Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotak, kompakt s raw

Od: stma0155 odpovědí: 10 změna:

Poradite vhodny kompakt s moznosti foceni do raw? Nebo radeji ozelet raw za moznost lepsich parametru? Cena asi 10 000 Kc. Libil by se mi Lumix TZ30. Dekuji za informace.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když se vám líbí a RAW je pro vás důležitý - není co řešit ;)

petr123*
hodnocení

0x

Koukni se na Casio, třeba já mám Casio EX-FH100 a tam možnost RAWu je. Ale přiznám se že na rozdíl od fotek ze zrcadlovky ho tady nepoužívám.

hodnocení

0x

Nechtěl bych se plést, ale mám dojem že právě TZ30 RAW neumí...

Na druhou stranu u kompaktu (tohoto typu) mi opravdu nepřijde RAW nijak moc užitečný..

Ale je to Vaše volba pokud ho chcete..

jdukolem
hodnocení

0x

RAWem myslím disponují některé RICOHy fotoskoda.cz/...

hodnocení

0x

Canon PowerShot SX130 IS

pokud jste šikovný,tak tento je správná volba,canon oficiálně raw nepodporuje,existuje ale utilitka CHDK,která se nainstaluje na SD kartu v telefonu,a RAW yázračně funguje :)

en.wikipedia.org/...

úspěšně používám k plné spokojenosti

doplněno 15.06.12 18:02:

zde je info (google překladač)

CHDK

Svobodný software Canon Hack Development Kit (CHDK) projekt, začal Andrey Gratchev , úspěšně zvýšena mnoho Canon PowerShot kamery bez nahrazovat si firmware . [ 14 ] To umožňuje obrovskou programovou kontrolu nad mnoha kompaktních fotoaparátů Canon, který umožňuje uživatelům přidávat funkce, včetně her a skripty napsané v UBASIC nebo Lua . Mezi vlastnosti patří fotografování v RAW, USB kabel dálkové spouště, detekce pohybu spouští fotografii, přizpůsobitelný vysokorychlostní kontinuální (burst) Tv, Av, ISO, a Focus bracketing (zvýšení hloubky ostrosti ), 1 Gig video velikost mezní odstraněna v předchozích fotoaparátů, času závěrky, clona, ISO a ovládáním v rychlostech závěrky 64 "až 1/10, 000"a vyšší). [ 15 ]
Pro projekt CHDK pro doplnění nebo rozšíření firmware, bylo nutné získat kopie originálu fotoaparátů firmware, v některých případech to lze provést prostřednictvím čistě softwarové metody, zatímco ostatní [ 16 ] spoléhat na metody pomocí blikání LED na fotoaparátu jako optické sériový port pro přenos firmware do hostitelského počítače. [ 17 ]

hodnocení

0x

Pokud se tazateli líbí ten Lumix, tak rozhodně nepůjde do Canóna SX ;), ale do něčeho podobného a to jsou třeba ty zde zmíněné Ricohy.

jasně,ale také mu jde o RAW ;)

doplněno 15.06.12 20:43:

srovname.cz/...

já prostě rád Canon *palec*

Ricohy většinou RAW podporují, je to u nás docela neznámá značka a málo se sem dováží, je to škoda protože za málo peněz nabízí hooooodně muziky a pro amatérské použití by strčily jejich výrobky Canona a spol. s přehledem do kapsy :D

doplněno 15.06.12 18:36:

No tak jsem hodil oko na net a už to není pravda, už se na RAW v nových modelech vykašlali :(

jdukolem

Já to nestudoval,ale zrovna ten první,na který jsem se podíval RAW má fotoskoda.cz/...

Ano tato řada je má, ale to je poněkud jiná kategorie, mimo jiné má pevné ohnisko - je bez zoomu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]