale utahovací momenty v telefonech jsou minimální. Šroubováky jsem v těchto obchůdkách nekupoval, mám ještě výbavu z CellNetu, ale jinak jsem s nákupy byl vždy spokojen, asi by si nechtěli kazit jméno prodejem šuntů... :)

rybajda

rybajda:

koupil jsem od číňanů sadu e žádné bláto to kupodivu není...

.rz.:bary

hanysseq*
hodnocení

Děkuji, a ta sada torxů - zahrnuje i T5 a T6? Tak abych otevřel mobila? :)

hop®

Je to sada torxů určená přímo na opravu mobilů, jsem tedy přesvědčen, že především tyto dva nejpoužívanější rozměry tam jsou. Raději ale vzneste mailový dotaz přímo na prodejce.

bena*
hodnocení

0x

No já bych ho dal klidně opravit, ale bohužel dnešní kapitalistický svět nekouká na kvalitu, ale na kvantitu a pokud se něco pokazí, tak se musí koupit nové. Opravy jsou velmi drahé. Za tu samou cenu (2 500,-) se dá na Sbazaru koupit C6 v slušném stavu, takže můžete kouknout tam. Doporučuju při koupi bazarovky kouknout, zda-li telefon není kradený, více na aplikace.policie.cz/.... Číslo IMEi zjistíte tak, že na "novém"telefonu zadáte *#06#.

Kdyžtak se můžete poohlédnout po jiné nové Nokii, pěkné jsou Lumie, cena je sice vyšší, ale kvalita tomu může odpovídat. Určitě nedoporučuju kupovat ty levné telefony s Andoridem, výdrž tam je mizerná...

hodnocení

0x

Tato zaávada není snad nikdy prováděná jako záruční!Vždy je to totiž způsobeno nesprávným zacházením.

Když se mi toto stalo na tenkrát asi púl roku staré N3410,tak oprava ,přes prodejnu kde byl zakoupen cca kolem 1500,-,přičemž v neautor.servisu za 800,- a po druhé jsem měnil sám a display jsem koupil jen za 150kč.

Osobně myslím, že i těch 1500 se u tohoto MT vyplatí,ale musíte vědět sám,a pak ještě zda tam neexistuje nějaký krámeček kde dělají opravy.nebo projet na netu různé prodejce ND na mobily (včetně aukra).V té prodejně budete mít ,respektive by měl být nový display originální což ostatní asi ne a proto jsou levnější!

karel1711*
hodnocení

0x

mel jsem ten samej problem ale s nokii e51 a vyresil jsem to nasledovne . na netu jsem nasel firmu pt.mobil ktera prodava veskere nahradni dily na mobili a je jedno ktere. musim rict ze me zaskocila cena meho displaye(i s postovnym 378kc) a vymenu jsem si udelal sam takze se nekdy nevyplaci se ptat na opravu v prodejnach ale udelat si to sam

hanysseq*
hodnocení

Tákže, po delší neaktivitě - omlouvám se, se rozhodnu přispět - naposledy.

Display jsem si opravil, na aukru jsem si našel skvělou firmu, kterou aukro samo doporučovalo, na dobírku mi zaslali display nářadí. Celková cena i s poštovným = 500 Kč. Samotá cena displaye 365,- nářadí, poštovné.

Oprava displaye zabrala necelých 20 minut. (dělal jsem to pomalu, nechtěl jsem něco zpackat) Stojí to za to, ušetříte 1000 - 2000 Kč :)

S pozdravem Hanys.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]